Häpnadsväckande lösning hittades för mellansätet på flyg

Det värsta stället att sitta under en flygning, särskilt en lång, är i mellansätet i ekonomiklass. Det betyder att du har två andra människor att kämpa med för armbågsrummet och aldrig kan slappna av. Molon Labe Seating tror att det har en lösning på detta problem, och det är häpnadsväckande.

Som CNN rapporterar involverar Molon Labes lösning en förskjuten layout som ser att mittstolen flyttas tillbaka flera centimeter och sänks något. På så sätt är inte bara armbågsrumsproblemet löst, det betyder också att mellansätet kan göras tre till fem tum bredare. Om det implementeras kan det göra mellansätet till det mest önskade i ekonomiklass.

Den så kallade S1-sätesdesignen har funnits i ett par år nu men fick endast Federal Aviation Administration-certifiering förra månaden. Tillverkningen hanteras av Primus Aerospace, som precis som Molon Labe är baserad i Colorado. När det gäller när du får möjlighet till ett bredare, lägre mellansäte på en kommersiell flygning, sa Hank Scott, VD för Molon Labe, att de kommer att läggas till två flygbolagens flygplan i maj 2020, men han skulle inte säga vilka.

För närvarande är S1-designen begränsad till korta inrikesflyg på grund av att vadderingen som används är otillräcklig för långa sträckor. En bättre vadderad version är dock på gång och kan göra längre flygningar till en mycket trevligare upplevelse för alla i ekonomin. Flygbolag bör också njuta av att S1-sittplatsen är lättare, vilket innebär att mindre bränsle kommer att krävas på alla flygplan som använder dem.

Relaterade Artiklar

Back to top button