Hands On: Samsungs ‘Lite’ S10, Not 10 Trade Wow Factor för pris

Hands On: Samsungs 'Lite' S10, Not 10 Trade Wow Factor för pris

LAS VEGAS — Vi vill alla ha en flaggskeppssmartphone, men ingen vill verkligen betala 1 000 $ + för en. Samsung svarar pĂ„ den efterfrĂ„gan genom att skapa tvĂ„ “Lite” -versioner av sina S10- och Not 10-telefoner som förmodligen kommer att sĂ€ljas nĂ€rmare $ 600.

CES 2020 Bug Art

Samsung visade upp bÄda telefonerna hÀr pÄ CES; de lovar Galaxy S10-liknande prestanda, men det finns nÄgra speciella avvÀgningar.

Till exempel har bÄda stora 6,7-tums AMOLED-skÀrmar med hÄlstansade utskÀrningar uppÄt för framÄtvÀnda kameror. Men skÀrmarna har 1.080 gÄnger 2.400 upplösningar, sÄ du fÄr inte den senaste pixeldensiteten som du kan hitta pÄ en flaggskeppstelefon. (6,3-tums not 10 har en 2280-för-1 080-skÀrm; 6,1-tums S10 Àr 3 040 gÄnger 1 440.)

S10 Lite

Produkterna ser ocksÄ ut som premiumenheter, men de kan kÀnnas lite billiga i dina hÀnder. Det beror pÄ att telefonerna, Àven om de Àr tÀckta av glas, Àr monterade i plast. SÄ de kÀnner sig lite urholkade och mindre som ett fast block. Men det finns Ätminstone en metallram runt kanterna för att bibehÄlla ett snyggt utseende.

Du hittar inte nÄgon trÄdlös laddning eller officiell vattentÀt klassificering. Men pÄ plussidan behÄller bÄda telefonerna nÄgra andra premiumfunktioner, inklusive en fingeravtryckssensor pÄ displayen och tre bakÄtvÀnda kameror för nÀrbild och breda bilder. En annan stor fördel Àr det stora 4500 mAh-batteriet pÄ bÄda, vilket lovar att erbjuda upp till 49 timmars batteritid pÄ en enda laddning.

S10 Note Lite

NÀr de placeras sida vid sida ser bÄda telefonerna ut identiska, men det finns nÄgra viktiga skillnader. S10 Lite kommer att köras med Qualcomms Snapdragon 855-processor medan Note 10 Lite kommer att anvÀnda Samsungs eget Exynos 9810-chip.

S10 Lite har ocksÄ optisk bildstabilisering (OIS); Note 10 Lite har bara det befintliga Super Steady-lÀget. Men du fÄr ett hörlursuttag och en penna, som S10 Lite saknar.

S10 Lite Back

Samsung Àr fortfarande mamma nÀr och var telefonerna startar. SÄ det Àr möjligt att de kanske aldrig kommer till USA. Oavsett var de gÄr berÀttade en företagsrepresentant till PCMag att förvÀnta sig att telefonerna skulle sÀljas i mitten till lÄg- $ 600-serien.

Sammantaget har dessa telefoner inte mycket av en wow-faktor; de Àr typiska smartphones som verkar erbjuda ganska jÀmn prestanda. Den verkliga frÄgan Àr om Samsung finner den prissÀttningen för sweet spot; $ 600 Àr bÀttre Àn $ 1000 men det Àr inte billigt. Vi mÄste spendera mer tid med bÄda produkterna för att verkligen mÀta deras vÀrde, sÄ hÄll ögonen öppna för fullstÀndiga recensioner om de kommer staten.