Hands On med Apple Watch Series 5

Hands On med Apple Watch Series 5

Apple Watch började som ett sÀtt att föra appar till din handled, men Apple upptÀckte snart att fÄ mÀnniskor vill ha en smartklocka för att fÄ appar till handlederna. Fitness spÄrning kom nÀsta, och Apple Watch Àgare Àlskar sina aktivitetsringar. Men inte alla gillar fitness, sÄ Apple Watch uppfinner sig sjÀlv igen som en allmÀnt hÀlso- och sÀkerhetsanordning.

Den övervakar ditt hjÀrta, upptÀcker fall, skyddar din hörsel och spÄrar dina cykler. Apple har insett att inte alla vill springa maraton, men alla vill mÄ bÀttre.

Apple Watch Series 5: s mördare-funktion Àr dock alltid pÄ skÀrmen. Det kommer att driva nÄgra uppgraderingar, tror jag.

Jag tittade snabbt pÄ den nya Apple Watch innan en fullstÀndig recension; lÀs vidare för mina första intryck.

Annons

5: e generationens Apple Watch

Den nya femte generationens Apple Watch positionerar sig mer som en allvarlig hÀlsovÄrdare Àn en fitnessklocka. Det kan utöka sin marknad, men den riktiga saken som kommer att fÄ mÀnniskor att uppgradera Àr den nya skÀrmen.

Det Àr fortfarande synligt

NÀr du lÀgger ner handleden förblir skÀrmen pÄ. Detta krÀvde att Apple skulle hitta en helt ny skÀrmteknologi, kallad LTPO, men det Àr ett stort steg framÄt i anvÀndbarhet. Apple sÀger att klockan fortfarande kan hÄlla 18 timmars batteritid Àven med skÀrmen pÄ hela tiden.

Titta pÄ stilar

Serie 5-klockan levereras med ett brett utbud av band och kroppar. Det finns en Nike-version, en dyr Hermes-lÀderversion och en standardmodell, samt aluminium, rostfritt stÄl, keramik och titan.

Ny kompassfunktion

Det finns ocksÄ nÄgra andra nya funktioner i Series 5. Den hÀr appen visar den inbyggda kompassen. Men det Àr mer troligt att kompassen anvÀnds av appar frÄn tredje part, som att köra och kartlÀgga appar.

Hör nu det hÀr

Vi kunde inte testa mycket av klockans sÀkerhets- och konditionsfunktioner under vÄra hÀnder. Den övervakar din hjÀrtfrekvens, ringer globala nödsamtal och spÄrar dina menstruationscykler. En ny funktion vi tyckte om var bullersensorn, som berÀttar hur högt ett rum Àr (och ger en bra anledning att lÀmna ett).

Apple Watch-band

Apple Watch dominerar kategorin smartwatch för allmÀnt ÀndamÄl just nu. Apple vill att alla iPhone-Àgare ska ha en, och nu har det ett starkt argument för varför de borde, Àven personer som inte behöver meddelanden pÄ handlederna. Vi kommer att ha en fullstÀndig recension snart pÄ PCMag.com.

Vidare lÀsning

Smartwatch recensioner

Smartwatch bÀsta val