Hatar du Robocalls? Kongressen kan faktiskt göra nĂ„got Ă„t ​​det

 Hatar du Robocalls?  Kongressen kan faktiskt göra nĂ„got Ă„t ​​det

Trött pÄ att höra din telefon ringa och titta pÄ nummerpresentatören för att bara hÀlsas med ett okÀnt nummer frÄn halvvÀgs över hela vÀrlden? Du har tur. Vi Àr ett steg nÀrmare en framtid som inte Àr samtalsfri tack vare lagförslaget som gÄr igenom kongressen.

Kammaren godkÀnde onsdagen lagen om att stoppa dÄliga robocalls, som ger FCC mer befogenhet att gÄ efter robocall-operatörer och ger kommissionen mer tid att vidta ÄtgÀrder; preskriptionstiden skulle hoppa frÄn ett Är till upp till fyra Är för uppringare som bryter mot förbud mot robocall.

Lagförslaget krÀver ocksÄ att mobiloperatörer tillÀmpar samtalsautentisering och tillÄter dem att aktivera samtalsblockerande funktioner (sÄ lÀnge viktiga meddelanden inte pÄverkas). Transportföretag kan inte heller debitera kunder för tekniken.

Det tvĂ„partsliga lagförslaget – frĂ„n ordförande för energi och handelskommittĂ© Frank Pallone, jr., Rangordnare Greg Walden och andra – gick 429-3. Rösta mot det var republikanska representanter Andy Biggs frĂ„n Arizona och Thomas Massie frĂ„n Kentucky, liksom nyligen oberoende rep Justin Amash.

“Idag röstade representanthuset för att Ă„terupprĂ€tta amerikanernas förtroende för telefonsystemet och sĂ€tta tillbaka konsumenterna för sina telefoner”, sĂ€ger regeringssponsorer i ett uttalande. “Vi Ă€r stolta över det starka stöd som vĂ„r bipartisan Stopping Bad Robocalls Act fick i eftermiddag och ser fram emot att samarbeta med vĂ„ra kollegor i senaten för att ta fram ett lagförslag som presidenten kan underteckna i lag.”

Tidigare i Är antog senaten liknande lagstiftning, lagen om övervakning av brottsbekÀmpning och avskrÀckning frÄn telefon Robocall (TRACED), som ger den federala regeringen makt att hamra falska uppringare med böter upp till 10 000 dollar per samtal, rapporterar. HusrÀkningen godkÀnner ocksÄ 10 000 $ böter för avsiktliga övertrÀdelser.

PĂ„ Twitter sa senator Edward Markey, en demokrat i Massachusetts och medsponsor för TRACED Act, att han ser fram emot att lösa eventuella problem mellan parlamentets och senatens rĂ€kningar och skicka lagstiftning till presidenten. “Konsumenter förtjĂ€nar lĂ€ttnad”, skrev han.

FCC gjorde nyligen sin egen robocall-attack, kallad Operation Call it Quits, genom att samarbeta med brottsbekÀmpande myndigheter för att hitta och stoppa skrÀppostsamtal.