Hands On: Lenovos ThinkBook Plus med två skärmar har E-bläck över hela locket

CES 2020 Bug Art

Lenovos nya ThinkBook Plus-affärsbärbar dator har en innovativ 11-tums E-bläckskärm monterad på toppskyddet.

Den monokromatiska skärmen använder samma teknik som finns i e-bokläsare från Kobo, Amazon och andra. Det är beröringsaktiverat och Lenovo ser det som en duk där du kan anteckna och läsa dokument även när den bärbara datorn är stängd.

Meddelat på CES kommer ThinkBook Plus att vara Lenovos andra bärbara dator med E Ink. Företaget säljer för närvarande Yoga Book C930, som dike ett fysiskt tangentbord till förmån för en E-bläckskärm som vetter mot den viktigaste.

ThinkBook Plus är mer som en vanlig bärbar dator än Yoga Book C930. Inuti har den en 13,3-tums full HD-pekskärm och ett konventionellt tangentbord och pekplatta. Det kommer att börja med 1200 dollar när det säljs i mars, och till ungefär 3 pund är det lika tunt och lätt som du förväntar dig.

En av de viktigaste nackdelarna med ThinkBook Plus är att tack vare sin position på utsidan av skärmlocket kommer E Ink-skärmen att vara skadad när du bär den runt. Lenovos lösning är att sälja en elegant $ 45-ärm, som är mycket lägre än Apples motsvarande MacBook-läderskydd.

Vi fick chansen att ta ThinkBook Plus på en tur på CES. Läs vidare för våra första intryck.

Annons

Meddelandefältet

Medan ThinkBook Plus toppmonterade E Ink-skärm kompletterar skärmen inuti är upplösningen lägre än vad den bärbara datorns huvudskärm erbjuder. E Ink-skärmens uppdateringsfrekvens är också lägre än huvudskärmens uppdateringsfrekvens.

Men det kan visa användbar information när den bärbara datorn är stängd, inklusive tid, datum, väder och till och med dina kommande möten från din Outlook-kalender. Tänk på det mer som ett distraktionsfritt meddelandefält som kan berätta vilket konferensrum du ska vara i när du går ner på en kontorshall med den bärbara datorn undangömd.

Responsiv pennaingång

E Ink-displayen kan också användas som ett grovt skissverktyg. Medan du kan skissa på en iPad med Apple Pencil, erbjuder ThinkBook Plus ungefär samma upplevelse utan att behöva bära både en bärbar dator och en surfplatta. Du kan uppleva lite tröghet på grund av den relativt låga upplösningen och uppdateringsfrekvensen, men det är totalt sett en trevlig skriv- och ritupplevelse så länge du inte behöver extremt fina detaljer.

Efter några korta klotter tyckte jag att det var mycket mer lyhörd än Yoga Book C930: s display när det gäller pennainmatning. Lenovo säger att ThinkBook Plus E Ink-skärmen levereras med uppdaterad firmware för att möjliggöra mjukare interaktioner jämfört med Yoga Book C930s firmware.

Kompatibel med precisionspenna

ThinkBook Plus är kompatibel med Lenovos Precision Pen, som du kan använda för att skriva och rita på E Ink-skärmen. Den bärbara datorns huvudskärm är inte beröringsaktiverad och är därför inte kompatibel med pennan.

Insida skärmen

Inuti har huvudskärmen på ThinkBook Plus en upplösning på 1 920 gånger 1 080 pixlar och en nominell ljusstyrka på 300 nit. Det är lite på den mörka sidan jämfört med andra premiumbärbara datorer som Apple MacBook Pro, som har en klassificering på 500 nits. ThinkBook Plus-skärmen har en antireflexbeläggning för att minska irriterande reflektioner från omgivande ljus.

E-bok utmaningar

I teorin kan ThinkBook Plus ersätta din Amazon Kindle förutom din bärbara dator och surfplatta. När du vill läsa kan du göra det med locket till den bärbara datorn stängd enligt ovan. Det är mycket tyngre och större än en e-läsare, men jag tyckte ändå att det var ganska bekvämt att hålla med båda händerna medan locket är stängt.

I praktiken kommer dock läsning på ThinkBook Plus sannolikt inte att vara så smidig en läsupplevelse som Kindle erbjuder. Tidiga versioner av Yoga Book C930 stödde inte några e-bokfilformat alls. Kompatibiliteten har förbättrats något för ThinkBook Plus, men det är fortfarande inte helt en sömlös process. För att ladda en Kindle-e-bok, visar E Ink-skärmen faktiskt en fullständig version av Windows Kindle-appen, och att navigera i den är klumpig baserat på min korta demo.

Massor av hamnar

En av Yoga Book C930: s viktigaste nackdelar är dess relativt svaga datorprestanda. ThinkBook Plus kommer sannolikt att erbjuda mycket bättre prestanda tack vare dess mer kapabla komponenter. Dessa inkluderar 8 GB eller 16 GB minne, upp till 1 TB SSD-minne och en valfri 10: e generationens Intel Core i7-processor.

Som en affärsdator har ThinkBook Plus också många portar. Det finns två USB Type-A-portar, en USB Type-C-port, en HDMI-videoutgång och ett hörlursuttag.

Skyddshylsa som tillval

För att skydda E Ink-skärmen när du transporterar eller lagrar den bärbara datorn måste du antagligen sätta den i ett fodral eller fodral, eftersom skärmen är exponerad. Lenovos lösning är ThinkBook Plus-hylsan som tillval, som kommer i en Charcol Grey-färg och har en mjuk interiör i mikrofiber.

CES 2020 Fotogalleri

Vidare läsning

Bärbara datorer

Laptop bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button