Hearthstone Arena leaderboards justeras för oktober och november

Leaderboard-systemet för Heathstones Arena-läge ska justeras för oktober och november. Nyheten bekräftades av huvuddesignern Mike Donais på Reddit igår kväll.

Normalt bestäms ledartavlorna av vem som uppnår flest vinster per körning (i genomsnitt) över 30 på varandra följande arenakörningar. För månaderna oktober och november kommer det dock att minskas till 20 på varandra följande körningar.

Anledningen till denna förändring avser den tweaked version av Arena som för närvarande är på plats för att fira Halloween-säsongen. Här – och under en period av bara två veckor – kan spelare välja en alternativ hjältekraft efter att ha valt sin klass och börjat sitt däckutkast.


Även om det är jättekul som en tillfällig säsongsanpassning avbalanserar det också Arena-formatet i en sådan grad att det vore orättvist att blanda in resultaten med den vanliga arenastatistiken.

Istället kommer det så kallade dual-class arena-läget att ha sin egen leaderboard baserat på de bästa prestationerna över 15 på varandra följande körningar, och de vanliga månatliga leaderboardsna kommer att ha lägre körningskrav i roder för att återspegla den kortare varaktigheten för de vanliga tävlingssäsongerna.

Hearthstones Hallow’s End-firande pågår till 6 november och introducerar en ny Headless Horseman Tavern Brawl till spelet lite senare på kvällen.

Relaterade Artiklar

Back to top button