Hands On: Lenovos nya 15-tums C340 Chromebook Courts-fans av Jumbo-skÀrmar

Hands On: Lenovos nya 15-tums C340 Chromebook Courts-fans av Jumbo-skÀrmar

Det praktiska med en 15-tums konvertibel bÀrbar dator har lÀnge förbryllat mig. Vem av oss har handledsstyrkan att anvÀnda en sÄ stor bÀrbar dator / surfplattahybrid med ena handen medan du knackar pÄ skÀrmen med den andra? BÀrbara datortillverkare sÀljer dem dock med bÄt, och Lenovo tÀnkte att de lika gÀrna kunde göra en Chromebook-version.

Resultatet Àr den nya Chromebook C340 15, som Lenovo presenterade pÄ torsdagen inför IFA-mÀssan nÀsta vecka. Jag fick chansen att hÄlla det kort, och jag tyckte att det var lika besvÀrligt som alla andra 15-tums konvertibla bÀrbara datorer som jag har haft tablettstil. Det finns naturligtvis fördelar med storleken, frÀmst bland dem det faktum att en 15-tums skÀrm Àr mycket trevligare att titta pÄ en film pÄ nÀr du har Chromebook stödd som ett tÀlt.

Men den mest spÀnnande delen av Chromebook C340 Àr att det Àr ett bevis pÄ att Chrome OS i allt högre grad Àr en konkurrent till Windows 10 och macOS, snarare Àn ett operativsystem som ocksÄ körs bara bra för redigering av dokument i molnet. Ju fler bÀrbara datorformfaktorer som erbjuder flera operativsystem, desto bÀttre.

Chromebook C340 har dock förutsÀgbara low-end-specifikationer som föreslÄr begrÀnsat stöd för nÄgra mer komplexa uppgifter. Den levereras med en Intel Core i3-processor och 4 GB RAM-minne, typiskt för en Chromebook. Medan dess 128 GB inbyggda lagring faktiskt Àr ganska generöst för en Chromebook, Àr det en eMMC-enhet snarare Àn en snabbare SSD.

LÀs vidare för en kort översikt över vad du kan förvÀnta dig nÀr Chromebook C340 sÀljs i oktober, frÄn 430 $. Dessutom kommer en uppdaterad version av 11-tums C340 att börja pÄ 290 $ och sÀljas nÀsta mÄnad, och Lenovo kommer ocksÄ att erbjuda en uppdaterad 14-tums Chromebook S430 för 249 $, Àven nÀsta mÄnad.

Annons

Rum för siffror

En av de största fördelarna med vilken 15-tums bĂ€rbar dator som helst Ă€r att det finns tillrĂ€ckligt med utrymme för att lĂ€gga till en dedikerad nummerplatta till höger om tangentbordet. Inte alla tillverkare vĂ€ljer att göra detta – Apples 15-tums MacBook Pro saknar till exempel en dedikerad numpad. Det Ă€r trevligt att se att Lenovo innehĂ„ller en pĂ„ C340, för att skriva siffror i ett Google Sheets-kalkylblad Ă€r precis den typ av uppgift som Chrome OS-anvĂ€ndare sannolikt kommer att utföra. Ett bakgrundsbelyst tangentbord Ă€r ett tillval.

TÀltlÀge

15-tums C340 vÀger 4,37 pund. Om du tycker att det Àr för rejÀlt att anvÀnda som surfplatta, kan du istÀllet stÀlla upp det som ett tÀlt pÄ ditt skrivbord för att titta pÄ videor eller visa presentationer. SkÀrmen Àr idealisk för den hÀr anvÀndningen, inte bara pÄ grund av dess expansiva 15,6 tum, utan ocksÄ för att det Àr en full HD-pekskÀrm med IPS-teknik (in-plane switch) för att göra det möjligt för mÀnniskor som trÀnger sig runt att uppleva liknande skÀrmkvalitet vid extrema betraktningsvinklar .

Även om den hĂ€r skĂ€rmen sĂ„g utmĂ€rkt under min korta demo kan du behöva betala extra för den. Lenovo kan erbjuda en annan skĂ€rm (troligen med lĂ€gre upplösning) pĂ„ nybörjarmodellen, Ă€ven om detaljer Ă€nnu inte finns tillgĂ€ngliga.

Chrome vÀxer mÄngsidigt

Chrome OS-operativsystemet har fÄtt funktioner de senaste Ären, inklusive möjligheten att köra ett stort urval av appar som Àr utformade för Chrome samt de som ursprungligen var avsedda att köras pÄ Android-operativsystemet för telefoner och surfplattor. För mÄnga avslappnade anvÀndare som bara behöver en bÀrbar dator med stor skÀrm till ett överkomligt pris, gör den hÀr förbÀttrade programvarukompatibiliteten Chromebook C340 till ett prisvÀrt alternativ till en Windows 10-maskin.

Volymjustering

Lenovo och mÄnga av dess konkurrenter placerar Ätminstone nÄgra fysiska kontroller pÄ kanterna pÄ sina 2-i-1-bÀrbara datorer för att göra dem lÀttillgÀngliga Àven nÀr skÀrmen roteras 360 grader och tangentbordets yta Àr vÀnd frÄn dig. PÄ Chromebook C340 hittar du en strömbrytare och en volymvippa pÄ höger kant. Den enda nackdelen med den hÀr konfigurationen Àr att du av misstag kan slÄ pÄ strömbrytaren och slÄ pÄ den bÀrbara datorn om du tar tag i kanterna ordentligt.

USB-C-laddning

Det Àr alltid trevligt att se ett helt modernt I / O-portkomplement pÄ en Chromebook. Jag uppskattar sÀrskilt inkluderingen av tvÄ USB Type-C-portar, som ocksÄ fungerar som kontakter för laddningskabeln. Andra portar inkluderar en USB 3.1 Gen 1 Type-A-kontakt, en microSD-kortlÀsare och en ljudkombination. Inbyggd 802.11ac Wi-Fi och Bluetooth 4.2 hanterar dina trÄdlösa anslutningar.

OmisskÀnnligt Chrome

Lenovos bĂ€rbara datorer i C-serien har vanligtvis ganska konservativ stil, och Chromebook C340 Ă€r inget undantag. Det erbjuds endast i Mineral Grey, vilket Ă€r underskattat men Ă€ndĂ„ ett mĂ„ngsidigt fĂ€rgschema, lika hemma i ett MacBook-fyllt cafĂ© eller ett konferensrum. Den enda kĂ€nslan finns pĂ„ displaylocket – en fĂ€rgstark Chrome-logotyp som du hittar pĂ„ nĂ€stan alla Chromebook.

Stereohögtalare

TvÄ stereohögtalare med 2 watt erbjuder ljudutgÄng, lÀngst ned till höger och vÀnster pÄ bÀrbar datorns undersida. Jag fick dock inte testa ljud under min korta demo. Tillsammans med ljudkvaliteten mÄste vi ocksÄ vÀnta pÄ att testa batteriets livslÀngd tills vi fÄr en testenhet till PC Labs. Lenovo uppskattar att Chromebook C340 kommer att hÄlla i upp till tio timmar.

Kom tillbaka snart för vÄr fullstÀndiga recension.

Vidare lÀsning

BĂ€rbara datorer

Laptop bÀsta val