Hands On med Nintendo Switch Lite

Hands On med Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch Àr ett lysande spelsystem. Du kan ansluta den till din TV och anvÀnda den med sina trÄdlösa Joy-Con-kontroller som en PlayStation 4 eller Xbox One. Eller sÄ kan du knÀppa Joy-Cons pÄ sidorna av den surfplattformiga konsolen, ta ut den frÄn dockan och anvÀnda den som en spelhÄllare som en Nintendo 3DS. Det vÀxlar enkelt mellan hemspel pÄ din TV och bÀrbart spel pÄ sprÄng, och det Àr dÀrför vi Àlskar det.

MÄnga Switch-Àgare verkar dock gravera mot att frÀmst anvÀnda systemet som en hemmakonsol eller en handhÄllen. Jag personligen anvÀnder min nÀstan uteslutande i handhÄllet lÀge, och det Àr en viktig del av min pendling. Med detta i Ätanke slÀpper Nintendo en handhÄllen version av Switch som heter Nintendo Switch Lite.

För 199,99 dollar Ă€r Switch Lite tvĂ„ tredjedelar av originalets storlek och vikt och kan vara övertygande om du bara vill anvĂ€nda den som en handhĂ„llen. Denna mer prisvĂ€rda switch saknar helt ett dockat lĂ€ge eller nĂ„got sĂ€tt att mata ut video till en TV, vilket gör den mycket mer begrĂ€nsad Ă€n standardbrytaren. ÄndĂ„ kan en mindre och mer plĂ„nboksvĂ€nlig version av konsolen vara bara svaret för spelare som letar efter en Nintendo 3DS-ersĂ€ttning som inte vill spendera 300 dollar för en TV-anslutning de inte kommer att anvĂ€nda.

Vi fick prova Nintendo Switch Lite vid ett förhandsgranskningshÀndelse i New York innan det slÀpptes den 20 september. HÀr Àr vad vi lÀrde oss om den nya Switch som inte kan bytas.

Annons

Mindre strömbrytare

Nintendo Switch Lite Àr en enda skiva av oavbruten plast, packar skÀrmen och alla kontroller i en matt kropp (finns i blÄtt, grÄtt eller gult). Den Àr formad precis som en Nintendo Switch i handhÄllet lÀge med bÄda Joy-Cons anslutna, men den Àr mÀrkbart mindre och mÀter 3,6 x 8,2 tum (HD) till Switchens 4,0 med 9,4 tum.

Det Àr ocksÄ lÀttare Àn strömbrytaren och vÀger 9,8 uns jÀmfört med Switchens 14,1 uns. BÄda systemen Àr 0,55 tum tjocka (1,12 tum vid utlösarna), men Switch Lite kÀnns mycket smalare i handen tack vare dess lÀtthet och kanter som kÀnns mer rundade Àn de smala, platta sidorna pÄ Joy-Cons.

5,5-tums pekskÀrm

En mindre switch betyder en mindre skÀrm, men inte en mindre skÀrm. Switch Lite Àr utrustad med en 5,5-tums 720p kapacitiv pekskÀrm som Àr mindre Àn Switchens 6,2-tums skÀrm men delar samma upplösning. Switch Lite-skÀrmen verkar vara lika ljus och fÀrgstark som switchens, sÄ du kan förvÀnta dig liknande grafikkvalitet.

Jag testade Super Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Maker 2 och The Legend of Zelda: Breath of the Wild pÄ Nintendo Switch Lite. Alla tre spelen sÄg lika ljusa, skarpa och fÀrgglada ut som de gjorde pÄ standardbrytaren och de presterade lika smidigt. Switch Lite har inte mindre processorkraft Àn Switch, Ätminstone för hantering av 720p-spel pÄ skÀrmen (eftersom 1080p-utdata inte Àr ett alternativ).

Slutligen en ordentlig D-Pad

Systemlayouten Àr identisk med en Nintendo Switch i handhÄllet lÀge med bÄda Joy-Cons anslutna: skÀrm i mitten, kontroller pÄ sidorna och övre hörn. Analoga pinnar sitter pÄ vardera sidan av skÀrmen, förskjutna frÄn varandra i en Xbox-stillayout, med digitala riktningskontroller under vÀnster pinne och A / B / X / Y-ansikts knappar ovanför höger pinne.

Till skillnad frÄn den vanliga omkopplaren och dess Joy-Cons har de digitala riktningskontrollerna formen av en konventionell plusformad pad i stÀllet för fyra knappar som speglar A / B / X / Y-knapparna. Riktningsplattan kÀnns mer naturlig för 2D-plattformsspel som Super Mario Maker 2 Àn Joy-Con-knapparna, vilket förblir en frustration för Switch-anvÀndare som vill spela sidrullare.

Nintendo har inte slÀppt nÄgon form av vÀnster Joy-Con med en riktningsknapp som Switch Lite har, sÄ dina enda alternativ för att anvÀnda en vanlig switch i handhÄllet lÀge med den formen av pad Àr $ 20 Hori D-Pad Controller (som bara fungerar i handhÄllet lÀge och har ingen trÄdlös anslutning eller rörelsesensorer) eller anvÀnder ett riskabelt modding-kit eller dyr modding-tjÀnst som ersÀtter skal- och riktningskontrollerna pÄ din vÀnstra Joy-Con.

Förutom de dubbla analoga pinnarna, ansiktsknapparna och riktningsknappen har Nintendo Switch Lite smĂ„ Plus / Start- och Home-knappar pĂ„ höger sida av skĂ€rmen och Minus / Select och Capture-knapparna pĂ„ vĂ€nster sida. TvĂ„ par triggers (L och ZL, och R och ZR) sitter i de övre vĂ€nstra och högra hörnen. Alla dessa kontroller kĂ€nns nĂ€stan identiska med Nintendo Switch’s Joy-Cons-kontroller, med undantag för riktningsknappen.

Endast för kraft

Medan pinnar, knappar och utlösare kÀnns desamma saknar systemet nÄgra andra funktioner som Joy-Cons erbjuder (förutom den uppenbara förmÄgan att lossa kontrollerna och anvÀnda dem trÄdlöst). Systemet har inte mullrande, sÀrskilt inte den anmÀrkningsvÀrt exakta, strukturerade vibrationen hos HD Rumble som finns pÄ Joy-Cons. Det finns inte heller nÄgon infraröd kamera för att ersÀtta den högra Joy-Con-kameran. Rörelsesensorer Àr fortfarande nÀrvarande, med en accelerometer och gyroskop som spÄrar hur du lutar och svÀnger Switch Lite. Enligt Nintendo har systemet ocksÄ NFC-kompatibilitet, sÄ du kan anvÀnda dina Amiibos med den.

Mellan L- och R-utlösarna pĂ„ den övre kanten av Switch Lite sitter smĂ„ ström- och volym upp / ned-knappar tillsammans med en plats för Nintendo Switch-spelkort. En USB-C-kontakt sitter i mitten av nedre kanten, men förvĂ€nta dig inte samma dockningsfunktionalitet som Switch. USB-C-porten Ă€r endast för ström och stöder inte videoutgĂ„ng. Till skillnad frĂ„n Switch finns det inget sĂ€tt att sĂ€tta Switch Lite pĂ„ din TV, en begrĂ€nsning som utan tvekan gör “Switch” -namnet felaktigt.

Inget sparkstativ, inget bordslÀge

Den nedre kanten hÄller ocksÄ microSD-kortplatsen bakom en liten plastdörr. Inget kort ingÄr och Switch Lite har samma fina 32 GB lagringsutrymme som Switch, sÄ vi rekommenderar att du laddar in ett i systemet sÄ fort du fÄr det (Switch Lite stöder kort upp till 2 TB).

SpÄret Àr gömt pÄ standardbrytaren av ett lÄngt, spetsigt kickstand som gÄr upp till höger pÄ baksidan av surfplattan för att möjliggöra ett bordslÀge dÀr flera personer kan samlas runt systemets lilla skÀrm och spela med Joy-Cons. Switch Lite har inget kickstand och stöder inte bordslÀge.

BĂ€sta Switch-spel

Kom tillbaka för en fullstÀndig recension av Nintendo Switch Lite nÀr den kommer ut 20 september. Och under tiden, kolla in vÄra favorit Switch-tips och spel.

Vidare lÀsning

Gaming System recensioner