Hands On: Asus ROG TUF FA506, spel pĂ„ en budget med AMD ‘Renoir’

Hands On: Asus ROG TUF FA506, spel pÄ en budget med AMD 'Renoir'

CES 2020 Bug Art

Asus erbjuder mĂ„nga avancerade bĂ€rbara datorer, inklusive nĂ„gra glĂ€nsande nya CES 2020-meddelanden, men det betyder inte att det försummar nybörjarmaskinerna. ROG TUF-serien fĂ„r ocksĂ„ en makeover, med den AMD-baserade ROG TUF FA506 (och FX506, för en Intel-baserad modell) tillkĂ€nnagav idag. PĂ„ insidan Ă€r AMD: s helt nya “Renoir” Ryzen-mobilprocessorer huvudattraktionen, tillgĂ€nglig i nĂ„gra olika smaker, och den kan hĂ„lla sig bredvid robust Nvidia GeForce RTX 2060-grafik. PĂ„ utsidan ger TUF en uppdaterad industriell stil en frĂ€sch look, och Ă€ven om den inte Ă€r sĂ„ tunn eller kompakt som vissa premiummaskiner, Ă€r den snyggt utformad. Exakt prissĂ€ttning var inte tillgĂ€nglig i skrivande stund, men Asus fokuserar pĂ„ prestanda för dollar med den hĂ€r maskinen. LĂ€s vidare för fler bilder, specifikationer och intryck frĂ„n vĂ„r praktiska session. För en titt pĂ„ fler av Asus CES-utgĂ„vor, kolla in vĂ„r systersida, IGN.

Annons

Industriella stylingar

Det industriella utseendet syns mest pÄ locket, som efterliknar stÄl. Detta betonas med de fyra hörnbultarna, inte för funktion, utan för att se ut som locket Àr en del av en stÄlbalk eller metallfodral. Asus erbjuder bÄde aluminiumlock (visas hÀr) och svarta polykarbonatlockversioner.

Logotypen omfamnar till och med detta metallutseende, och jag tycker att det Àr en av de snyggare logotyperna bland bÀrbara datorer. Det passar stilen och har viss personlighet utan att se snygg ut.

HĂ„ll det enkelt

Stilen överförs inte för starkt till “inuti” pĂ„ den bĂ€rbara datorn, men vissa designkoder hĂ„ller utseendet nĂ„got heltĂ€ckande. Annars Ă€r det en ganska enkel bĂ€rbar dator (bĂ€ttre Ă€n en in-your-face-stil, enligt min mening), och du mĂ„ste titta noga pĂ„ nĂ„gra av de stiliserade detaljerna …

Det finns allt i detaljerna

Aspekter som de tydliga knapparna, den separata WASD, det lilla hÄrkorset pÄ pekplattan och till och med formen pÄ mellanslagstangenten bidrar till ett maskinliknande utseende. Det kommer ut som att ha mer tanke pÄ det Àn den genomsnittliga budgetinriktade bÀrbara datorn. Det exakta priset pÄ din specifika modell kan fÄ dig att tÀnka annorlunda, men jag noterade inga större felaktiga konstruktioner eller kÀnslor, baserat pÄ min korta tid med systemet.

Bang-for-Buck-komponenter

Medan du inte kan se in i den bÀrbara datorns interna genom den bakre ventilationen hÀr, Àr det lika bra en chans som nÄgon att prata om komponenterna. Dessa delar kommer att göra eller bryta en prisvÀrd bÀrbar dator, och AMD: s nya mobila Ryzen Renoir-processorer borde gÄ lÄngt till det mÄlet. Vi har inte haft möjlighet Ànnu att testa dessa marker sjÀlva, men förhoppningsvis följer de i deras imponerande (och bra bang-for-buck) fotspÄr frÄn deras Ryzen-motsvarigheter.

Liksom skrivbordschipsen Àr dessa processorer baserade pÄ Zen 2-arkitekturen, sÄ det hÀr Àr första gÄngen vi ser denna arkitektur pÄ mobilen. De erbjuder högre IPC och mer minnesbandbredd och levereras med upp till Ätta kÀrnor. TUF FA506 finns i R5-, R7- och R9-konfigurationer.

Interna alternativ

Förutom AMD-CPU-versionerna finns det Intel SKU: er för den hÀr bÀrbara datorn. Vi fick inte exakta processorer tillgÀngliga, men det borde vara de vanliga misstÀnkta för mellanregister, nuvarande generationens Core i5 och Core i7-chips. Utöver det kommer grafiken att vara hela Nvidia, maxa ut pÄ en GeForce RTX 2060. I det hÀr prisklassen kommer det att finnas massor av kraft, medan de mindre grafikprocessorerna (som GeForce GTX 1650 eller GTX 1660 Ti) fortfarande Àr bra presterande. för spel pÄ 1080p. SkÀrmen erbjuder full HD-upplösning vid olika uppdateringshastigheter.

Internerna Àr ocksÄ semi-uppgraderbara, med tvÄ SO-DIMM-moduler och tvÄ M.2-kortplatser. Det finns ocksÄ en vik för en 2,5-tums enhet, och alla dessa Àr lÀttillgÀngliga genom ett litet antal bundna skruvar pÄ botten. Asus ville ha tillgÄng till interiören för att vara rimlig och hindra anvÀndare frÄn att förlora skruvarna, sÄ det hÀr verkar vara en bra metod pÄ bÄda fronterna.

Bara en höger sida …

TUF FA506 Ă€r inte den tunnaste spelbĂ€rbara datorn jag nĂ„gonsin har sett, men den Ă€r fortfarande relativt kompakt. Denna mellanvĂ€g gör att den passar ett stort antal portar, men du hittar bara en av dem pĂ„ höger sida – en ovanlig delning. HĂ€r kan du se en ensam USB 2.0-port, med resten av festen pĂ„ vĂ€nster sida. (Det Ă€r bra om du anvĂ€nder en mus frĂ„n höger sida av din bĂ€rbara dator.)

Hamnar vid babord

Huvuddelen av anslutningarna Àr hÀr: tvÄ USB 3.1-portar, en USB Type-C-port, en HDMI-utgÄng och till och med ett Ethernet-uttag. Det senare Àr ganska ovanligt eftersom bÀrbara datorer blir smalare och smalare. Det verkar som om tillverkarna lÄngsamt gÄr tillbaka frÄn den trenden i vissa omrÄden, eftersom den nÀstan omÀrkliga extra tjockleken möjliggör fler fördelar Àn att raka av en millimeter.

Vidare lÀsning

BĂ€rbara datorer

Laptop bÀsta val