Hands On: Lenovos nya 15-tums C340 Chromebook Courts-fans av Jumbo-skärmar

Det praktiska med en 15-tums konvertibel bärbar dator har länge förbryllat mig. Vem av oss har handledsstyrkan att använda en så stor bärbar dator / surfplattahybrid med ena handen medan du knackar på skärmen med den andra? Bärbara datortillverkare säljer dem dock med båt, och Lenovo tänkte att de lika gärna kunde göra en Chromebook-version.

Resultatet är den nya Chromebook C340 15, som Lenovo presenterade på torsdagen inför IFA-mässan nästa vecka. Jag fick chansen att hålla det kort, och jag tyckte att det var lika besvärligt som alla andra 15-tums konvertibla bärbara datorer som jag har haft tablettstil. Det finns naturligtvis fördelar med storleken, främst bland dem det faktum att en 15-tums skärm är mycket trevligare att titta på en film på när du har Chromebook stödd som ett tält.

Men den mest spännande delen av Chromebook C340 är att det är ett bevis på att Chrome OS i allt högre grad är en konkurrent till Windows 10 och macOS, snarare än ett operativsystem som också körs bara bra för redigering av dokument i molnet. Ju fler bärbara datorformfaktorer som erbjuder flera operativsystem, desto bättre.

Chromebook C340 har dock förutsägbara low-end-specifikationer som föreslår begränsat stöd för några mer komplexa uppgifter. Den levereras med en Intel Core i3-processor och 4 GB RAM-minne, typiskt för en Chromebook. Medan dess 128 GB inbyggda lagring faktiskt är ganska generöst för en Chromebook, är det en eMMC-enhet snarare än en snabbare SSD.

Läs vidare för en kort översikt över vad du kan förvänta dig när Chromebook C340 säljs i oktober, från 430 $. Dessutom kommer en uppdaterad version av 11-tums C340 att börja på 290 $ och säljas nästa månad, och Lenovo kommer också att erbjuda en uppdaterad 14-tums Chromebook S430 för 249 $, även nästa månad.

Annons

Rum för siffror

En av de största fördelarna med vilken 15-tums bärbar dator som helst är att det finns tillräckligt med utrymme för att lägga till en dedikerad nummerplatta till höger om tangentbordet. Inte alla tillverkare väljer att göra detta – Apples 15-tums MacBook Pro saknar till exempel en dedikerad numpad. Det är trevligt att se att Lenovo innehåller en på C340, för att skriva siffror i ett Google Sheets-kalkylblad är precis den typ av uppgift som Chrome OS-användare sannolikt kommer att utföra. Ett bakgrundsbelyst tangentbord är ett tillval.

Tältläge

15-tums C340 väger 4,37 pund. Om du tycker att det är för rejält att använda som surfplatta, kan du istället ställa upp det som ett tält på ditt skrivbord för att titta på videor eller visa presentationer. Skärmen är idealisk för den här användningen, inte bara på grund av dess expansiva 15,6 tum, utan också för att det är en full HD-pekskärm med IPS-teknik (in-plane switch) för att göra det möjligt för människor som tränger sig runt att uppleva liknande skärmkvalitet vid extrema betraktningsvinklar .

Även om den här skärmen såg utmärkt under min korta demo kan du behöva betala extra för den. Lenovo kan erbjuda en annan skärm (troligen med lägre upplösning) på nybörjarmodellen, även om detaljer ännu inte finns tillgängliga.

Chrome växer mångsidigt

Chrome OS-operativsystemet har fått funktioner de senaste åren, inklusive möjligheten att köra ett stort urval av appar som är utformade för Chrome samt de som ursprungligen var avsedda att köras på Android-operativsystemet för telefoner och surfplattor. För många avslappnade användare som bara behöver en bärbar dator med stor skärm till ett överkomligt pris, gör den här förbättrade programvarukompatibiliteten Chromebook C340 till ett prisvärt alternativ till en Windows 10-maskin.

Volymjustering

Lenovo och många av dess konkurrenter placerar åtminstone några fysiska kontroller på kanterna på sina 2-i-1-bärbara datorer för att göra dem lättillgängliga även när skärmen roteras 360 grader och tangentbordets yta är vänd från dig. På Chromebook C340 hittar du en strömbrytare och en volymvippa på höger kant. Den enda nackdelen med den här konfigurationen är att du av misstag kan slå på strömbrytaren och slå på den bärbara datorn om du tar tag i kanterna ordentligt.

USB-C-laddning

Det är alltid trevligt att se ett helt modernt I / O-portkomplement på en Chromebook. Jag uppskattar särskilt inkluderingen av två USB Type-C-portar, som också fungerar som kontakter för laddningskabeln. Andra portar inkluderar en USB 3.1 Gen 1 Type-A-kontakt, en microSD-kortläsare och en ljudkombination. Inbyggd 802.11ac Wi-Fi och Bluetooth 4.2 hanterar dina trådlösa anslutningar.

Omisskännligt Chrome

Lenovos bärbara datorer i C-serien har vanligtvis ganska konservativ stil, och Chromebook C340 är inget undantag. Det erbjuds endast i Mineral Grey, vilket är underskattat men ändå ett mångsidigt färgschema, lika hemma i ett MacBook-fyllt café eller ett konferensrum. Den enda känslan finns på displaylocket – en färgstark Chrome-logotyp som du hittar på nästan alla Chromebook.

Stereohögtalare

Två stereohögtalare med 2 watt erbjuder ljudutgång, längst ned till höger och vänster på bärbar datorns undersida. Jag fick dock inte testa ljud under min korta demo. Tillsammans med ljudkvaliteten måste vi också vänta på att testa batteriets livslängd tills vi får en testenhet till PC Labs. Lenovo uppskattar att Chromebook C340 kommer att hålla i upp till tio timmar.

Kom tillbaka snart för vår fullständiga recension.

Vidare läsning

Bärbara datorer

Laptop bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button