Hands On: Alienware Concept UFO, en handhållen Windows Gaming-spelare

CES 2020 Bug Art

Ett av de mest spännande PC-relaterade tillkännagivandena vi såg på CES 2020 var en produkt som inte ens säljs, utan en prototyp med ett välbekant utseende. Nej, detta är inte en Nintendo Switch, utan ett projekt från Alienware som spelhårdvaruföretaget kallar Concept UFO, för nu. Det ser inte bara ut som en omkopplare, men det beter sig som en. De flesta av dina antaganden här är förmodligen korrekta – det här är en handhållen enhet som du kan plocka upp och spela på från alla typer av laddare, och du kan ta bort kontrollerna från eller fästa dem på vardera sidan av skärmen. Det kan vara “bara” en prototyp för tillfället, men det är väldigt funktionellt, och vi kunde gå hand i hand med enheten. Läs vidare för fler bilder, några detaljer och en smula spekulationer.

Annons

Konceptet UFO: Ja, det är en handdator

På ett ögonblick skulle jag inte skylla på dig för att anta att detta är Nintendos älskade handhållna. Förlåt mig för att överbelägga likheten, men jag menar, titta på den!

Vad som kan vara omedelbart uppenbart är storleksskillnaden. Konceptet UFO är inte enormt, men det är definitivt bredare och biffigare än Switch. Det är fortfarande ganska bekvämt att hålla (åtminstone för kortare sessioner), men det är ungefär hälften av storleken på Switch. Jag måste tillägga att den färgade belysningen här i visningsområdet gör att den ser ganska blå ut, men själva enhetens chassi är vitt.

Livsstilsspel

Den större kroppsstorleken ger dig inte bara en större skärm, ett måste för många datorspel, men det är sannolikt nödvändigt för komponenterna i systemet. Gör inget misstag: Den här enheten kör Windows och fungerar i allmänhet som en hel dator. I min praktiska tid såg jag att utvecklingsteamet navigerade till ett fullständigt Windows 10-skrivbord och de sa till mig att du teoretiskt kan surfa på nätet och göra andra PC-uppgifter här.

För spel byggde Alienware dock en programvarulansering som fungerar som ett bibliotek för alla dina spel över olika kunder. Detta gränssnitt gör det enkelt att starta allt från ett utrymme (och gör det på en skärm som är mycket mindre än vad du skulle använda med de flesta datorer).

Internals är en hemlighet … för nu

Tyvärr kan jag inte ange vad dessa komponenter är. Med tanke på att detta inte är en detaljhandelsklar produkt (och om den någonsin kommer att nå så långt, vem kan säga), var Alienware inte villig att avslöja vilka delar som fanns inne. Skärmen var solid visuellt, men jag kan inte heller bekräfta upplösningen. Jag misstänker, som Switch, det är en ganska låg upplösning, vilket faktiskt är ganska acceptabelt för panelstorleken. Vid närmare granskning av de flesta spel tror jag att inställningarna var inställda på undersidan. Karaktärsmodeller i Mortal Kombat 11 hade till exempel suddiga kanter, så kanske all anti-aliasing var avstängd.

Med det sagt såg spelen på det hela taget ganska bra ut, så jag är inte säker på att det visuella var visat hela vägen. Det var imponerande att spela spel på Concept UFO, och jag kan absolut säga att de fungerade och gick smidigt. Idén med en Switch-liknande enhet som kan köra PC-spel är ganska spännande, så jag förstår verkligen varför Alienware experimenterar med denna idé. Imitation är trots allt den uppriktigaste formen av smicker.

Utan information om specifikationer eller utveckling / materialkostnad, skulle någon gissning till priset vara just det: en gissning. Alienware var tätt på den här fronten men tog gärna med förslag! Jag kan bara spekulera i att det kanske skulle lösa sig i high-end konsolområdet, som kostnaden för en Xbox One eller PS4, men det kan lätt vara hundratals mer med tanke på miniatyrisering, den inbyggda skärmen och det är en full- flygdator med hänsyn till.

Konvertibla kontroller

Nu, om de här kontrollerna. En knapp på baksidan av varje sidohandtag gör att du kan dra kontrollen av kroppen. (Återigen, stoppa mig om du har hört den här förut.) De kommer av tillräckligt enkelt och kan snäppas på lika lätt. Det är mindre av en glidbana än Switch-metoden, men det fungerar på samma sätt. Du kan se en före och efter här, med styrenheten ansluten till bassystemet (ovan) och sedan (nedan) till det separata handtagshandtaget.

Inget trådlöst spel ännu

När styrenheterna har tagits bort från huvuddelen kan du fästa dem i ett separat grepp där de spåras på samma sätt som de gör i bassystemet. Jag bör notera att kontrollerna ännu inte fungerade när de togs bort från chassit, så fjärrspelningen var bara för show.

Kontrollerna kände sig ganska lyhörda vid huvudkroppen och jag gillade handlingen på pinnarna. De ringade lysdioderna är också en fin touch på visuell nivå, och de kan användas som en indikator för olika åtgärder (antagligen inklusive batterilivslängd).

Setup och Go

Det här skottet är bara för show, eftersom kontrollerna inte fungerade på distans, men det visar idén. Ett robust bakstöd som sträcker sig över enhetens bredd håller det upp för spel på detta sätt. Som en bärbar dator eller en Nintendo Switch utanför ditt hem är detta en bra inställning för att spela med människor som är samlade runt eller på språng om du har en yta som ett bord eller flygplansfack att spela på.

Andra skärmens möjligheter

Vad UFO-konceptet hade var en slags dockningslösning. Med Switch släpper du enheten i en medföljande docka för att automatiskt visas på din större skärm, t.ex. en TV, via en HDMI-kabel. Det är mycket möjligt att Alienware skulle göra en sådan dockningslösning om detta blir en riktig produkt, eller kan ha en på gång. Men UFO-konceptet kan fortfarande ansluta till en skärm utan en. En USB-C-port på enhetens ovansida låter dig projicera enhetens skärm på en annan skärm, som visas här. Jag kunde säkert höra enhetens interna fläktar svängde hårt för att hålla detta igång.

Ändå är detta ett otroligt spännande experiment från Alienware. Jag hoppas att det träffar marknaden i någon form, och det är en indikation på att Alienware känner att mobilspel är framtiden. Om en sådan enhet inte kommer från företaget, slår jag vad om att en annan kommer att hoppa, eftersom idén är så tilltalande och bevisad från Nintendos mobilkonsol. Uppenbar Switch är parallell åt sidan, det här skulle vara en intressant produkt att titta på på marknaden, och jag skulle vara väldigt nyfiken på priset om det kommer till resultat. Kom tillbaka för eventuella framtida uppdateringar och håll ögonen öppna för hela vår CES 2020-täckning.

Kolla in vår videotur genom Alienware Concept UFO …

Vidare läsning

Bärbara datorer

Laptop bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button