Hands On med OnePlus ‘Invisible Camera’ koncepttelefon

Hands On med OnePlus 'Invisible Camera' koncepttelefon

LAS VEGAS — NĂ€r smarttelefoner laddas upp med fler och fler bakre kameror har OnePlus kommit pĂ„ ett sĂ€tt att stoppa frĂ„n att bli en ögonblick: Placera kamerorna bakom glas som kan vĂ€xla mellan att vara transparent och ogenomskinlig.

CES 2020 Bug Art

PÄ CES demonstrerar den kinesiska sÀljaren funktionen med en konceptanordning utrustad med elektrokromt glas, ett material genom vilket du kan skicka en elektrisk laddning för att göra den ogenomskinlig. Elektrokromt glas har funnits i flera Är nu och finns i flygplan, sportbilar och byggnadsfönster för att fungera som bÄde ett sekretessfilter och som ett sÀtt att omedelbart dimma ett rum.

OnePlus Concept CES

OnePlus tog i huvudsak tekniken och applicerade den pĂ„ en smartphone och placerade det elektrokroma glaset över de bakĂ„tvĂ€nda kameramodulerna. Resultatet Ă€r företagets “osynliga kamera” -system. NĂ€r du behöver ta ett foto vĂ€xlar det elektrokroma glaset automatiskt till transparent lĂ€ge pĂ„ 0,7 sekunder. Men nĂ€r du Ă€r klar kommer glaset att mörka och dölja kameramodulerna.

Det Àr ett snyggt och subtilt litet trick, men vissa kan hÀvda att det Àr en gimmick. Detta Àr första gÄngen OnePlus har kommit till CES med en konceptenhet, sÄ fans och teknikindustrins observatörer kan ha förvÀntat sig en mer ambitiös enhet, som en hopfÀllbar telefon, i motsats till en produkt som helt enkelt döljer de bakÄtvÀnda kamerorna.

Men OnePlus-chefer sĂ€ger att deras konceptenhet försöker lösa ett fult problem med dagens smartphone-design. “Vi ser den hĂ€r trenden dĂ€r det kommer att finnas fler och fler kameror, dĂ€r du kommer att ha fyra och sedan fem av dem pĂ„ en telefon”, sĂ€ger OnePlus VD Pete Lau vid en mĂ„ndagens presskonferens hĂ€r. “Ur designmĂ€ssig synpunkt Ă€r detta inte en bra design för att se alla dessa kamerahĂ„l pĂ„ baksidan.”

OnePlus Concept CES

Vi försökte konceptenheten och mÀrkte att glaset inte döljer kamerorna helt nÀr de byts till ogenomskinligt lÀge. Om du ser tillrÀckligt hÄrt kan du fortfarande se konturerna nÀr glaset stÄr inför starkt ljus. Men för det mesta smÀlter linserna in i remsan av ogenomskinligt glas. NÀr du aktiverar kameran blir samma glasremsa genomskinlig men dÀmpar igen nÀr du stÀnger av eller stÀnger kameraprogrammet.

OnePlus Concept CES

Intressant Àr att det elektrokroma glaset inte bara Àr en dekorativ funktion. Du kan slÄ pÄ den nÀr du vill ta en bild. Glaset dimmas delvis och blir ett par solglasögon för telefonens kamerasystem. Detta kan vara anvÀndbart för att ta bort blÀndning eller överflödig ljusstyrka frÄn bilder du vill ta.

OnePlus designade den osynliga kamerafunktionen under en 18-mÄnadersperiod med hjÀlp av sportbilstillverkaren McLaren, som ocksÄ har anvÀnt det elektrokroma glaset i sina fordon. Men glaset pÄ OnePlus-konceptet gjordes för att vara exceptionellt tunt, med 0,53 millimeter, sÄ att det kunde anvÀndas över smarttelefonens yttre hölje.

OnePlus Concept CES

Utanför det osynliga kamerasystemet finns det inte mycket nytt med konceptenheten. Det Àr i grunden en OnePlus 7T Pro. Men det kom inuti ett snyggt, handsytt lÀderhölje som matchar utseendet pÄ McLaren 720S sportbil.

OnePlus Àr fortfarande mamma pÄ nÀr det osynliga kamerasystemet kommer till företagets telefoner. SÀljaren behöver fortfarande mer tid för att testa tekniken och dess hÄllbarhet innan den kommersialiserar funktionen. Icke desto mindre tillför det elektrokroma glaset inga betydande kostnader för telefonen, och det anvÀnder inte mycket batteritid, sÀger OnePlus produktchef Xi Zeng. Samma glas Àr lika starkt som skyddsglaset pÄ nuvarande OnePlus-enheter.

SÄ det lÄter som att systemet enkelt kan bli en hÀftklammer över alla företagets telefoner, utan att höja priserna eller Àventyra enhetens anvÀndbarhet. Dessutom antyder OnePlus att samma elektrokroma glas kan konfigureras för att Àndra till andra fÀrger utanför svart.