Hearthstone nerföljer Shaman igen och slår också Rogue och Warriors starkaste verktyg

Meta av Hearthstone ser ut att förändras igen, med många förändringar som kommer till några av spelets starkare kort.

Hearthstone nerfs Shaman, Rogue, Warrior och Warlock

Tydligen var de tidigare förändringarna i Shaman-klassen inte riktigt tillräckliga, sådan var effektnivån för Galakrond Shaman-arketypen. Dragon’s Pack och Invocation of Frost har därefter tagits ner en pinne, vilket minskar ännu fler av klassens kraftfulla och spelförändrande verktyg. Specifikt med Dragon’s Pack innebär det att de två Spirit Wolves + 2 / + 2 snarare än + 3 / + 3 innebär att de är mycket mindre benägna att överleva mot de flesta minispelarna i mitten av spelet, såväl som att de inte kan döda 5 hälsofiender i en träffa.

Warrior har fått två olika arketyper justerade. Scion of Ruin kostar nu 4 mana, vilket gör det lite svårare att spela i Galakrond Warrior (även om det fortfarande är extremt kraftfullt), medan Ancharrr har 2 hållbarhet snarare än 3. Detta gör Pirate Warrior ännu mindre konsekvent, eftersom det i princip bara var spelbart om du ändå ritade Ancharrr tidigt.

Ett kort som många har haft problem med är Necrium Apothecary, och att höja sin manakostnad från 4 till 5 borde göra det något mindre av ett löjligt gungspel tidigt och vinna Deathrattle of Mechanical Whelp eller något lika kraftfullt. På samma sätt låter Fiendish Rites Warlocks anropa Galakrond, the Wretched, samt buffing minions redan ombord. Att ändra kostnaden till 4 från 3 gör det mycket mer besvärligt att casta, vilket möjligen undviker Zoo Warlock att uppnå tidig dominans.

Den slutliga förändringen är lite enklare. Dragonqueen Alexstrasza kan inte längre producera ytterligare en kopia av Dragonqueen Alexstrasza genom sin Battlecry. Den interaktionen visade sig vara för stark för Highlander-däck, så du måste nöja dig med en Battlecry som ärligt talat fortfarande löjligt stark och potentiellt spelvinnande.

Kom ihåg – dessa kort är tillgängliga för en fullständig återbetalning av Arcane Dust om du avaktiverar dem! Om du till exempel har en Ancharrr kan du få 1600 damm för den i två veckor, så att du kan byta ut kortet mot alla legendariska du väljer.

Om du är intresserad, kolla in vår Deck Tier List, som vi kommer att uppdatera när denna nya meta utvecklas! Förhoppningsvis skakar förändringarna upp saker ordentligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button