Hatar du Robocalls? Kongressen kan faktiskt göra något åt ​​det

Trött på att höra din telefon ringa och titta på nummerpresentatören för att bara hälsas med ett okänt nummer från halvvägs över hela världen? Du har tur. Vi är ett steg närmare en framtid som inte är samtalsfri tack vare lagförslaget som går igenom kongressen.

Kammaren godkände onsdagen lagen om att stoppa dåliga robocalls, som ger FCC mer befogenhet att gå efter robocall-operatörer och ger kommissionen mer tid att vidta åtgärder; preskriptionstiden skulle hoppa från ett år till upp till fyra år för uppringare som bryter mot förbud mot robocall.

Lagförslaget kräver också att mobiloperatörer tillämpar samtalsautentisering och tillåter dem att aktivera samtalsblockerande funktioner (så länge viktiga meddelanden inte påverkas). Transportföretag kan inte heller debitera kunder för tekniken.

Det tvåpartsliga lagförslaget – från ordförande för energi och handelskommitté Frank Pallone, jr., Rangordnare Greg Walden och andra – gick 429-3. Rösta mot det var republikanska representanter Andy Biggs från Arizona och Thomas Massie från Kentucky, liksom nyligen oberoende rep Justin Amash.

“Idag röstade representanthuset för att återupprätta amerikanernas förtroende för telefonsystemet och sätta tillbaka konsumenterna för sina telefoner”, säger regeringssponsorer i ett uttalande. “Vi är stolta över det starka stöd som vår bipartisan Stopping Bad Robocalls Act fick i eftermiddag och ser fram emot att samarbeta med våra kollegor i senaten för att ta fram ett lagförslag som presidenten kan underteckna i lag.”

Tidigare i år antog senaten liknande lagstiftning, lagen om övervakning av brottsbekämpning och avskräckning från telefon Robocall (TRACED), som ger den federala regeringen makt att hamra falska uppringare med böter upp till 10 000 dollar per samtal, rapporterar. Husräkningen godkänner också 10 000 $ böter för avsiktliga överträdelser.

På Twitter sa senator Edward Markey, en demokrat i Massachusetts och medsponsor för TRACED Act, att han ser fram emot att lösa eventuella problem mellan parlamentets och senatens räkningar och skicka lagstiftning till presidenten. “Konsumenter förtjänar lättnad”, skrev han.

FCC gjorde nyligen sin egen robocall-attack, kallad Operation Call it Quits, genom att samarbeta med brottsbekämpande myndigheter för att hitta och stoppa skräppostsamtal.

Relaterade Artiklar

Back to top button