Hands On: Lenovos Legion Y740s, en Slim Gaming Laptop, fÄr stöd av en ny eGPU

Hands On: Lenovos Legion Y740s, en Slim Gaming Laptop, fÄr stöd av en ny eGPU

Bland en hel massa andra CES-meddelanden avslöjade Lenovo Legion Y740s bĂ€rbara dator. PĂ„ ytan sĂ€ger Lenovo att det Ă€r en supertunn spelbĂ€rbar dator, men sanningen Ă€r lite mer komplicerad … och intressant.

CES 2020 Bug Art

Det Ă€r faktiskt en tunn och relativt lĂ€tt bĂ€rbar dator, men den erbjuder bara integrerad grafik, med spel-GPU kvar till en ny kompletterande produkt, Legion BoostStation eGPU. Om du installerar ett grafikkort pĂ„ skrivbordet i eGPU kan du ansluta det till Y740s via USB-C och lĂ„ta det driva dina spel. Vi har sett eGPU-kort som kan bytas ut tidigare, men inte frĂ„n Lenovo, och den hĂ€r bĂ€rbara datorn Ă€r gjord med tanke pĂ„ det. Som sĂ„dan, utan eGPU och ett separat grafikkort, Ă€r Y740 inte ensam en “gaming” bĂ€rbar dator. Det har fortfarande en fin design, andra coola funktioner och Intels senaste delar, men lĂ€s vidare för specifikationer, prissĂ€ttning och tillgĂ€nglighet för den och BoostStation.

Annons

Möt Legion Y740s

Stylistiskt ser Legion Y740s mycket ut som de tidigare Legion-bÀrbara datorerna. Det hÀr Àr bra, eftersom vi mest gillade designen pÄ andra Legion-maskiner. Det har en kÀnsla av en bra grundlÀggande budgetspelmaskin, kanske lite underskattad för vissa kunder (speciellt pÄ en bÀrbar datorspel, dÀr du kan fÄ mer kÀnsla), men vi tar minimal överdriven varje dag. Den Àr ocksÄ gjord av grÄ aluminium, sÄ den Àr starkare Àn plast, trots det relativt lÄga startpriset.

It’s Trim for a ‘Gamer’

Stilen kan vara vĂ€ldigt lik, men storleken Ă€r inte. Du kanske har mĂ€rkt omedelbart den beundransvĂ€rda tunnheten hos Y740-talet, ett telefonkort för den hĂ€r bĂ€rbara datorn. Det Ă€r inte bara en smickrande design eller ett visuellt trick – det Ă€r bara 0,58 tum tjockt, och Lenovo sĂ€ger att detta Ă€r den tunnaste och lĂ€ttaste spelbĂ€rbara datorn som den nĂ„gonsin har gjort. Det kan vara sant, om du mĂ€ter en spelmaskin efter dess utseende snarare Ă€n dess innehĂ„ll, men bristen pĂ„ en diskret GPU sĂ€tter en stor asterisk pĂ„ det pĂ„stĂ„endet. Den vĂ€ger 4,2 pund, som, Ă€ven om den inte Ă€r lika lĂ€tt som mĂ„nga ultraportabla, Ă€r respektabel för en “spel” -enhet.

VĂ€nta, en spelare utan GPU?

Som vi noterade tidigare möjliggörs bÄde tjocklek och vikt genom att utesluta fristÄende grafikhÄrdvara. Den hÀr bÀrbara datorn levereras endast med integrerad grafik, vilket betyder att den inte Àr en spelbÀrbar dator i funktionell mening under egen Änga. IstÀllet har Lenovo ocksÄ tillkÀnnagett ett externt grafikkortshölje, eller eGPU, för att fungera som nav för grafikacceleration nÀr du Àr hemma. Vi kommer att gÄ in pÄ det mer nedan, men det betyder i grunden att det hÀr Àr en tunn och bÀrbar bÀrbar dator för allmÀn anvÀndning under resan, men inte en spelbar bÀrbar dator om den inte Àr ansluten till ett grafikkort i eGPU hemma. (Lenovo noterar att det ocksÄ kommer att finnas en Legion Y740 Studio Edition för innehÄllsskapande proffs som stöder Nvidia GPU: er, men det Àr tekniskt sett en annan bÀrbar dator.)

En ny CPU inuti

Y740s inkluderar dock Intels senaste processorer. Detta tunna system kan ta upp till Core i9-processorer i Intels kommande 10: e generationens H-serie, vilket innebĂ€r mycket kraft för alla Ă€ndamĂ„l hemma eller pĂ„ resande fot. Dessa H-chips med full fetthalt hade Ă€nnu inte beskrivits i detalj av Intel. (Processorerna “Comet Lake” och “Ice Lake” i den 10: e generationen pĂ„ marknaden Ă€r för nĂ€rvarande avsedda mer för ultraportabla och vanliga maskiner.) Men förutsatt att dessa kommande H-serie-chips Ă€r som tidigare H-familjens kisel, kommer detta att vara den kiselserie du kan förvĂ€nta dig att se under 2020: s bĂ€rbara bĂ€rbara datorer och spelmaskiner, packa (förmodligen) mer Ă€n sex kĂ€rnor och stödja, i vissa SKU: er, trĂ„ddubbling av Hyper-Threading-teknik.

Dessa typer av kraftfulla processorer kommer ocksÄ att vara ett bra komplement för eGPU, sÄ att ditt spel inte hamnar CPU-begrÀnsat, vilket ibland kan hÀnda med ultraportabla och deras lÀttare trÀffande marker nÀr de Àr ihopkopplade med eGPU. Den bÀrbara datorn har ocksÄ omkopplingsbara energilÀgen för att dra nytta av den rÄa CPU-hastigheten eller spara batteritid.

Displayvarianter

Trots en 14-tums ram har Y740s en 15,6-tums skÀrm. Den finns i bÄde full HD och 4K-varianter, som tÀcker en rad olika komponent- och anvÀndningsfallsscenarier. Det finns inget alternativ med hög uppdatering, eftersom bÄda skÀrmtyperna klockas in vid 60Hz. BÄda panelerna Àr IPS, med 4K-alternativet vÀrderat till 500 nit ljusstyrka och HD-modellen pÄ 300 nit.

GÄngjÀrnet har ocksÄ 180 grader av rotation, men jag Àr visserligen inte sÀker pÄ vad nyttan med att ligga platt Àr med denna typ av bÀrbar dator. Att gÄ platt kan vara anvÀndbart för bÀrbara datorer avsedda för kreativa proffs, sÀrskilt med en pekskÀrm, men Y740s Àr inte den typen av maskin.

Ett fast tangentbord

Lenovo har en historia av att skapa bekvĂ€ma tangentbord och företaget noterar att det hĂ€r Ă€r ett nydesignat “Legion TrueStrike” -tangentbord för förbĂ€ttrad ergonomi och med en tangentbelĂ€ggning som ökar hĂ„llbarheten. Det finns ocksĂ„ en fingeravtryckslĂ€sare inbyggd i strömbrytaren för snabbare inloggningar. PĂ„ nĂ„gra ögonblick nĂ€r jag skrev pĂ„ det fann jag att brĂ€det var tillrĂ€ckligt bekvĂ€mt för en bĂ€rbar datorspel.

Legion Y740 kommer att finnas tillgÀnglig i maj 2020 frÄn $ 1 099,99. Det verkar lite högt, för vÄra ögon, med tanke pÄ bristen pÄ ett dedikerat grafikchip, men det Àr ett unikt erbjudande.

Möt Legion BoostStation eGPU

NĂ€r det gĂ€ller den eGPU kallas den Legion BoostStation. De flesta eGPU: er ser ganska lika ut, Ă€ven om den hĂ€r verkar ha mycket gemensamt med Razer Core X. Det Ă€r helt aluminium och vĂ€ger en rejĂ€l 18,7 pund. Åtkomst Ă€r verktygsfritt sĂ„ att du enkelt kan installera ett grafikkort och ansluta lĂ„dan till din bĂ€rbara dator. DĂ€rifrĂ„n kommer GPU i BoostStation att driva alla spel och applikationer som körs pĂ„ Legion Y740s. Åtminstone borde det fungera sĂ„ teoretiskt – med Razers lösning och andra eGPU: s har vi tidigare haft svĂ„rt att fĂ„ konsekvent anslutning ibland.

Fungerar med AMD- och Intel-kort

Den stora frÄgan med eGPU-produkter Àr ocksÄ kompatibilitet, eftersom det finns gott om grafikkort dÀr ute. Enligt Lenovo kommer det att fungera med bÄde Nvidia GeForce- och AMD Radeon-grafikkort, men vi har för nÀrvarande inte en uttömmande lista över dem. Tecken pekar pÄ att de flesta av de stora korten Àr kompatibla, eftersom Lenovo kommer att samla BoostStation med en GeForce GTX 1660 Ti, en GeForce RTX 2060 Super, en GeForce RTX 2070 Super eller en GeForce RTX 2080 Super eller en AMD Radeon RX 5700XT. Om de Àr kompatibla Àr det mesta av Nvidias sortiment sannolikt ocksÄ. Du kan ocksÄ köpa BoostStation bar och ta med ditt eget kort till festen.

Anslutning: Thunderbolt 3

Som med de andra ledande eGPU-enheterna ansluter BoostStation till den bÀrbara datorn via en USB Type-C-kontakt som stöder Thunderbolt 3. Detta möjliggör ocksÄ snabb laddning av en ansluten bÀrbar dator, vilket ger upp till 100 watt, sÄ att du snabbt kan fylla pÄ din bÀrbara dator genom eGPU. Runt baksidan finns ocksÄ tvÄ USB 3.1-portar, en USB 2.0-port, en HDMI-anslutning och ett Ethernet-uttag.

Det tar ocksÄ lagring

En cool funktion i BoostStation Àr dess stöd för ytterligare lagring, sÄ att du kan placera en högkapacitetsenhet i chassit för extra utrymme för spelbibliotek eller andra rymdsvÄrda föremÄl. Chassit har en intern fack som stöder en SATA-enhet (en 3,5-tums hÄrddisk eller en 2,5-tums hÄrddisk eller SSD), samt tvÄ PCI Express SSD-kortplatser. Att kunna ansluta till flera ytterligare enheter nÀr du tar med din Legion-bÀrbara dator hem Àr en stor bonus. Den bÀrbara datorn i sig kan konfigureras med upp till en 1 TB SSD.

En De Facto Dock

USB-portarna och Ethernet-uttaget pÄ baksidan av BoostStation lÄter dig ocksÄ anvÀnda eGPU som en de facto-docka. Du kan hÄlla ett skrivbordstangentbord, en mus och en LCD-skÀrm ansluten till dockan och montera dem helt enkelt genom att ansluta din bÀrbara dator till Thunderbolt 3-kabeln.

Lenovo BoostStation eGPU kommer att finnas tillgÀngligt i maj 2020 frÄn $ 249,99 för den nakna lÄdan och dÀrifrÄn i buntarna med specifika grafikkort.

Kolla in vĂ„ra hĂ€nder med Legion Y740s och BoostStation …

Vidare lÀsning

BĂ€rbara datorer

Laptop bÀsta val