Har dina YouTube-videor Nintendo Music? Kanske vill ändra det

Nintendo verkar tvinga YouTube att dra ner videor som innehåller musikspår från sina populära videospel, inklusive Super Mario World och The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

Tidigare denna vecka rapporterade YouTube-kanalen “GilvaSunner” att han mottog 115 upphovsrättsanspråk för videor som spelade musikspår från olika Nintendo-spel. “Game over”, läser en tweet från GilvaSunner som visar en skärmdump av upphovsrättsanspråk. YouTube drog ner de drabbade videorna.

“Totalt 115 videor har blockerats hittills”, tillade GilvaSunner i en annan tweet. “De började manuellt med det mest visade innehållet på kanalen och går nu igenom spellistorna en efter en antar jag. Om jag ser på tiden för anspråken verkar det som om de kommer från Japan HQ.”

En separat YouTube-kanal, “BrawlBRSTms3 X”, som också var värd för Nintendo-spelspår, avslutades den här veckan. Det kommer flera månader efter att kanalen beslutat att ta bort Nintendos videospelmusik efter upprepade påståenden om upphovsrättsintrång.

“Vi tar bort alla videor som innehåller musik som ägs av Nintendo, eftersom de äntligen har börjat blockera innehållet på vår kanal”, sa BrawlBRSTms3 X-kanalen vid den tiden.

Det är inte klart om Nintendo var inblandad i borttagningen, men ett krav på upphovsrättsintrång på YouTube måste lämnas in av upphovsrättsinnehavaren eller en auktoriserad agent. Tillsammans hade de drabbade YouTube-kanalerna cirka 900 000 prenumeranter.

Trots borttagningarna kan du fortfarande hitta Nintendo-musikspår på andra YouTube-kanaler. Hur länge de kommer att vara uppe är oklart. Spelare uppmanar Nintendo att släppa sin musikkatalog på plattformar som Spotify och Apple Music.

Relaterade Artiklar

Back to top button