Hands On: Samsungs ‘Lite’ S10, Not 10 Trade Wow Factor för pris

LAS VEGAS — Vi vill alla ha en flaggskeppssmartphone, men ingen vill verkligen betala 1 000 $ + för en. Samsung svarar på den efterfrågan genom att skapa två “Lite” -versioner av sina S10- och Not 10-telefoner som förmodligen kommer att säljas närmare $ 600.

CES 2020 Bug Art

Samsung visade upp båda telefonerna här på CES; de lovar Galaxy S10-liknande prestanda, men det finns några speciella avvägningar.

Till exempel har båda stora 6,7-tums AMOLED-skärmar med hålstansade utskärningar uppåt för framåtvända kameror. Men skärmarna har 1.080 gånger 2.400 upplösningar, så du får inte den senaste pixeldensiteten som du kan hitta på en flaggskeppstelefon. (6,3-tums not 10 har en 2280-för-1 080-skärm; 6,1-tums S10 är 3 040 gånger 1 440.)

S10 Lite

Produkterna ser också ut som premiumenheter, men de kan kännas lite billiga i dina händer. Det beror på att telefonerna, även om de är täckta av glas, är monterade i plast. Så de känner sig lite urholkade och mindre som ett fast block. Men det finns åtminstone en metallram runt kanterna för att bibehålla ett snyggt utseende.

Du hittar inte någon trådlös laddning eller officiell vattentät klassificering. Men på plussidan behåller båda telefonerna några andra premiumfunktioner, inklusive en fingeravtryckssensor på displayen och tre bakåtvända kameror för närbild och breda bilder. En annan stor fördel är det stora 4500 mAh-batteriet på båda, vilket lovar att erbjuda upp till 49 timmars batteritid på en enda laddning.

S10 Note Lite

När de placeras sida vid sida ser båda telefonerna ut identiska, men det finns några viktiga skillnader. S10 Lite kommer att köras med Qualcomms Snapdragon 855-processor medan Note 10 Lite kommer att använda Samsungs eget Exynos 9810-chip.

S10 Lite har också optisk bildstabilisering (OIS); Note 10 Lite har bara det befintliga Super Steady-läget. Men du får ett hörlursuttag och en penna, som S10 Lite saknar.

S10 Lite Back

Samsung är fortfarande mamma när och var telefonerna startar. Så det är möjligt att de kanske aldrig kommer till USA. Oavsett var de går berättade en företagsrepresentant till PCMag att förvänta sig att telefonerna skulle säljas i mitten till låg- $ 600-serien.

Sammantaget har dessa telefoner inte mycket av en wow-faktor; de är typiska smartphones som verkar erbjuda ganska jämn prestanda. Den verkliga frågan är om Samsung finner den prissättningen för sweet spot; $ 600 är bättre än $ 1000 men det är inte billigt. Vi måste spendera mer tid med båda produkterna för att verkligen mäta deras värde, så håll ögonen öppna för fullständiga recensioner om de kommer staten.

Relaterade Artiklar

Back to top button