Hearthstone News: Utvecklare avslöjar hur matchmaking fungerar – Hearthstone

Om du någonsin har hittat dig fruktansvärt frustrerad i Hearthstone, att bli misshandlad om och om igen av samma däck, bara för att byta till en disk och sedan aldrig se din nemesis igen … ja, du är verkligen inte ensam.

Medan det ibland är frestande att tro att det finns någon dold mekanism i matchmaking-systemet, som analyserar din matchhistorik och justerar framtida matchningar i enlighet därmed, utvecklaren Max McCall sprang upp på forumet igår kväll för att äntligen lägga den fruktan i säng.

Här är en sammanfattning av vad som bekräftades:

Din skicklighetsgrad – och endast din skicklighetsgrad – påverkar din nästa troliga motståndare. Detta betyg – din MMR – justeras i slutet av varje spel, baserat på om du vann eller förlorade, din motståndares betyg och din betygshistorik. På Legend och i Casual är spelarna parade baserat på liknande betyg. I rankad spel men under Legend baseras den på din stjärnrankning. Matchmaking-systemet får aldrig någonsin information om vilken typ av däck du driver eller däck som du har mött. Endast MMR spelar roll. När du köar bedömer matchmakern din MMR och letar efter en motståndare med samma MMR. Om den hittar en, börjar matchen. Om inte, väntar det några sekunder och försöker igen. Efter det kommer det att börja leta efter en spelare med nästan samma MMR. Poolen fortsätter att gradvis vidgas tills du är i en match. Vanligtvis kommer en match att hittas så snabbt att poolen aldrig behöver utvidgas alls.

Det verkar som om vi har ett officiellt ord om att den enda personen vi kan skylla på när vi ramlar ner rankningen är oss själva. Vilket är lite skrämmande när man verkligen tänker på det …

Relaterade Artiklar

Back to top button