Hands On: Alienware Concept UFO, en handhÄllen Windows Gaming-spelare

Hands On: Alienware Concept UFO, en handhÄllen Windows Gaming-spelare

CES 2020 Bug Art

Ett av de mest spĂ€nnande PC-relaterade tillkĂ€nnagivandena vi sĂ„g pĂ„ CES 2020 var en produkt som inte ens sĂ€ljs, utan en prototyp med ett vĂ€lbekant utseende. Nej, detta Ă€r inte en Nintendo Switch, utan ett projekt frĂ„n Alienware som spelhĂ„rdvaruföretaget kallar Concept UFO, för nu. Det ser inte bara ut som en omkopplare, men det beter sig som en. De flesta av dina antaganden hĂ€r Ă€r förmodligen korrekta – det hĂ€r Ă€r en handhĂ„llen enhet som du kan plocka upp och spela pĂ„ frĂ„n alla typer av laddare, och du kan ta bort kontrollerna frĂ„n eller fĂ€sta dem pĂ„ vardera sidan av skĂ€rmen. Det kan vara “bara” en prototyp för tillfĂ€llet, men det Ă€r vĂ€ldigt funktionellt, och vi kunde gĂ„ hand i hand med enheten. LĂ€s vidare för fler bilder, nĂ„gra detaljer och en smula spekulationer.

Annons

Konceptet UFO: Ja, det Àr en handdator

PÄ ett ögonblick skulle jag inte skylla pÄ dig för att anta att detta Àr Nintendos Àlskade handhÄllna. FörlÄt mig för att överbelÀgga likheten, men jag menar, titta pÄ den!

Vad som kan vara omedelbart uppenbart Àr storleksskillnaden. Konceptet UFO Àr inte enormt, men det Àr definitivt bredare och biffigare Àn Switch. Det Àr fortfarande ganska bekvÀmt att hÄlla (Ätminstone för kortare sessioner), men det Àr ungefÀr hÀlften av storleken pÄ Switch. Jag mÄste tillÀgga att den fÀrgade belysningen hÀr i visningsomrÄdet gör att den ser ganska blÄ ut, men sjÀlva enhetens chassi Àr vitt.

Livsstilsspel

Den större kroppsstorleken ger dig inte bara en större skÀrm, ett mÄste för mÄnga datorspel, men det Àr sannolikt nödvÀndigt för komponenterna i systemet. Gör inget misstag: Den hÀr enheten kör Windows och fungerar i allmÀnhet som en hel dator. I min praktiska tid sÄg jag att utvecklingsteamet navigerade till ett fullstÀndigt Windows 10-skrivbord och de sa till mig att du teoretiskt kan surfa pÄ nÀtet och göra andra PC-uppgifter hÀr.

För spel byggde Alienware dock en programvarulansering som fungerar som ett bibliotek för alla dina spel över olika kunder. Detta grÀnssnitt gör det enkelt att starta allt frÄn ett utrymme (och gör det pÄ en skÀrm som Àr mycket mindre Àn vad du skulle anvÀnda med de flesta datorer).

Internals Ă€r en hemlighet … för nu

TyvÀrr kan jag inte ange vad dessa komponenter Àr. Med tanke pÄ att detta inte Àr en detaljhandelsklar produkt (och om den nÄgonsin kommer att nÄ sÄ lÄngt, vem kan sÀga), var Alienware inte villig att avslöja vilka delar som fanns inne. SkÀrmen var solid visuellt, men jag kan inte heller bekrÀfta upplösningen. Jag misstÀnker, som Switch, det Àr en ganska lÄg upplösning, vilket faktiskt Àr ganska acceptabelt för panelstorleken. Vid nÀrmare granskning av de flesta spel tror jag att instÀllningarna var instÀllda pÄ undersidan. KaraktÀrsmodeller i Mortal Kombat 11 hade till exempel suddiga kanter, sÄ kanske all anti-aliasing var avstÀngd.

Med det sagt sÄg spelen pÄ det hela taget ganska bra ut, sÄ jag Àr inte sÀker pÄ att det visuella var visat hela vÀgen. Det var imponerande att spela spel pÄ Concept UFO, och jag kan absolut sÀga att de fungerade och gick smidigt. Idén med en Switch-liknande enhet som kan köra PC-spel Àr ganska spÀnnande, sÄ jag förstÄr verkligen varför Alienware experimenterar med denna idé. Imitation Àr trots allt den uppriktigaste formen av smicker.

Utan information om specifikationer eller utveckling / materialkostnad, skulle nÄgon gissning till priset vara just det: en gissning. Alienware var tÀtt pÄ den hÀr fronten men tog gÀrna med förslag! Jag kan bara spekulera i att det kanske skulle lösa sig i high-end konsolomrÄdet, som kostnaden för en Xbox One eller PS4, men det kan lÀtt vara hundratals mer med tanke pÄ miniatyrisering, den inbyggda skÀrmen och det Àr en full- flygdator med hÀnsyn till.

Konvertibla kontroller

Nu, om de hĂ€r kontrollerna. En knapp pĂ„ baksidan av varje sidohandtag gör att du kan dra kontrollen av kroppen. (Återigen, stoppa mig om du har hört den hĂ€r förut.) De kommer av tillrĂ€ckligt enkelt och kan snĂ€ppas pĂ„ lika lĂ€tt. Det Ă€r mindre av en glidbana Ă€n Switch-metoden, men det fungerar pĂ„ samma sĂ€tt. Du kan se en före och efter hĂ€r, med styrenheten ansluten till bassystemet (ovan) och sedan (nedan) till det separata handtagshandtaget.

Inget trÄdlöst spel Ànnu

NÀr styrenheterna har tagits bort frÄn huvuddelen kan du fÀsta dem i ett separat grepp dÀr de spÄras pÄ samma sÀtt som de gör i bassystemet. Jag bör notera att kontrollerna Ànnu inte fungerade nÀr de togs bort frÄn chassit, sÄ fjÀrrspelningen var bara för show.

Kontrollerna kÀnde sig ganska lyhörda vid huvudkroppen och jag gillade handlingen pÄ pinnarna. De ringade lysdioderna Àr ocksÄ en fin touch pÄ visuell nivÄ, och de kan anvÀndas som en indikator för olika ÄtgÀrder (antagligen inklusive batterilivslÀngd).

Setup och Go

Det hÀr skottet Àr bara för show, eftersom kontrollerna inte fungerade pÄ distans, men det visar idén. Ett robust bakstöd som strÀcker sig över enhetens bredd hÄller det upp för spel pÄ detta sÀtt. Som en bÀrbar dator eller en Nintendo Switch utanför ditt hem Àr detta en bra instÀllning för att spela med mÀnniskor som Àr samlade runt eller pÄ sprÄng om du har en yta som ett bord eller flygplansfack att spela pÄ.

Andra skÀrmens möjligheter

Vad UFO-konceptet hade var en slags dockningslösning. Med Switch slÀpper du enheten i en medföljande docka för att automatiskt visas pÄ din större skÀrm, t.ex. en TV, via en HDMI-kabel. Det Àr mycket möjligt att Alienware skulle göra en sÄdan dockningslösning om detta blir en riktig produkt, eller kan ha en pÄ gÄng. Men UFO-konceptet kan fortfarande ansluta till en skÀrm utan en. En USB-C-port pÄ enhetens ovansida lÄter dig projicera enhetens skÀrm pÄ en annan skÀrm, som visas hÀr. Jag kunde sÀkert höra enhetens interna flÀktar svÀngde hÄrt för att hÄlla detta igÄng.

ÄndĂ„ Ă€r detta ett otroligt spĂ€nnande experiment frĂ„n Alienware. Jag hoppas att det trĂ€ffar marknaden i nĂ„gon form, och det Ă€r en indikation pĂ„ att Alienware kĂ€nner att mobilspel Ă€r framtiden. Om en sĂ„dan enhet inte kommer frĂ„n företaget, slĂ„r jag vad om att en annan kommer att hoppa, eftersom idĂ©n Ă€r sĂ„ tilltalande och bevisad frĂ„n Nintendos mobilkonsol. Uppenbar Switch Ă€r parallell Ă„t sidan, det hĂ€r skulle vara en intressant produkt att titta pĂ„ pĂ„ marknaden, och jag skulle vara vĂ€ldigt nyfiken pĂ„ priset om det kommer till resultat. Kom tillbaka för eventuella framtida uppdateringar och hĂ„ll ögonen öppna för hela vĂ„r CES 2020-tĂ€ckning.

Kolla in vĂ„r videotur genom Alienware Concept UFO …

Vidare lÀsning

BĂ€rbara datorer

Laptop bÀsta val