Hands On: Microsoft Surface Pro 7 lägger till ‘Ice Lake’-processorer, USB Type-C-portar

När du tänker på en Windows-driven surfplatta tänker du förmodligen på en Microsoft Surface Pro. Den ikoniska enheten, med ett löstagbart tangentbordsskydd, har inspirerat många liknande mönster från Dell, HP och Lenovo.

Den senaste iteration, Surface Pro 7, som presenterades på onsdag, främjar Surface Pro-varumärket genom att lägga till avancerade komponenter, särskilt Intels senaste processor och USB Type-C-anslutning. Det är dock inte en verkligt revolutionerande eller riskfylld översyn. Microsoft reserverade det för Surface Pro X, som också introducerades på onsdag.

Surface Pro 7 är därför ordentligt cementerad som en Windows-surfplatta, lite som hur Apple iPhone är förfäder till moderna smartphones, men inte alltid den mest prickiga eller innovativa. Surface Pro 7 är dock fortfarande en utmärkt surfplatta, baserat på de få minuter jag tillbringade med den vid Microsofts lanseringsevenemang i New York City. Vi ser fram emot att få en i PC Labs för testning. För närvarande är här mina första intryck.

Annons

Bärbar dator, Meet Tablet

Surface Pro 7 är en surfplatta (och säljs som en), men när du förlänger den inbyggda kickstanden och parar ihop den med tangentbordsskyddet (som visas ovan) kan det förvandlas till en rimlig approximation av en Windows-driven bärbar dator.

Apple iPad Pro kan också göra det, eftersom det också har ett eget (även valfritt) tangentbordsskydd. Men Surface Pro 7: s största fördel här är att den kör hela Windows 10. Detta låter den fungera med ett stort utbud av appar, från titaner som Adobes Creative Suite till nischade men viktiga program som Audacity.

Stativet och typskyddet är inte nya, och från utsidan ser Surface Pro 7 ut nästan identisk med sin föregångare, Surface Pro 6. Vid 0,33 x 11,5 x 7,9 tum (HWD) och 1,7 pund är dess dimensioner samma också. Så är dess färgval: platina eller matt svart.

Färgalternativ

Microsoft hänvisar till dess tangentbordsöverdrag som Type Covers och erbjuder dem i tre olika färger som är ljusare och djärvare än förra årets modeller. Jag gillar särskilt den djärva röda, som är mer slående personligen än den dämpade vinröd som erbjuds med Surface Pro 6.

Ice Lake under huven

Den kanske viktigaste uppgraderingen som Surface Pro 7 ger är dess avancerade CPU, från Intels senaste 10: e generationens “Ice Lake” -processorfamilj. Du kan konfigurera en Surface Pro 7 med en Core i3-, Core i5- eller Core i7 Ice Lake-processor. Alternativen Core i5 och Core i7 levereras med Intels Iris Plus-grafik.

Med en fyrkärnig Core i7 och Iris Plus bör Surface Pro 7 ge tillräcklig kraft för tidskritiska kreativa arbetsflöden som fotoredigering som inte kan vänta tills du kommer tillbaka till studion. Vid Microsofts avtäckningshändelse i New York City på onsdag såg jag en fotograf som använde Surface Pro 7 som en fångstenhet.

Vi har en aning om hur Ice Lake-processorer kommer att prestera, men vi har ännu inte testat en i en produktionsenhet. Detsamma gäller för Microsofts anpassade SQ1-chip som används i Surface Pro X. Vi väntar ivrigt på att både Surface Pro 7 och Surface Pro X ska komma till PC Labs för testning, men baserat på den tillgängliga informationen just nu verkar det som en Core i7-driven Surface Pro 7 kommer att vara att föredra framför en Surface Pro X för resurskrävande kreativt arbete.

USB-C kommer äntligen

Surface Pro 7: s högra kant innehåller en oval formad USB Type-C-kontakt, en första för Surface Pro-sortimentet. Det finns också en USB Type-A-port och ett 3,5 mm hörlursuttag. Portvalet är en annan potentiell fördel jämfört med Surface Pro X, som inkluderar en andra USB Type-C-port men saknar både ett hörlursuttag och USB Type-A.

En annan förbättring av anslutningen i Surface Pro 7 är Wi-Fi 6 (802.11ax) -stöd för blixtsnabba trådlösa anslutningar, förutsatt att du hittills har en av få trådlösa routrar på marknaden som stöder denna avancerade standard.

En arbetshästyta

Om du inte behöver den ultimata datorkraften och ett hörlursuttag, är Surface Pro X otvetydigt kallare än Surface Pro 7, som är tjockare och tyngre, saknar ett LTE-modem och har kortare batteritid.

I slutändan är Surface Pro 7 avsedd att vara en arbetshästtablett för företagsanvändare och kreativa proffs, medan människor som vill ha en banbrytande design kommer att tyngas mot Surface Pro X. Håll dig uppdaterad för våra fullständiga recensioner av båda.

Vidare läsning

Bärbara datorer

Laptop bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button