Hearthstone konstteam deltar i Reddit AMA

Hearthstone konstteam deltog i en lång Reddit AMA igår kväll och berörde ett brett utbud av designämnen. Det hela är väl värt att läsa, men här är några av de utmärkta insikterna från gemenskapsintervjun.


1. Den kreativa processen mellan konst och design är extremt samverkande.

Jeremy Cranford – som hanterar konstbidrag från tredje part – ville till exempel att Grand Tournament-fästen skulle vara mer än bara hästar och slog Muklas Champion och Tuskarr Jouster som ridning på en flodhäst respektive sköldpadda. Designarna älskade det, med Ben Brode som föreslog en gigantisk papegoja som Skycap’n Kraggs monter som svar.

På ett liknande sätt hade konceptkonstnären Jerry Mascho dragit några sköldpaddsvarelser före resan till Un’Goro-expansionen, och designen var så imponerad av arbetet att Tortollan-loppet blev ett inslag i kortsatsen.

2. Konststilar väljs för att passa tematiskt kortet i fråga.

Kort som Snowflipper Penguin är lekfulla och så laget har råd att ha sötare konststilar med dessa karaktärer, säger Cranford. Det är dock viktigt att Ragnaros Firelord är mer allvarlig och hotfull med tanke på hans inverkan. När det gäller Death Knights of the Frozen Throne, ansåg laget att det var viktigt att ta en allvarligare ton för dessa nyckelkort från den nya expansionen.


3. På äldre konstverk som inte längre matchar den aktuella stilen

Art Director Ben Thompson tog upp frågan om kort som Kill Command, som har en konststil som är ganska distinkt med spelets etablerade stil 2017. Teamet beklagar inte det här äldre arbetet och de anser att det är en subjektiv strävan. Åsikterna kommer alltid att variera beroende på om kortkonst “passar” spelet.

4.Det finns missuppfattningar om konstteamets arbete

På frågan vad den största missuppfattningen Hearthstone-samhället har om konstprocessens roll förklarade Thompson att mycket av lagets tid faktiskt ägnas åt att göra andra tillgångar för expansionen: kort, kortbackar, logotyper, UI-element och så vidare . Det handlar inte bara om korten!

Våra mest populära Hearthstone-artiklar:

5. Animationer tar mellan 1-3 dagar att skapa

FX-konstnären Hadidjah Chamberlin förklarade att kortingångsanimationer kan ta mellan en och tre dagar för att få rätt. Vissa kan ta en vecka eller mer men om känslan inte är helt rätt, eller för att den är särskilt detaljerad. Deathwing citerades som ett extremt exempel och tog flera månaders ledig tid för att få rätt.

Vissa kort som Curious Glimmerroot – som har en Discover-process baserad på motståndarens däck – tar alltid längre tid eftersom de kräver samarbete mellan design-, engineering- och FX-team.

6. 10% av konstverket är fortfarande målat för hand!

En fascinerande godbit av information som tillhandahålls av Jeremy Cranford är att medan enskilda konstnärer är fria att skapa sitt arbete hur de än vill, är cirka 10% av konstverket fortfarande målat traditionellt för hand.

Det finns mycket mer insikt att njuta av på Reddit själv, så ta dig en drink och förbered dig på en lång men fascinerande läsning!

Relaterade Artiklar

Back to top button