Hands On: HP: s Elite Dragonfly Àr en absurd lÀtt bÀrbar dator för high-fliers

Hands On: HP: s Elite Dragonfly Àr en absurd lÀtt bÀrbar dator för high-fliers

FörsÀljningen av konvertibla och löstagbara datorer förvÀntas vÀxa med 5 procent under de kommande fyra Ären, Àven om den totala PC-försÀljningen förvÀntas minska, enligt forskningsföretaget IDC. Och att döma av parad av bÄde budget och avancerade konvertibla bÀrbara datorer som marscherar genom PC Labs varje mÄnad, vi Àr alla bortskÀmda för val.

HP: s Elite Dragonfly skiljer sig frĂ„n nĂ€stan alla dessa val. TillkĂ€nnagavs idag och planeras att sĂ€ljas den 25 oktober, den hĂ€r vĂ€ndbara bĂ€rbara datorn ger de minsta kompromisser av nĂ„gon 2-i-1-konvertibel som vi hittills har sett. Börja med sin vikt pĂ„ 2,2 pund, den omöjligt tunna kanten runt 13,3-tumsskĂ€rmen och dess krĂ€vda batteritid pĂ„ 24 timmar. GĂ„ vidare till sitt gigabit LTE-modem, dess magnesiumlegeringskonstruktion och dess speciella “brusreducerande” tangentbord. (Mer om det lite.) Avsluta med sitt Intel vPro-stöd, integrerade sekretessfilter och BIOS-skydd.

Vi har sett de flesta av dessa funktioner tidigare, och mÄnga Àr valfria tillbehör som nÀstan sÀkert kommer att ta Elite Dragonfly lÄngt över startpriset pÄ $ 1.549. Men vi har inte sett dem alla tillsammans pÄ en enda bÀrbar dator, en sÄ vÀldigt lÀtt, som ocksÄ innehÄller den extra hÄrdvaran som krÀvs för att förvandla sig till en surfplatta.

HP gav oss lite praktisk tid med den hÀr sÀkra trendsÀttaren, som kommer att tilltala digitala nomader som ocksÄ rÄkar arbeta för företag med djupa fickor och framÄtblickande IT-avdelningar. LÀs vidare för vÄra första intryck.

Annons

En skÀrm med lÄg effekt

Elite Dragonfly kommer att erbjuda tre visningsalternativ. Full HD-panelen (visas hÀr) kan bestÀllas i antingen en 400-nit-version som förbrukar bara en watt, eller en version med en förvÄnande toppljusstyrka (1000 nit) och ett integrerat sekretessfilter som kan förhindra snoppar som tittar över din axel.

Det tredje alternativet Àr en 4K-skÀrm, klassad för 550 ljusstyrka. Alla tre paneler anvÀnder IPS-teknik (in-plane switching) för att bredda betraktningsvinklar utanför axeln och Àr belagda i Corning Gorilla Glass 5. Alla stöder ocksÄ pekinmatning frÄn antingen en digital penna eller en fingertopp.

MÄnga andra bÀrbara datorer erbjuder dessa visningsfunktioner, men fÄ passar in dem i ett sÄ litet omrÄde. Elite Dragonfly 13,3-tums skÀrm tÀcker 86 procent av den bÀrbara datorns fotavtryck, vilket innebÀr att ramarna mÄste vara extremt tunna. Trots det lyckas HP passa in i en webbkamera med IR-sensorer för ansiktsigenkÀnning. Det Àr imponerande.

En oleofob belÀggning

Elite Dragonfly kommer i ett enda fÀrgschema (mörkblÄtt), och det mesta av dess yttre Àr inte tÀckt av plast eller aluminium utan i magnesiumlegering. HP anvÀnder en unik CNC-frÀsningsprocess för legeringen, vilket innebÀr att den kÀnns tuff och hÄllbar istÀllet för att ta pÄ sig en mjuk kÀnsla. Företaget applicerar ocksÄ en oleofob belÀggning pÄ utsidan, vilket skulle bidra till att minska mÀngden hudolja som ackumuleras pÄ den och förhindra att den ser smutsig ut.

Testar upp den hÄllbara kÀnslan. HP sÀger att Elite Dragonfly klarat 19 tester som beskrivs i MIL-SPEC 810G-standarden, en övergÄngsritual för avancerade bÀrbara datorer för företag. Ack, jag fick inte chansen att slÄ det runt under min korta demo.

TÀltlÀge och stylus

Trots att gÄngjÀrnet roterar 360 grader och Elite Dragonfly Àr tillrÀckligt lÀtt för att hÄllas i ena handen, tror jag att de flesta anvÀndare faktiskt föredrar att stÀlla upp den bÀrbara datorn som ett tÀlt istÀllet för att anvÀnda den som en surfplatta. Detta lÀge Àr anvÀndbart för att visa en presentation pÄ ett konferensbord, titta pÄ en film eller skissa med den digitala pennan som tillval.

Ack, Elite Dragonfly’s chassi Ă€r för litet för att förvara pennan i kroppen, sĂ„ du mĂ„ste hitta nĂ„gon annanstans för att sĂ€tta pennan. Det Ă€r en av bĂ€rbara datorns fĂ„ kompromisser.

Har du hört talas om ett brusreducerande tangentbord?

En av anledningarna till att Elite Dragonfly vÀger sÄ lite Àr ett redesignat tangentbordsdÀck. DÀcket, sjÀlva tangentbordet och pekplattan Àr alla minst 20 procent lÀttare Àn de som anvÀnds pÄ HPs befintliga 13-tums konvertibla företag, EliteBook x360 1030. Baserat pÄ att skriva nÄgra tangenttryckningar Àr mitt intryck att tangentbordet inte verkar att lida av sin kost. Det kÀnns robust och tangenterna bottnar med en tillfredsstÀllande dunk.

Om du har videokonferenser – kanske med en affĂ€rsassistent eller en potentiell arbetsgivare – behöver de kanske inte höra dessa dunkar, som lĂ„ter allt annat Ă€n tillfredsstĂ€llande för dem. Det Ă€r tack vare en genial bit av brusreducering: Den bĂ€rbara datorns mikrofonuppsĂ€ttning upptĂ€cker tangenttryckningar och filtrerar bort dem nĂ€r HP: s ljuddrivrutin körs, innan den passerar din röst till vilken videokonferensapp du anvĂ€nder.

Extremt lĂ€tt … Men inte sĂ€rskilt tunn

SÄ lÀtt som det Àr, Àr Elite Dragonfly inte sÀrskilt tunn. Med en tjocklek pÄ 0,63 tum Àr den faktiskt lite tjockare Àn mÄnga ultraportabla bÀrbara datorer, som tenderar att svÀva vid eller under 0,6 tum. Den goda nyheten Àr att den extra omkretsen anvÀnds till nytta. HP lyckas klÀmma in en USB Type-A-port i full storlek, som mycket saknas i mÄnga ultraportabla dessa dagar, Àven de som har plats för en. Förutom denna port har chassit en strömbrytare och en SIM-kortplats i den hÀr kanten. HP kommer att erbjuda antingen Cat 9 eller Cat 16 (gigabit) LTE-alternativ.

Och hÀr, Thunderbolt 3

I den hÀr kanten hittar du tvÄ Thunderbolt 3-portar, var och en kan anvÀndas för att ladda den bÀrbara datorn. Det finns ocksÄ en HDMI-utgÄng i full storlek, vilket Àr en viktig funktion pÄ en bÀrbar dator för företag 2019, ett Är dÀr otaliga alternativ för trÄdlös presentation i konferensrum, styrelserum och klassrum fortfarande misslyckas alltför ofta.

En högtalare tillverkad av Ätervunnen plast

För nÄgra Är sedan började HP anskaffa plastavfall som kom frÄn havet, tvÀttat pÄ strÀnderna i jordbÀvningen-hÀrjade Haiti. Den Ätervunna plasten, mestadels frÄn kasserade flaskor, hittade ursprungligen sin vÀg in i företagets skrivarblÀckpatroner, till en miljon flaskor om dagen 2017.

Nu utvidgas anstrĂ€ngningen till dess bĂ€rbara datorkomponenter ocksĂ„. Elite Dragonfly’s fyra högtalare (varav en Ă€r avbildad ovan, till höger om tangentbordet) Ă€r gjorda av denna Ă„tervunna PET-plast. En HP-talesman förklarade att dess ingenjörer Ă€r hoppfulla över att utvidga anvĂ€ndningen av denna plast till andra bĂ€rbara datorkomponenter i framtiden.

TvÄ batterialternativ

För att fĂ„ den utlovade 24-timmars batteritid mĂ„ste du konfigurera Elite Dragonfly med vad HP kallar sitt “prestandabatteri”. Detta Ă€r ett fyrcellsbatteri pĂ„ 56 wattimmar (Whr) som, tillsammans med alternativet för skĂ€rm med lĂ„g effekt, returnerade 24-timmarsresultatet pĂ„ HP: s egna interna tester. Det andra alternativet kommer att vara för ett tvĂ„cellsbatteri pĂ„ 38Whr som HP sĂ€ger kommer att hĂ„lla i upp till 16 timmar pĂ„ en enda laddning.

Att berÀkna batteriets livslÀngd Àr notoriskt svÄrt, eftersom inget test kan approximera det specifika arbetsflödet för varje enskild anvÀndare. PCMags batteritest innebÀr att en lokalt lagrad videofil slingras tills batteriet Àr urladdat. Vi mÄste vÀnta tills vi kan fÄ en Elite Dragonfly in i labbet för att köra detta och vÄra andra prestandatester. HÄll dig uppdaterad för vÄr fullstÀndiga recension.

Vidare lÀsning

BĂ€rbara datorer

Laptop bÀsta val