Hands On With Razers ‘Ice Lake’ Blade Stealth 13 Ultraportable: Gaming-grade grafik och mer

Hands On With Razers 'Ice Lake' Blade Stealth 13 Ultraportable: Gaming-grade grafik och mer

NĂ„gra stora förĂ€ndringar vĂ€ntar pĂ„ Razers Blade Stealth 13, spelbolagets 13-tums ultraportabla och minsta bĂ€rbara dator. (Det minsta Ă€r tillĂ€gget av “13” till namnet.) Idag pĂ„ IFA avslöjade Razer tre nya Blade Stealth 13-modeller med varierande design och uppdaterade komponentkonfigurationer. Ledande för denna laddning Ă€r Intels helt nya 10nm “Ice Lake” mobila processorer, sett i vĂ€ldigt fĂ„ system hittills, och Nvidias GeForce GTX 1650 GPU, en bedrift att integrera i en bĂ€rbar dator av denna storlek.

Stealth introducerades ursprungligen som ett icke-spelalternativ för dem som gillade Blade-designen och ville ha nĂ„got mer bĂ€rbart, men grafikalternativ smög lĂ„ngsamt in i erbjudandena. Nu Ă€r de kĂ€rnan i linjen, med endast $ 1,499 nybörjarmodell exklusive diskret grafik. Även i sĂ„ fall har den bĂ€rbara datorn den förstĂ€rkta Iris Plus-integrerade grafiken inbyggd i Ice Lake, vilket gör den spelkompatibel med anledning. DĂ€refter introducerar ett mittenalternativ pĂ„ 1799 $ GTX 1650 GPU, medan den översta $ 1,999-modellen hĂ„ller GPU och gĂ„r all-in med en 4K-pekskĂ€rm. Alla tre kommer att finnas tillgĂ€ngliga i slutet av september.

Vi kunde prata med alla tre enheterna innan de tillkÀnnagavs nÀr Razer besökte vÄrt kontor i New York. Det finns mycket att tÀnka pÄ med dessa nya modeller, sÄ lÀs vidare för mer information, bilder och intryck.

Annons

Möt Razer Blade Stealth 13: Nu, i tre smaker

Se, alla tre nya modellerna! Detta Ă€r första gĂ„ngen den vita fĂ€rgen kommer till Stealth, Ă€ven om den har funnits i rosa. I tidigare erbjudanden av flaggskeppet Blade 15-bĂ€rbara datorn kom versionen “Mercury White” till en premie, men i den nya Stealth-sortimentet Ă€r bara nybörjarmodellen vit. Annars Ă€r de tre i stort sett desamma som föregĂ„ende Stealth pĂ„ utsidan – de viktigaste Ă€ndringarna av den hĂ€r uppdateringen Ă€r interna. Om du nĂ„gonsin har sett eller haft en bĂ€rbar bĂ€rbar dator, vet du vad du kan förvĂ€nta dig hĂ€r. De nya Stealth-modellerna hĂ„ller Blade-anodiserade aluminiumchassi som ser ut och kĂ€nns som kvalitet, sĂ„ det Ă€r ingen dĂ„lig sak att hĂ„lla designkursen.

Det finns en viss liten variation i vikt mellan de tre modellerna, givet olika komponenter. Fler vĂ€rmerör behövs för den diskreta grafiken, till exempel, och 4K-pekskĂ€rmen lĂ€gger till mer vikt med sitt digitaliseringslager. ÄndĂ„ faller dessa alla inom samma intervall: Mercury White-modellen vĂ€ger 2,99 pund, den mellersta posten Ă€r 3,13 pund och 4K-modellen Ă€r 3,26 pund. Alla Ă€r fortfarande mycket bĂ€rbara, och Ă€ven om du hittar nĂ„gra lĂ€ttare system dĂ€r ute, fĂ„ om nĂ„gra inkluderar en diskret GPU.

Mercury Whites massöverklagande

Jag gillar personligen den vita modellen och blev besviken över att du tidigare var tvungen att betala en premie bara för ett fÀrgbyte. Tankeprocessen pÄ den vita nybörjarmodellen Àr ett mer avslappnat, massöverklagande utseende, inte olikt en Apple MacBook. De svarta modellerna Àr i den traditionella Razer-stilen, och det finns enhetlighet över varumÀrket med flaggskeppet Blade-bÀrbara datorer som sÀger att detta utseende Àr för spel.

Även om jag gillar den vita modellen Ă€r jag inte sĂ€ker pĂ„ om jag personligen skulle vĂ€lja den över det beprövade svarta fĂ€rgschemat. Vissa kanske ocksĂ„ tycker att det Ă€r synd att de inte kan fĂ„ den vita versionen till en dedikerad GPU, vilket Ă€r rĂ€ttvist, men för mĂ„nga konfigurationer Ă€r en riktig logistisk frĂ„ga. Det finns Ă„tminstone alternativ!

Visa övervÀganden: 4K eller icke?

HĂ€r kan du se de tvĂ„ olika visningsalternativen. Till vĂ€nster Ă€r 4K-pekskĂ€rmen, med full HD (1080p) till höger. 1080p-skĂ€rmen stöder inte pekinmatning, och denna panel Ă€r den som ingĂ„r i bĂ„de den vita ingĂ„ngsmodellen och mellanregistret. En 4K-skĂ€rm Ă€r inte nödvĂ€ndig för de flesta anvĂ€ndare, och det kan verkligen vara lite för en bĂ€rbar dator av den hĂ€r storleken – att förstĂ€rka textskalningen pĂ„ en 13-tums skĂ€rm vid 4K Ă€r ett mĂ„ste.

SkÀrmen ser ganska skarp ut och mycket ljus, med djÀrva fÀrger. Jag har spenderat mycket tid med OLED-skÀrmar nyligen, och Àven om ingen av dessa paneler Àr helt pÄ den nivÄn Àr bilden fortfarande mycket bra. Det skulle vara ett plus om den fulla HD-versionen kom med beröring ocksÄ, men mÄnga spel-bÀrbara anvÀndare kommer att berÀtta att de inte har nÄgot intresse för touch-teknik pÄ sina bÀrbara datorer och att smutsa upp skÀrmen. Fortfarande för de som gör det Àr det bara knuten till den dyrare 4K-versionen.

Standard uppdateringsfrekvens, smala ramar

SkÀrmen verkar dyka upp Ànnu mer pÄ Mercury White-upplagan, som har full HD-skÀrm. Alla tre modellerna har en 60Hz uppdateringsfrekvens, vilket Àr mycket rimligt för denna typ av bÀrbar dator. Det Àr troligt att GeForce GTX 1650 kan trycka förbi 60 bilder per sekund (fps) pÄ nÄgra mindre krÀvande titlar, men detta Àr inte tÀnkt att vara en fullfjÀdrad speldator och en skÀrm med en uppdateringsfrekvens som Àr högre Àn 60Hz lÀgger till meningsfull kostnad. Iris Plus-grafiken pÄ den hÀr vita enheten, Àven om den Àr ett stort steg upp frÄn tidigare Intel-grafiska iterationer, kommer inte att komma förbi (eller nÀra) 60 fps pÄ de flesta moderna spel med 1080p och höga instÀllningar.

Den tunna ramdesignen som finns i bÄda fÀrgerna Àr ocksÄ vÀldigt tilltalande, Àven om detta inte Àr nytt för Stealth-linjen och verkligen blir standarden pÄ mÄnga bÀrbara datorer. Det hjÀlper till att minska det totala fotavtrycket samtidigt som skÀrmstorleken Àr densamma.

GeForce GTX 1650: Redo för 60 fps-spel

PĂ„ tal om uppdateringsfrekvenser kunde jag spela Doom en liten stund pĂ„ mellanregistermodellen, som drivs av GeForce GTX 1650. Imponerande drog jag nĂ€stan stenstabila 60 bilder per sekund pĂ„ maximala instĂ€llningar i full HD. Bildhastigheten sjunker ibland, men inte sĂ„ ofta eller mycket lĂ„ngt, frĂ„n 60 bilder per sekund. Att sĂ€nka bara nĂ„gra fĂ„ alternativ till “hög” snarare Ă€n “ultra” lĂ„ste det i huvudsak med 60 fps. För en 13-tums bĂ€rbar dator kĂ€ndes det ganska imponerande att fĂ„ en fullstĂ€ndig spelupplevelse i hög kvalitet.

Till sin kredit Àr Doom ganska bra optimerad, och andra (sÀrskilt nyare) AAA-spel kommer inte att spela lika bra. Men det hÀr Àr fortfarande en rimligt kapabel bÀrbar bÀrbar dator vid 1080p om du vÀljer en av GTX 1650-konfigurationerna. Naturligtvis Àr det ocksÄ prissatt som en, men mÄnga andra ultraportabla kan nÄ sin pris utan att vara nÀstan lika spelklara.

En intern vy

Jag har nĂ€mnt GPU mycket, men vad mer finns inuti? Blott nĂ€rvaron av en Ice Lake-processor Ă€r spĂ€nnande (se vĂ„r djupdykförhandsvisning av Ice Lake-prestanda), men mer specifikt kommer den hĂ€r bĂ€rbara datorn att packa ett Core i7-1065G7-chip och den kommer att köras i full tilt 25-watt . (Detta chip, som vi lĂ€rde oss nĂ€r vi testade det vid en Intel-förhandsgranskning förra mĂ„naden, kan konfigureras i lĂ€gen 15 eller 25 watt, med bĂ€ttre prestanda vid högre wattinstĂ€llning.) Baserat pĂ„ vad vi hittills har sett, det ser ut som att det i höst Ă€r mycket mer “Comet Lake” -baserade maskiner pĂ„ vĂ€g Ă€n Ice Lake-maskiner, sĂ„ jag ser fram emot att sĂ€tta Stealth genom sina steg.

Utanför CPU: n kommer alla tre modellerna med 16 GB snabbt DDR4-minne, och de nedre tvÄ erbjuder 256 GB SSD-lagring medan den översta 4K-konfigurationen inkluderar en 512 GB SSD. Dessa M.2 PCI Express SSD-enheter Àr snygga men tar hÀnsyn till kostnaden. BÄde RAM och delsystemet lagring ska göra den hÀr maskinen mycket snabb för vardagliga uppgifter och spel.

Uppgraderingar efter lagring

HÀr Àr en överraskning i den hÀr lilla bÀrbara datorn: SSD-enheterna kan uppgraderas efter köpet, sÄ du sitter inte fast vid det du bestÀller. I en vÀrld dÀr mÄnga bÀrbara datorer Àr förseglade och mÄnga komponenter Àr lÄsta eller lödda ner, tyckte Razer att det var viktigt att tillÄta Ätminstone en viss eftermarknadsanpassning. Lagring Àr ett bra val, eftersom de nÄgot begrÀnsade SSD-enheter som levereras med mÄnga ultraportabla kan göra att du kÀnner dig trÄng. Det Àr sÀrskilt sant pÄ bÀrbara bÀrbara datorer, eftersom moderna spelinstallationer kan ta upp dussintals gigabyte.

Ett anpassningsbart tangentbord, en förstklassig pekplatta

Om du gÄr tillbaka till utsidan Àr tangentbordet och pekplattan oförÀndrade. PÄ den förra Stealth bestÀmde Razer sig för att Àndra bakgrundsbelysningen per tangent till en enda zon och behöll den i den hÀr utgÄvan. Belysningen och effekterna Àr fortfarande fÀrganpassningsbara; tweaksna gÀller bara för varje tangent samtidigt istÀllet för varje tangent individuellt, vilket Àr en stor batterisparare.

PÄ tal om det: Razer sÀger att man förvÀntar sig 12 till 13 timmars batteritid (4K-modellen kommer inte att vara sÄ lÀnge), men vi mÄste testa det sjÀlva nÀr en recension finns tillgÀnglig. För alla tre bÀrbara Blade-bÀrbara datorer (Stealth 13, 15-tums Blade 15 och Blade Pro 17) Àr pekplattan en av de bÀsta, och det Àr fortfarande sant hÀr.

USB-portar i full storlek ingĂ„r …

Att vara en ultraportabel, Stealth 13 Ă€r inte överfull av portar, men du fĂ„r mer Ă€n det minsta. Den vĂ€nstra kanten har en USB 3.1 Type-A-port, ett hörlursuttag och strömkontakten. Den senare Ă€r proprietĂ€r – den drivs inte via USB Type-C som nĂ„gra nya premium, smala bĂ€rbara datorer.

… Men USB Type-C ocksĂ„

Den bÀrbara datorn gör fortfarande USB Type-C, dock precis som en vanlig dataport. Det finns en USB-C-port pÄ höger flank, tillsammans med en andra USB 3.1 Type-A. NÀrvaron av inte en utan tvÄ vanliga USB-portar Àr ovanlig i den hÀr storleken och Àr dubbelt tilltalande för en bÀrbar bÀrbar dator eftersom spelare kanske vill anvÀnda sin favoritbundna mus. MÄnga smala bÀrbara datorer har bara flyttat till USB-C, men detta fÄr en bra balans medan de förblir tunna.

Ice Lake, och mycket annat att gilla

Med gardinen nu dragit tillbaka pÄ nya Stealth 13, de största takeaways? Den nya processorn och alternativet för en bÀttre Àn nÄgonsin GPU Àr mest spÀnnande. Vi kliar för att testa en, men det tar fortfarande lite tid tills dessa maskiner slÀpps. Kom tillbaka för en fullstÀndig recension av den hÀr bÀrbara datorn i oktober nÀr enheter finns tillgÀngliga.

Vidare lÀsning

BĂ€rbara datorer

Laptop bÀsta val