Hands On: Acers ConceptD 7 Ezel, en kraftfull bÀrbar dator som vÀnder in i en gigantisk skissflik

Hands On: Acers ConceptD 7 Ezel, en kraftfull bÀrbar dator som vÀnder in i en gigantisk skissflik

Under de senaste Ären har tillverkare av bÀrbara datorer siktat pÄ en del av marknaden som tidigare förflyttats till ensamma skrivbordsanvÀndare: seriöst innehÄllsskapande. En av pionjÀrerna i den trenden har varit Acer med sin ConceptD-serie av skapelsessinnade bÀrbara datorer, stationÀra datorer och skÀrmar.

Den senaste modellen hÀmtar inspiration frÄn att fÀlla 2-i-1-enheter med en mindre skÀrm, lÀgga till en smart penna och nÄgra seriösa hÀstkrafter i sina övre modeller. LÄt oss ta en titt; den finns i Ezel- och Ezel Pro-varianter.

Annons

Skapa, rendera eller bara klotter runt pÄ sprÄng

Eftersom mobila processorer och grafikprocessorer har ökat i kraft och prestanda gör nya bÀrbara datorer som Acer ConceptD 7 Ezel och Ezel Pro det enklare Àn nÄgonsin för innehÄllsskapare att arbeta med sina favoritprojekt var de Àn Àr. Saken Àr att det kan bestÄ av ett antal anvÀndningsplatser och arbetsscenarier. SÄ böjer Ezel sin 15,6-tums skÀrm för att rymma.

Snurra? Platt? 180? Det Àr upp till dig

Konceptet “flytande skĂ€rm pĂ„ ett gĂ„ngjĂ€rn” Ă€r inte nytt; den sĂ„gs först pĂ„ Acer Aspire R7 2013 och mer nyligen pĂ„ Predator Triton 900-spelbĂ€rbar dator. Men hĂ€r kĂ€nns implementeringen mycket mer förnuftig, vilket gör det enkelt för skaparna att rita direkt pĂ„ skĂ€rmen pĂ„ ett sĂ€tt som gör ergonomisk mening (eller lĂ„ta skĂ€rmen kanske svĂ€va sĂ„ hĂ€r för maximal synlighet nĂ€r man visar upp en skiss eller ett utkast till en kollega).

GÄngjÀrnet roterar smidigt men hÄller sig pÄ plats, och du kan skjuta det framÄt för att tÀcka det mesta av tangentbordet, med bottenkanten vilande pÄ brÀdet. Du kan ocksÄ plana ut den hela vÀgen för att stÀlla in den som en gigantisk surfplatta, men vill inte hÄlla maskinen i handen och arbeta pÄ den i det lÀget lÀnge; det Àr bara för stort.

En kraftkraft i ett tÀtt paket

Vi var inte privilegierade med en fullstÀndig genomgÄng av specifikationerna pÄ bÄda modellerna av Ezel, men vi vet att ConceptD 7 Ezel kommer utrustad med Intel 10: e generationens H-serie processorer och GeForce-grafik, medan ConceptD 7 Ezel Pro-modellerna kommer att har Intel Xeon och upp till ett Quadro RTX 5000-grafikkort.

Den senare gör det bara till en av tre modeller i hyllor som har den hÀr typen av kraft under huven, mittemot Asus StudioBook Pro och Ezels Àldre bror, ConceptD 9 Pro. Pro-modellen kommer att tilltala en annan publik som söker avancerade ISV-certifieringar (oberoende programvaruleverantör) för den specifika professionella programvaran de anvÀnder varje dag.

Stashin ‘Away the Stylus

ConceptD 7 Ezel ger anvĂ€ndarna möjlighet att lagra sin EMR-penna direkt i gĂ„ngjĂ€rnet pĂ„ den bĂ€rbara datorn. Vad Ă€r EMR, frĂ„gar du? Det stĂ„r för “elektromagnetisk resonans”, och i mindre tekniska termer betyder det i princip att du kan ladda pennan genom en ledande skĂ€rm. Ganska cool, eller hur?

FÀrgnoggrannhet Àr nyckeln

Som nÄgon innehÄllsskapare vet kan du inte producera ditt bÀsta arbete sÄvida inte skÀrmen du arbetar med Àr sÄ fÀrgnoggrann som möjligt. Lyckligtvis Àr ConceptD 7 Ezel och Ezel Pro byggda redo för detta, med 4K-skÀrmar som kan visa upp till 100 procent av AdobeRGB-sortimentet och klassificeras för att uppnÄ ett fÀrgnoggrannhet delta E-mÄtt pÄ mindre Àn 2. Till vÄr ögonen sÄg panelen lysande ut i vÄr korta praktiska tid.

Tja, vad kostar det?

Trots deras mördarspecifikationer prissÀtts bÄde Acer ConceptD 7 Ezel och Ezel Pro ganska konkurrenskraftigt.

Standard Ezel-modellen börjar vid 2 699 $ med ett slÀppdatum som kommer att tillkÀnnages, medan ConceptD 7 Ezel Pro börjar pÄ 3 099 $ (Àven om vi förvÀntar oss att siffran kan hoppa ganska mycket i modeller som har Quadro RTX 5000).

Kolla in vĂ„r visuella rundtur i ConceptD 7 Ezel …

Vidare lÀsning

BĂ€rbara datorer

Laptop bÀsta val