Hands On: Razer’s Blade 15 Vinstalternativ för optiska nyckelomkopplare, rosa chassi

Hands On: Razer's Blade 15 Vinstalternativ för optiska nyckelomkopplare, rosa chassi

Blade 15 Ă€r Razers flaggskeppsbĂ€rbar bĂ€rbar dator som tjĂ€nar hyllningar frĂ„n oss (och andra butiker) under flera Ă„r i rad. Idag tillkĂ€nnager Razer tvĂ„ nya alternativ som kommer att vĂ€cka olika segment av sin kundbas. Även om dessa knappast Ă€r nya datorer, lĂ€gger de till nĂ„got vĂ€rde och unikhet till Blade 15, och vi mĂ„ste gĂ„ pĂ„ hands med var och en.

Den första innovationen Àr alternativet för optiska nyckelomkopplare pÄ en modell av Blade 15 Advanced Model, en konfiguration som kostar 2649 dollar. Dessa hörbara, taktila tangentbrytare hamnar nÄgonstans mellan vad du kÀnner till pÄ ett komplett USB-mekaniskt tangentbord och vanliga membranomkopplare, en sÀllsynthet för en bÀrbar dator (sÀrskilt en sÄ tunn).

Det andra tillkÀnnagivandet Àr rent estetiskt: rosa! Razer lÀgger till ett kvartsrosa fÀrgalternativ till Blade 15 basmodellen, i en specifik konfiguration. Den rosa $ 1,999-varianten kommer att föra fÀrgalternativet frÄn Razers Blade Stealth ultraportabelt till den större spelbÀrbara datorn. BÄda modellerna Àr tillgÀngliga frÄn och med idag. LÀs mer om mina intryck och vilka komponenter dessa funktioner Àr knutna till.

Annons

Optical-Key Razer Blade 15: Det kan se bekant ut …

Den hÀr nya versionen av Blade 15 frÄn slutet av 2019 ser ungefÀr ut som den befintliga modellen, med tangentbordets tangenter det enda elementet som har förÀndrats. Razer behövde inte justera dimensionerna eller uppbyggnaden av systemet för att rymma det nya tangentbordet; den mÀter samma som tidigare. Detta Àr goda nyheter, eftersom det relativt kompakta och tunna chassit förblir lika bÀrbart som nÄgonsin, vid 0,78 x 14 x 9,25 tum (HWD) och 5,1 pund. Som tidigare Àr den tillverkad av högkvalitativt bearbetat aluminium.

Skillnaden Àr i nyckelkÀnslan

I denna nya Blade-variant handlar det om dessa nycklar. Nyckelomkopplarna Àr optiska, vilket innebÀr att manövrering (ögonblicket nÀr en tangenttryckning registreras) utlöses av grindningen av en infraröd ljusstrÄle, snarare Àn en rent fysisk kontakt i nyckelmekanismen som genererar en elektrisk puls. Denna typ av manövrering kan vara mer exakt, och svarstiden lite snabbare, kontra en rent mekanisk tangenttryckning. Twitch-drivna spelare kommer att mÀrka skillnaden mer Àn de flesta.

Snygga, tillfredsstÀllande nycklar

För tekniskt instÀllda lÀsare Àr vertikalpressens manövreringspunkt endast 1 mm, vilket krÀver 55 g aktiveringskraft. Trots den ovanliga anvÀndningen av ljusstrÄlar, var dock sÀker pÄ att nycklarna i sig fortfarande levererar en kÀnslig kÀnsla av feedback. Detta lÄter dig kÀnna dig sÀker pÄ att en tangent har tryckts ned, och det ger en tillfredsstÀllande fysisk kÀnsla nÀr du skriver snabbt.

Jag gillade upplevelsen av att skriva pÄ det hÀr nya tangentbordet jÀmfört med det pÄ Blade 15-modellen. Dessa nya tangenter har ocksÄ N-tangentöverföring med anti-ghosting (sÄ att du kan mosa sÄ mÄnga tangenter som du har fingrar och lÄta dem registrera alla pressar) och, naturligtvis, Razers signaturanpassningsbara Chroma RGB-tangentbelysning.

Skrivning du kan höra (pÄ bÀttre eller sÀmre)

Med de optiska tangenterna Ă€r ljudet nĂ€r du skriver eller spelar inte riktigt pĂ„ nivĂ„n för ett komplett mekaniskt skrivbordstangentbord, men du kommer att notera mer feedback och vertikal tangentkörning Ă€n pĂ„ ditt typiska grunda standardkort. (Den djupare resan Ă€r trots den minimala aktiveringspunkten.) Blade 15: s traditionella, icke-optiska tangentbord Ă€r ett snitt över det mesta, men Ă€ven med den Ă€r resan pĂ„ den grunda sidan. Det optiska kortet kĂ€nns som en trevlig kompromiss, och det Ă€r inte bara den fysiska Ă„terkopplingen – tangenterna gör ocksĂ„ ett hörbart klick. Det Ă€r exakt vad vissa entusiaster letar efter (eller snarare lyssna) i sina tangentbord för stationĂ€ra spel.

Det Àr ocksÄ ovanligt att tangentbordet finns i en 15-tums bÀrbar dator. Du kommer inte att hitta ett klick-feedback-tangentbord i mÄnga bÀrbara datorer i alla storlekar, och de fÄ som har dem tenderar att vara tjockare 17-tums modeller. Med det sagt bör jag upprepa: FörvÀnta dig inte den höga klickligheten och den djupa tangenten pÄ ett mekaniskt tangentbord i full storlek. Razer-brÀdet Àr inte alltför pratande, men ÀndÄ, kom ihÄg huvudvarningen: Ljudet bÀr och irriterar de omkring dig. (Vissa kontor tillÄter inte ens mekaniska tangentbord pÄ grund av klamret de gör.)

Vill du ha det optiska alternativet? Det Àr bara en konfiguration

För nÀrvarande kommer tangentbordet endast i en specifik konfiguration av Razers Blade 15 Advanced Model. Den kommer att sÀljas för $ 2,649, utrustad med en Intel Core i7-9750H-processor, Nvidia GeForce RTX 2070-grafik, 16 GB minne och en 512 GB SSD för lagring. Det Àr en solid belastning, som liknar den konfiguration som vi utsÄg ett redaktörsval tidigare i Är. Den har en nyare CPU, liksom den senaste OLED-skÀrmversionen vi granskade. Razer tar ut en $ 100-premie pÄ den totala kostnaden för denna konfiguration med det nya tangentbordet jÀmfört med samma utan det.

Söt i rosa

Det andra, Ànnu skrikigare nya bladalternativet Àr den hÀr kvartsrosa modellen. Razer introducerade den hÀr fÀrgen till sin linje tidigare med sin ultraportabla Blade Stealth, och den kommer nu till den 15-tums bÀrbara datorn.

Liksom konfigurationslogistiken för det nya tangentbordet pÄ Blade 15 Advanced Model, kommer den hÀr fÀrgen endast pÄ en version av Blade 15. Till skillnad frÄn tangentbordet Àr den rosa fÀrgen endast tillgÀnglig pÄ Blade 15-modellen, inte den avancerade modellen. Blade 15-basmodellen Àr nybörjarversionen av den 15-tums bÀrbara datorn, med ett lÀgre pris och nÄgot mindre kraftfulla kÀrnkomponenter. Den kvartsrosa basmodellen levereras med en Intel Core i7-9750H-processor, en Nvidia GeForce RTX 2060 GPU, 16 GB minne och en 512 GB SSD för 1 999 USD. Vi har mycket mer detaljer om basmodellen, inklusive artiklar som display- och anslutningsfunktioner, i vÄr recension pÄ lÀnken ovan.

Det Àr inte den Razer jag kÀnner!

Unibody-aluminiumdesignen Ă€r densamma som den svarta modellen, men med (uppenbarligen) en anodiserad rosa yta. En annan förĂ€ndring Ă€r ton-pĂ„-ton Razer-logotypen, som avstĂ„r frĂ„n den traditionella gröna ormen för en rosa-pĂ„-rosa look. Tri-ormlogotypen Ă€r det som sticker ut mest pĂ„ en Razer-bĂ€rbar dator, och den Ă€r ganska splittrande. SĂ„ den pĂ„ den etsade versionen smĂ€lter in mer – Ă€ven om den ljusrosa bĂ€rbara datorn inte gör det!

Åh, rosa allt, varför inte?

Vill du ha en hel del utrustning som matchar? Det finns ett komplett ekosystem med matchande kvartsrosa kringutrustning. Shoppare som tycker att det svart-gröna fĂ€rgschemat Ă€r tamt eller utspelat, eller en “gamer” -look-klichĂ©, har en helt ny vista hĂ€r. Panoply av rosa hĂ„rdvara har en slĂ„ende visuell effekt personligen, och det Ă€r verkligen unikt.

Du mÄste bestÀmma om det Àr din personliga stil, men för mina ögon Àr det ett rent utseende som tydligt har fÄtt tillrÀckligt med dragkraft för att utöka fÀrgen till Razers 15-tums bÀrbara dator. Kudos till Razer för att ge det ett skott, med tanke pÄ att företaget sannolikt inte kommer att flytta samma försÀljningsvolymer i den hÀr fÀrgen som det har med signaturen svart-grönt.

Vidare lÀsning

BĂ€rbara datorer

Laptop bÀsta val