Har du en riktigt gammal Roku-enhet? Netflix fungerar inte efter 1 december

 Har du en riktigt gammal Roku-enhet?  Netflix fungerar inte efter 1 december

Du kan bli förvÄnad över att höra att Roku har sÄlt streaminglÄdor sedan 2008, men om du var en av de tidiga adopterarna har vi nÄgra dÄliga nyheter: Netflix slutar snart arbeta pÄ nÄgra av de tidiga enheterna.

Som Engadget rapporterar, varnas vissa Roku-anvÀndare om att Netflix inte lÀngre kommer att fungera pÄ sin enhet efter 1 december i Är. Anledningen Àr en av tekniska begrÀnsningar, vilket innebÀr att Netflix gör en stÀndig förÀndring av sin streamingapp för dessa mycket gamla lÄdor. Roku slutade uppdatera all hÄrdvara som den sÄlde före maj 2011 tillbaka 2015, sÄ detta borde inte bli en överraskning för nÄgon.

Enheterna som bekrÀftats som inte lÀngre strömmande Netflix i december inkluderar Roku SD, Roku HD, Roku HD-XR, Roku XD och Roku XDS. SD, HD och HD-XR slÀpptes i maj 2008 och rÀknas som första generationens enheter. XD och XDS var en modernisering av de första generationens enheter som lanserades i september 2010. Om du fortfarande strömmar med en av dessa modeller, sÄ gratulerar du till att fÄ sÄ mycket vÀrde pÄ dem!

Om du kommer att behöva uppgradera har Roku tÀckt dig oavsett din instÀllning och sannolikt till ett mycket lÀgre pris Àn du betalade för den första generationens enhet. Strömmande enheter uppdaterades förra mÄnaden, med fyra spelare tillgÀngliga: Roku Express, Roku Premiere, Roku Streaming Stick + och Roku Ultra.

Roku Express Àr det billigaste alternativet till 29,99 dollar och ger dig en spelare med en fjÀrrkontroll och en HDMI-kabel som kan strömma vid 720p med uppskalning till 1080p. I high end har du Roku Ultra för 99,99 dollar. Den extra kostnaden ger dig en snabbare upplevelse, förbÀttrad röst fjÀrrkontroll och ett par premium JBL-hörlurar samt 4K-streaming med stöd för HDR.