Hands On: Motorola Razr Flip Phone Returns

Hands On: Motorola Razr Flip Phone Returns

Jag Àr extremt trÄkig. Jag har granskat mer Àn 1000 telefoner och andra enheter under de senaste 15 Ären, men jag skriver detta med Àkta entusiasm för en smartphone som inte ser ut som andras enhet eller kÀnns som ett konstigt experiment.

Mer Àn nÄgon annan telefon jag har sett i Är kommer den nya Moto Razr att starta konversationer. PÄ det sÀttet Àr det vÀrd namnen.

Razr gör Samsung Galaxy Fold och Huawei Mate X lite skamliga. De tjocka, klumpiga telefonerna kĂ€nns som teknologidemonstrationer för vikbar skĂ€rmteknologi – ett material pĂ„ jakt efter en gadget att sĂ€tta sig in i. Razr, dĂ€remot, kĂ€nns som en idĂ© som vĂ€ntade pĂ„ och Ă€ntligen hittade sitt material.

VÀnd telefoner Àr vettiga. De passar i fickan. De passar i din hand. StÀngt skyddar de sina kÀnsliga interna skÀrmar. De Àr viscerala och taktila: du vÀnder dem öppna, du vÀnder dem stÀngda. Men ingen, Ätminstone i USA, har hittills kunnat kvadratera flip-telefonformat med smarttelefonoperativsystem.

Motorola gick igenom 26 olika prototyper för att komma till denna formfaktor, sa det vid ett lanseringsevenemang. De försökte göra telefonen smalare och sedan bredare. De slutade med en telefon som Ă€r ungefĂ€r tjockleken pĂ„ den ursprungliga Razr – och som glider in i en ficka mycket lĂ€tt – men Ă€r tillrĂ€ckligt bred för att bekvĂ€mt skriva pĂ„. Framsidan Ă€r i glas och baksidan i texturerat grippyharts. Det kĂ€nns genomtĂ€nkt.

Med det sagt Àr den hÀr saken $ 1 499 och en exklusiv Verizon. Det kommer att testa frÄgan om vem som faktiskt Àr villig att betala 1 500 dollar för att göra ett unikt designuttalande. Jag Àr en teknisk kille; Jag har ingen aning om vad svaret pÄ den frÄgan Àr, men jag hoppas att det Àr fler Àn nÄgra fÄ personer. Denna design Àr alldeles för bra för att lÄta dö.

A Long Legacy of Razrs

Nya Moto Razr vs. Razr V3

Om du Ă€r under 30 Ă„r Ă€r det svĂ„rt att förstĂ„ vilken stor sak Razr var. NĂ€r Razr V3 kom ut 2004 var det den första prisvĂ€rda lyxmobiltelefonen – den första telefonen som faktiskt skickade en signal om att vara cool, i motsats till att vara en affĂ€rsdork. Det var ocksĂ„, pĂ„ $ 400, ett sĂ€llsynt undantag frĂ„n den dĂ„ vanliga prissĂ€ttningen dĂ€r telefoner inte kunde kosta mer Ă€n $ 199 med ett tvĂ„Ă„rskontrakt.

Razr sÄlde mer Àn 130 miljoner enheter, enligt, och hjÀlpte det ursprungliga amerikanska mobiltelefonföretaget att upprÀtthÄlla en nummer 2 global position bakom Nokia. Under 2004 hade Motorola en marknadsandel pÄ 27,3 procent i USA. Nu har den en andel pÄ 5,9 procent och den sÀljer inga flaggskeppstelefoner av högsta klass. FörsÀljningen förlitar sig frÀmst pÄ dess prisvÀrda G-serie-telefoner.

Motorola mjölkade Razr-baslinjen i tre Ă„r i rad. GrundlĂ€ggande Razr följdes 2005 av en Verizon Razr, som jag fortfarande var entusiastisk över. I mitten av 2006, nĂ€r Windows Media Player-kompatibel V3m kom ut, sa jag fortfarande att det fanns en “cachet för att piska ut en Razr.”

Men Motorola slog den hÀsten tills den var odöd. Razr var populÀr, sÄ istÀllet för att gÄ vidare sprang företaget fler versioner av Razr och kraschade priser tills dess cachet var borta. I oktober 2006 hade V3i en konstig, förlamad version före iTunes av iTunes som inte fungerade sÀrskilt bra.

Razr-eran begrĂ€nsades av peripatetic dĂ„varande VD Ed Zander cykling pĂ„ en scen pĂ„ CES 2007 för att proklamera, “Vad följer Razr? More Razrs!” Men vĂ€rlden gick redan vidare: Apple hade meddelat iPhone samma vecka.

Razr2s för alla bÀrare

Tech dör inte lÀtt eller snabbt. Under 2007-2008 rullade Motorola ut en rad Razr2-telefoner, som lade till 3G och vissa multimediafunktioner men ÀndÄ saknade en smartphone. Motorolas inflytande vid den tidpunkten var sÄdan att det kunde fÄ Razr2 till fyra stora operatörer samtidigt, vid en tidpunkt dÄ de flesta telefoner var exklusiva för en enda operatör. Men det var början pÄ den moderna smartphone-eran, och flip-telefoner började gÄ ur stil.

Razr-namnet dök upp igen pĂ„ en kvintett med anstĂ€ndiga Android-telefoner 2011-2012, vilket mestadels betecknade hur de var “chockerande tunna” men det uppnĂ„dde aldrig den Ă€ra det hade mellan 2004 och 2006.

Jag bör nog ocksÄ notera att Motorola som skapade originalet Razr inte Àr den som bygger den nya. Motorolas division för konsumenttelefoner sÄldes först till Google 2011 och sedan till Lenovo 2014.

KĂ€nner Buzz

Jag tillbringade en timme eller sÄ med en ny Razr, och jag kÀnner fortfarande surret.

Efter ungefÀr en timme höll jag den i ena handen och öppnade och stÀngde den reflexivt, som man gör med en vipptelefon. GÄngjÀrnet Àr lite mjukt; det snÀpps inte upp eller stÀngs vÄldsamt, för det hÀr Àr en 7,3 ounce $ 1 500 bit metall du inte vill slÀppa ur din hand. Men det har fortfarande det tillfredsstÀllande fysiska klicket.

Moto Razr mestadels stÀngd

Med en bredd pÄ 2,83 tum Àr den bara vid maximal bredd för enhandsanvÀndning. Jag har relativt smÄ hÀnder för en man. Jag skulle ha velat att telefonen skulle vara lite smalare, men det skulle ha gjort pek-tangentbordet inuti smalare och pek-tangentbordet Àr bara tillrÀckligt brett för att skriva pÄ.

Vid 7,3 uns kĂ€nns den solid och lite tung nĂ€r den Ă€r stĂ€ngd. Återigen, som med bredden, Ă€r det precis under grĂ€nsen dĂ€r “lyxigt fast” skulle bli “bly”. Men nĂ€r den Ă€r öppen Ă€r den perfekt balanserad. Det Ă€r lĂ„ngt, men det kĂ€ndes aldrig som att det skulle glida ur mina hĂ€nder, inte ens nĂ€r jag skrev pĂ„ tangentbordet lĂ€ngst ner. Hakan, som grundade den, hjĂ€lpte verkligen.

Ringa ett samtal

Jag ringde nÄgra, för den ursprungliga Razr var kÀnd för utmÀrkt samtalskvalitet. Telefonen har lite sidoton, en reflektion av din egen röst i örat, vilket jag gillar eftersom det fÄr dig att prata tystare. Samtalskvaliteten lÀt bra; Jag Àr glad att telefonen stöder EVS, den senaste codec för bÀsta möjliga samtalskvalitet.

Moto har alltid tÀnkt igenom sina Android-upplevelser. Razr kör Android 9 (Android 10 kommer, insisterar Moto) med anpassningar som oftast Àr runt med hjÀlp av frontskÀrmen. Den frÀmre skÀrmen fungerar som den frÀmre skÀrmen pÄ en bra flip-telefon. Du kan svara pÄ samtal eller meddelanden helt pÄ frontskÀrmen; Jag ringde mig sjÀlv, slog OK pÄ framskÀrmen och gick direkt in i högtalartelefonlÀget som pÄ alla bra flip-telefoner. Du kan ocksÄ köra selfie-kameran helt pÄ framskÀrmen, vrida handleden för att aktivera den och sedan knacka pÄ skÀrmen för att ta ditt foto.

Rymligt tangentbord

SÄ vad sÀgs om den lÄnga, smala skÀrmen? Andra 21: 9-telefoner finns, men de Àr inte precis vanliga. De kommer frÄn Sony, och ingen i USA köper Sony-telefoner. Men minst 21: 9 Àr ett standardformat i innehÄllsvÀrlden. Motorola skulle inte berÀtta för mig vem den fÄr sin flexibla skÀrm frÄn och snurra en linje som den Àr egenutvecklad Motorola / Lenovo-teknik. Lenovo tillverkar inte fÀllbara skÀrmar. SkÀrmen kommer antagligen frÄn antingen LG eller BOE, det kinesiska företaget som gör skÀrmen pÄ Huaweis Mate X.

LĂ„ng webbsida

För webbsurfning och e-post var telefonen bra. Du ser mycket information pÄ mobilformaterade webbplatser pÄ lÄngskÀrmen, det Àr sÀkert. Google Maps var ganska roligt; Jag Àr inte van vid en sÄ lÄng karta.

Super Widescreen

Att titta pÄ en YouTube-video pÄ superwidescreen var kul. Det finns inte en enorm mÀngd 21: 9-innehÄll dÀr ute, sÄ om du inte vill beskÀra och zooma ser du det mesta med nÄgra sidostÀnger; nÀr du stöter pÄ 21: 9-innehÄll Àr det vÀldigt uppslukande. Den nedre monterade högtalaren var bra, men den blÄste inte.

GÄngjÀrnsmagi

GÄngjÀrnkant

Den vikbara OLED-skĂ€rmen av plast kĂ€nns starkare, sĂ€krare och sĂ€krare Ă€n de vikbara skĂ€rmarna pĂ„ antingen Samsung Galaxy Fold eller Huawei Mate X. Den Ă€r förseglad i fodralet runt sidorna; det kĂ€nns som en traditionell telefonskĂ€rm, inte nĂ„gon ömtĂ„lig ny teknik som hĂ„ller pĂ„ att riva i skrot. Motorola sĂ€ger att telefonen Ă€r “stĂ€nksĂ€ker” och att skĂ€rmen Ă€r Ă„tminstone nĂ„got reptĂ„lig, Ă€ven om jag inte testade det.

NÀr du stÀnger telefonen glider skÀrmen nÄgot ner i basen och det verkar inte öppna ett luftgap runt gÄngjÀrnet. Gapet Àr dolt i gÄngjÀrnsmekanismen, berÀttade Motorolas chef för produktoperationer Doug Michau, och om nÄgot damm kommer in dÀr blir det utskjutet av gÄngjÀrnsrörelsen. Det Àr stort om det Àr sant, och nÄgot vi mÄste se med fortsatt anvÀndning.

TĂ€ta kanter

.

Telefonen har ett Ärs garanti, och efter det kommer skÀrmbyten att kosta $ 299. Och, naturligtvis, det Àr en flip! Den ömtÄliga delen, sÄ ömtÄlig som den Àr eller inte Àr, Àr inne i vÀndningen!

Det finns till och med en speciell lĂ„da. Den premium, triangulĂ€ra lĂ„dan innehĂ„ller telefonen, USB-C-öronsnĂ€ckor frĂ„n Denon-mĂ€rket, en USB-C-till-hörlursdongel, en kabel och en 15-watts laddare. Men fĂ„ det hĂ€r – ta allt det hĂ€r ur lĂ„dan, sĂ€tt tillbaka telefonen i lĂ„dan och lĂ„dan fungerar som en ljudförstĂ€rkare för telefonens högtalare.

Ja, det har specifikationer

Motorola Razr förstÀrkarbox

Telefonen handlar inte om specifikationer. Den har en 2,2 GHz Qualcomm Snapdragon 710-processor; 6 GB RAM, 128 GB lagringsutrymme och ett relativt litet 2,510 mAh batteri i tvÄ delar, en pÄ vardera halvan av luckan. De tvÄ skÀrmarna Àr en 6,2-tums huvudskÀrm med 2142 x 876 och en 2,7-tums extern skÀrm med 800 x 600. Huvudkameran Àr 16 megapixel och f / 1,7; den frÀmre kameran Àr 5MP och f / 2.0. Telefonen stöder Wi-Fi 802.11ac och Bluetooth 5.0. Batteriet laddas snabbt (men laddas inte trÄdlöst) vid 15 watt.

Motorola Razr 2019

Jag Ă€r lite fascinerad av Snapdragon 710 eftersom den finns i massor av kinesiska telefoner, men ingen som har kommit till USA. Om vi ​​tittar pĂ„ den hĂ€r listan över 710-baserade telefoner visas den i allmĂ€nhet i telefoner i intervallet $ 200 – $ 300 i Kina och Indien. Om vi ​​tittar pĂ„ exempel pĂ„ Geekbench 5-resultat frĂ„n en Oppo Reno-telefon fick den 316 enkelkĂ€rnor och 1489 flerkĂ€rnor. En Snapdragon-baserad Android-telefon som OnePlus 7 Pro eller Galaxy Note 10 fĂ„r i allmĂ€nhet cirka 750/2700 enligt vĂ„ra egna tester, medan Snapdragon 675-baserade Moto Z4 fĂ„r 251/1190, enligt Geekbenchs webbplats.

Massor av appar

SĂ„ … vad betyder det för prestanda? Z4 skadar inte för prestanda, enligt vĂ„r recension; skillnaden mellan Snapdragon 600- och 800-seriens enheter kommer ofta i extra kamerafunktioner.

Motorola sa att det inte ville anvÀnda Snapdragon 855 eftersom det skulle ha krÀvt ett större batteri och mer vÀrmeavledning. Allt tjÀnar designen.

LTE-klokt har Razr kategori 12 LTE med 3x bÀraggregation. Som med processorn Àr detta ganska mellanregister. Du kommer inte att fÄ 100 Mbps + datahastigheter hÀr, men du kommer förmodligen inte anvÀnda den hÀr telefonen som en hotspot hela tiden.

Intressant, det finns inget fysiskt SIM-kort; telefonen Àr endast eSIM. Verizon lÄser sina telefoner under de första 90 dagarna, vid vilken tidpunkt om du helt har betalat av enheten kan du flytta den till en annan eSIM-operatör, vilket betyder AT&T eller T-Mobile men inte Sprint.

Men vÀnta! Telefonen har bara band för att fungera bra pÄ Verizon. Den har LTE-band 2/3/4/5/7/13/20/28/66. Det Àr vÀldigt begrÀnsat, och det saknar band 12 och 14 som AT&T och T-Mobile förlitar sig mycket pÄ för landsbygds- och byggnadstÀckning. Du kanske kan flytta bort den frÄn Verizon, men du kommer inte att njuta av upplevelsen.

Razr kostar $ 1 499,99 och kommer att bli en Verizon-exklusiv i USA. Den förbestÀlls den 26 december och kommer fram i januari.