Hands On: HP: s 2020 Spectre x360 15-Incher Slims Down

Hands On: HP: s 2020 Spectre x360 15-Incher Slims Down

Liksom alla 15,6-tums 2-i-1-konvertibla bÀrbara datorer Àr HP: s Spectre x360 15 obehaglig nÀr du fÀller tillbaka skÀrmen 360 grader för att anvÀnda den som en surfplatta. En reviderad version som presenterades pÄ CES 2020 den hÀr veckan Àr dock lite mindre besvÀrlig, eftersom HP lyckades behÄlla 15,6-tums skÀrmen samtidigt som den bÀrbara datorns totala storlek och vikt minskades.

CES 2020 Bug Art

Den nya Spectre x360 Àr 13 procent mindre Àn den tidigare versionen, och den har ett 90-procentigt förhÄllande mellan skÀrm och kropp. Eftersom skÀrmen tar upp sÄ mycket av den bÀrbara datorns yta minskar tjockleken pÄ de svarta ramarna ovanför och under skÀrmen avsevÀrt, vilket resulterar i ett renare och modernare utseende.

Faktum Àr att Spectre x360 15 redan var en av de snyggaste konvertibla bÀrbara datorerna du kunde köpa, med sina diamantslipade kanter och snygga koppar accenter. SÄ redesignen ger helt enkelt extra tunnhet och lÀtthet till ett redan utmÀrkt paket.

Medan 13-tumsversionen av Spectre x360 fortfarande Àr en bÀttre satsning för de flesta köpare, tack vare sin ökade bÀrbarhet, innebÀr en större bÀrbar dator mer utrymme för att kyla kraftfulla komponenter. 15-incher kan vara ett bÀttre val för multimediainnehÄllsskapare; det erbjuder alternativet för en sexkÀrnig Intel 10: e generationens Core i7-processor och Nvidia GeForce GTX-grafik, tvÄ kraftfulla chips som du inte ofta ser i tunna och lÀtta bÀrbara datorer.

Vi fick chansen att kolla in den första 2020-upplagan av Spectre x360 15 före lanseringen. LÀs vidare för vÄra första intryck.

Annons

Försvinnande grÀnser

Om du har anvÀnt en 15-tums stationÀr bÀrbar dator i mÄnga Är, kanske du har vant dig vid att sucka under sin vikt och stirra pÄ dess tjocka skÀrmplast i plast. Med sitt 90-procentiga förhÄllande mellan skÀrm och kropp vÀnder Spectre x360 15 upplevelsen.

SkÀrmen: Alla 4K

Genom att vÀlja en sÄ stor skÀrm satsar HP pÄ att du vill röra vid den och se sÄ mÄnga pixlar som möjligt. SÄ Spectre x360 15 erbjuder endast 4K-pekskÀrmar som panelalternativ, vilket kan översÀttas till mÄtten 3 840 x 2 160 pixlar. Den enda uppgraderingen Àr att byta frÄn en mer traditionell LCD-panel till en OLED, vilket erbjuder ett högre kontrastförhÄllande.

En av nackdelarna med en 4K-skÀrm Àr dock energiförbrukningen, eftersom belysning av fler pixlar i allmÀnhet förbrukar mer ström.

NĂ„gra stiliga nycklar

Tangentbordet erbjuder elegant, tunn bokstÀver samt en dedikerad siffertangentbord som du inte hittar pÄ alla stora bÀrbara datorer, inklusive 16-tums Apple MacBook Pro. Detta Àr standard Spectre-tangentbordet, som vi har testat tidigare pÄ bÄde den tidigare 15-tumsmodellen och dess 13-tums syskon. Nycklarna i sig Àr robusta, men förvÀnta dig inte ett generöst reseavstÄnd.

TyvÀrr erbjuder tangentbordet ocksÄ HP: s varumÀrkesplacering av piltangenterna i rad, med uppÄt- och nedÄtpilar i halvstorlek korsade mellan vÀnster- och högerpil i full storlek, istÀllet för rÀtt inverterad T.

En liten pekplatta

En gigantisk högtalargaller tar upp en betydande del av Spectre x360 15: s tangentbordsdĂ€ck, vilket innebĂ€r att pekplattan förflyttas till en blygsam eftertanke under tangentbordet. Även med en sĂ„dan högkvalitativ pekskĂ€rm behöver du fortfarande ibland flytta markören, sĂ„ det Ă€r synd att pekplattan inte kan vara större.

Kylventiler

För att se till att allt Ă€r coolt inuti, lade HP till stora kylgaller pĂ„ sidorna av Spectre x360 15. Detta gynnar Nvidia GeForce GTX-grafikchip som tillval. Även om de inte Ă€r lika kraftfulla som kislet i GeForce RTX-linjen, finns GTX-grafikchips vanligtvis bara i bĂ€rbara datorer, sĂ„ det Ă€r trevligt att ha möjlighet att lĂ€gga till en till en snygg 2-i-1. HP hade Ă€nnu inte specificerat exakt GTX inuti.

En webbkamera dödsbrytare

Spectre x360 15: s vÀnstra kant har en dödbrytare för webbkamera, en annan standard Spectre-funktion. Den lilla skjutbrytaren bryter strömmen till webbkameran om du Àr orolig för att hackare lurar pÄ dig. Det Àr kanske mindre visceralt Àn en glidlucka över kameralinsen, men det fungerar lika bra.

Hörnhamn

Även om den bĂ€rbara datorns kylventiler tar upp en stor del av Spectre x360 15-kanterna, dĂ€r portarna vanligtvis gĂ„r, fĂ„r du fortfarande gott om platser att ansluta kringutrustning. Dessa inkluderar en USB Type-C-port monterad diagonalt i det högra bakre hörnet. (Den hĂ€r porten stöder ocksĂ„ Thunderbolt 3-hastigheter och kan anvĂ€ndas för att ladda den bĂ€rbara datorn.) Dess vinklade orientering innebĂ€r att du kan rikta laddningskabeln mot den bakre delen av den bĂ€rbara datorn istĂ€llet för att den sticker ut i sidled och tar plats pĂ„ ditt skrivbord.

Lite obekvÀmt som en surfplatta

Spectre x360 15 kan ha minskat, men vÄr erfarenhet av att hÄlla den i en minut eller tvÄ som en surfplatta antyder att du fortfarande behöver tvÄ hÀnder för att förstÄ den. Det Àr bara för tungt att anvÀnda som en surfplatta under en lÀngre tid. SÄ den frÀmsta anledningen till att du skulle köpa den över en clamshell-bÀrbar dator Àr möjligheten att anvÀnda den i tÀlt eller staffli för att visa saker som filmer eller försÀljningspresentationer.

Under huven

De kraftfulla komponenterna som finns tillgÀngliga med avancerade konfigurationer av Spectre x360 15 liknar vad den tidigare generationen erbjöd. Den nya bÀrbara datorn delar ocksÄ samma botten-omslagsdesign som sin föregÄngare. Skruvarna som lÄter dig ta bort kÄpan Àr dolda under gummiskridorna, vilket gör att det Àr lite svÄrt att ta bort och byta ut inre komponenter.

Kolla in vĂ„r videoöversikt över Spectre x360 15 2020 …

Vidare lÀsning

BĂ€rbara datorer

Laptop bÀsta val