Hearthstone nerfs planerade för Preparation, EVIL Miscreant, Raiding Party och Elysiana

Fyra Hearthstone-kort ska nerfas i en kommande uppdatering, där Rogue-klassen drabbas hårdast. Plåstret ska släppas i morgon den 22 maj.

Förberedelser, EVIL Miscreant, Raiding Party och arkivist Elysiana omarbetas alla. De tre första är en tydlig svepning på särskilt Tempo Rogues dominans.

Först och främst, här är vart och ett av korten i fråga, med detaljer om hur de ska omarbetas och Blizzards tankar bakom varje förändring.

EVIL Miscreant: Hälsa minskas från 5 till 4. Raiding Party: Kostnaden ökade från 3 till 4. Förberedelse: Minskningen av stavningskostnaderna minskade från 3 till 2. Arkivist Elysiana: Kostnaden ökade från 8 till 9.


EVIL Miscreant

Dev: EVIL Miscreant är tänkt att vara ett värdeskapande kort som skapar framtida svängsvängningar, men att ha 5 Health på denna minion betyder att Rogue-spelare offrar väldigt lite för att ställa in dessa vändningar. Vi förväntar oss att EVIL Miscreant fortsätter att vara ett utmärkt alternativ för Rogue-kort, bara på en effektnivå som är mer i linje med andra tillgängliga kort.

Raiding Party

Dev: Rogue utmärker sig redan med att rita kort, så att ha ett annat kraftfullt alternativ som ger konsekventa resultat har resulterat i Rogue-spel som spelar ut lite för lika än vad vi tycker är kul. Vi gör denna förändring för att bättre representera kraftnivån för att dra från en mycket specifik delmängd kort.

Förberedelse

Dev: Alla ändringar vi gör i Basic- och Classic-uppsättningarna syftar till att säkerställa Hearthstones långsiktiga hälsa. Förberedelser ses för närvarande som ett så kraftfullt kort att det visas i nästan alla Rogue deck archetypes. Med det sagt är förändringen vi har landat på en liten. Även om vi vill att kortets kraft ska minska, tycker vi också att det är viktigt för Preparation att förbli ett rimligt alternativ, eftersom det passar fantasin i Rogue-klass så bra.

Förberedelser används regelbundet för att minska kostnaden för kort som Sap eller Eviscerate, och dessa interaktioner förblir oförändrade. Genom att sänka kostnaden för din nästa stavning med 2 i motsats till 3 öppnas våra designalternativ lite mer för att skapa Rogue-stavar med högre kostnad utan att behöva balansera så nära antagandet att de kommer att kastas vid sidan av Preparation.

Arkivist Elysiana

Dev: Vårt mål här var att bevara känslan och kraftnivån hos arkivisten Elysiana när det gäller allmän användning, samtidigt som det blir mycket svårare att spela henne flera gånger i samma spel. Shaman kommer fortfarande att kunna spela om Elysiana genom Shudderwock, men det här är inte så vanligt eller problematiskt som det vi har sett i kontroll Warrior-däck. Att spela Elysiana tillsammans med kort som Baleful Banker eller Youthful Brewmaster borde nu vara en mindre konsekvent strategi.

När uppdateringen är igång kan du ta bort de nerfed-korten för deras fulla Arcane Dust-värde under de följande två veckorna.

Du kan se hela tillkännagivandet på den officiella Hearthstone-bloggen.

Relaterade Artiklar

Back to top button