Hands On med Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch är ett lysande spelsystem. Du kan ansluta den till din TV och använda den med sina trådlösa Joy-Con-kontroller som en PlayStation 4 eller Xbox One. Eller så kan du knäppa Joy-Cons på sidorna av den surfplattformiga konsolen, ta ut den från dockan och använda den som en spelhållare som en Nintendo 3DS. Det växlar enkelt mellan hemspel på din TV och bärbart spel på språng, och det är därför vi älskar det.

Många Switch-ägare verkar dock gravera mot att främst använda systemet som en hemmakonsol eller en handhållen. Jag personligen använder min nästan uteslutande i handhållet läge, och det är en viktig del av min pendling. Med detta i åtanke släpper Nintendo en handhållen version av Switch som heter Nintendo Switch Lite.

För 199,99 dollar är Switch Lite två tredjedelar av originalets storlek och vikt och kan vara övertygande om du bara vill använda den som en handhållen. Denna mer prisvärda switch saknar helt ett dockat läge eller något sätt att mata ut video till en TV, vilket gör den mycket mer begränsad än standardbrytaren. Ändå kan en mindre och mer plånboksvänlig version av konsolen vara bara svaret för spelare som letar efter en Nintendo 3DS-ersättning som inte vill spendera 300 dollar för en TV-anslutning de inte kommer att använda.

Vi fick prova Nintendo Switch Lite vid ett förhandsgranskningshändelse i New York innan det släpptes den 20 september. Här är vad vi lärde oss om den nya Switch som inte kan bytas.

Annons

Mindre strömbrytare

Nintendo Switch Lite är en enda skiva av oavbruten plast, packar skärmen och alla kontroller i en matt kropp (finns i blått, grått eller gult). Den är formad precis som en Nintendo Switch i handhållet läge med båda Joy-Cons anslutna, men den är märkbart mindre och mäter 3,6 x 8,2 tum (HD) till Switchens 4,0 med 9,4 tum.

Det är också lättare än strömbrytaren och väger 9,8 uns jämfört med Switchens 14,1 uns. Båda systemen är 0,55 tum tjocka (1,12 tum vid utlösarna), men Switch Lite känns mycket smalare i handen tack vare dess lätthet och kanter som känns mer rundade än de smala, platta sidorna på Joy-Cons.

5,5-tums pekskärm

En mindre switch betyder en mindre skärm, men inte en mindre skärm. Switch Lite är utrustad med en 5,5-tums 720p kapacitiv pekskärm som är mindre än Switchens 6,2-tums skärm men delar samma upplösning. Switch Lite-skärmen verkar vara lika ljus och färgstark som switchens, så du kan förvänta dig liknande grafikkvalitet.

Jag testade Super Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Maker 2 och The Legend of Zelda: Breath of the Wild på Nintendo Switch Lite. Alla tre spelen såg lika ljusa, skarpa och färgglada ut som de gjorde på standardbrytaren och de presterade lika smidigt. Switch Lite har inte mindre processorkraft än Switch, åtminstone för hantering av 720p-spel på skärmen (eftersom 1080p-utdata inte är ett alternativ).

Slutligen en ordentlig D-Pad

Systemlayouten är identisk med en Nintendo Switch i handhållet läge med båda Joy-Cons anslutna: skärm i mitten, kontroller på sidorna och övre hörn. Analoga pinnar sitter på vardera sidan av skärmen, förskjutna från varandra i en Xbox-stillayout, med digitala riktningskontroller under vänster pinne och A / B / X / Y-ansikts knappar ovanför höger pinne.

Till skillnad från den vanliga omkopplaren och dess Joy-Cons har de digitala riktningskontrollerna formen av en konventionell plusformad pad i stället för fyra knappar som speglar A / B / X / Y-knapparna. Riktningsplattan känns mer naturlig för 2D-plattformsspel som Super Mario Maker 2 än Joy-Con-knapparna, vilket förblir en frustration för Switch-användare som vill spela sidrullare.

Nintendo har inte släppt någon form av vänster Joy-Con med en riktningsknapp som Switch Lite har, så dina enda alternativ för att använda en vanlig switch i handhållet läge med den formen av pad är $ 20 Hori D-Pad Controller (som bara fungerar i handhållet läge och har ingen trådlös anslutning eller rörelsesensorer) eller använder ett riskabelt modding-kit eller dyr modding-tjänst som ersätter skal- och riktningskontrollerna på din vänstra Joy-Con.

Förutom de dubbla analoga pinnarna, ansiktsknapparna och riktningsknappen har Nintendo Switch Lite små Plus / Start- och Home-knappar på höger sida av skärmen och Minus / Select och Capture-knapparna på vänster sida. Två par triggers (L och ZL, och R och ZR) sitter i de övre vänstra och högra hörnen. Alla dessa kontroller känns nästan identiska med Nintendo Switch’s Joy-Cons-kontroller, med undantag för riktningsknappen.

Endast för kraft

Medan pinnar, knappar och utlösare känns desamma saknar systemet några andra funktioner som Joy-Cons erbjuder (förutom den uppenbara förmågan att lossa kontrollerna och använda dem trådlöst). Systemet har inte mullrande, särskilt inte den anmärkningsvärt exakta, strukturerade vibrationen hos HD Rumble som finns på Joy-Cons. Det finns inte heller någon infraröd kamera för att ersätta den högra Joy-Con-kameran. Rörelsesensorer är fortfarande närvarande, med en accelerometer och gyroskop som spårar hur du lutar och svänger Switch Lite. Enligt Nintendo har systemet också NFC-kompatibilitet, så du kan använda dina Amiibos med den.

Mellan L- och R-utlösarna på den övre kanten av Switch Lite sitter små ström- och volym upp / ned-knappar tillsammans med en plats för Nintendo Switch-spelkort. En USB-C-kontakt sitter i mitten av nedre kanten, men förvänta dig inte samma dockningsfunktionalitet som Switch. USB-C-porten är endast för ström och stöder inte videoutgång. Till skillnad från Switch finns det inget sätt att sätta Switch Lite på din TV, en begränsning som utan tvekan gör “Switch” -namnet felaktigt.

Inget sparkstativ, inget bordsläge

Den nedre kanten håller också microSD-kortplatsen bakom en liten plastdörr. Inget kort ingår och Switch Lite har samma fina 32 GB lagringsutrymme som Switch, så vi rekommenderar att du laddar in ett i systemet så fort du får det (Switch Lite stöder kort upp till 2 TB).

Spåret är gömt på standardbrytaren av ett långt, spetsigt kickstand som går upp till höger på baksidan av surfplattan för att möjliggöra ett bordsläge där flera personer kan samlas runt systemets lilla skärm och spela med Joy-Cons. Switch Lite har inget kickstand och stöder inte bordsläge.

Bästa Switch-spel

Kom tillbaka för en fullständig recension av Nintendo Switch Lite när den kommer ut 20 september. Och under tiden, kolla in våra favorit Switch-tips och spel.

Vidare läsning

Gaming System recensioner

Relaterade Artiklar

Back to top button