Händer med Garmin Venu

BERLIN – Du kanske fortfarande tänker på GPS-enheter när du tänker på Garmin, men på IFA i år handlar företaget om smarta klockor. Det inkluderar uppdateringar av befintliga linjer som Vivoactive och Vivomove-serien, och mer spännande, den helt nya, avancerade Garmin Venu. Vi fick händerna på några av dessa klockor på utställningen och har några inledande tankar att dela.

Garmin Venu

Venu (bilden ovan) är den verkliga utställningen här. Den har en vacker 1,2-tums AMOLED-pekskärm. Medan du kan navigera i gränssnittet genom att svepa runt på skärmen används en knapp på sidan för att gå tillbaka och för att snabbt utlösa varvräkning när du simmar.

Under huven finns en pulsmätare, ett NFC-chip för Garmin Pay, GPS och ett batteri som ger upp till fem dagars ström. Det finns över 20 olika träningslägen för att spåra aktiviteter som löpning, simning, golf, cykling och mer. Med en träningsfunktion på enheten kan du följa med på övningar som är animerade på skärmen för styrka, cardio, yoga och pilates; Om träningen du vill inte ingår kan du ladda ner mer från Garmin Connect-appen. En Health Stats-widget visar hjärtfrekvens, stress, kroppsbatteri, pulsoximetri och andning (antalet andetag du tar per minut medan du sover), allt i en enda vy.

Andningsfunktionen hjälper också till att upptäcka när det sker en förändring i miljön eller om luftkvaliteten har förändrats och analyserar sedan hur detta påverkar din hälsa. Andra nya funktioner inkluderar uppskattning av svettförlust och hydratiseringsspårning, som fungerar tillsammans; klockan beräknar hur mycket vatten du ska dricka beroende på hur mycket du tappar genom svett.

Under hela natten spårar klockan dina sömnsteg (ljus, djup och REM), tillsammans med dina blodsyremättnadsnivåer med hjälp av pulsoximetern.

Venu kommer ut denna månad för $ 399,99. Den kommer att finnas i några olika färgkombinationer, inklusive ett svart armband med ett guld- eller silverfodral, ett lätt sandarmband med ett rosaguldfodral eller ett granitblått armband med ett silverfodral.

Vivoactive 4 och 4S

Vivoactive 4 och 4S

För lite mindre pengar har Vivoactive 4-serien samma serie hälso- och fitnessfunktioner som Venu. Men snarare än AMOLED, kommer den med samma transreflekterande skärm som på Vivoactive 3. På plussidan finns Vivoactive-modellerna i två olika storlekar och har upp till åtta dagars batteritid.

Vivoactive 4 finns i ett 45 mm rostfritt stålfodral med upp till åtta dagars batteritid i smartklockläge och sex timmar i GPS- och musikläge. Vivoactive 4S levereras i ett 40 mm rostfritt stålfodral, med upp till sju dagars batteritid i smartklockläge och fem timmar i GPS- och musikläge. Båda modellerna är prissatta till $ 349,99 och kommer att finnas tillgängliga i september.

Vivomove

Vivomove-serien

Om du föredrar utseendet på en mer traditionell klocka erbjuder Garmins uppdaterade Vivomove-serie 16 olika stilalternativ. För en mer exklusiv, premium design finns det $ 549,99 Vivomove Luxe (bilden ovan), som har ett 42 mm rostfritt stålfodral och safirglaslins; Du har också valet mellan en Milanese metall- eller italiensk läderrem. Om du letar efter ett mer avslappnat alternativ är Vivomove Style 42 mm fodral gjord av aluminium runt en Corning Gorilla Glass-skärm. Priset är 299 dollar och levereras med antingen ett vävt nylon- eller silikonband. Slutligen kommer Vivomove 3 och 3S $ 249 i antingen 39 mm eller 44 mm rostfria fodralstorlekar med ett urval av silikonband.

Både Luxe- och Style-modellerna har en dold AMOLED-färgpekskärm med tickande klockhänder och rattdetaljer ovanpå. När du sveper på skärmen rör sig klockhänderna ur vägen för att avslöja hälsovärden, smarttelefonaviseringar och annan information. Vivomove 3 och 3S-modellerna har monokroma OLED-skärmar.

När det gäller funktioner erbjuder alla klockor i Vivomove-serien 24/7 pulsövervakning, sömnspårning med pulsoximetri, spårningsspårning med avslappningspåminnelser, menstruationscykelspårning och övervakning av kroppsbatteriets energi. De levereras också med GPS för att spåra avstånd under utomhusaktiviteter och NFC-marker för Garmin Pay. För träning spårar de steg, klättrade golv, intensitetsminuter och har träningslägen för cardio, löpning, styrketräning, yoga, promenader och mer.

Legacy Hero

Legacy Hero Series

För fans av fitness och superhjältar, se inte längre än Garmins Legacy Hero Series. Captain Marvel Special Edition smartwatch har ett 40 mm fodral med en ljus guldfärgad ram och Kree-insignier på linsen. Fodralets baksida är graverad med ett kapten Marvel-citat. Klockan levereras med ett blått läderurband och ett extra blått silikonband. När det gäller batteriets livslängd håller Captain Marvel-modellen upp till sju dagar i smartwatch-läge.

Det finns också ett Captain America-alternativ, som har ett större 45 mm fodral med midnattblå accenter och en rostfri ramen inspirerad av hans signaturskydd. Liksom Captain Marvel-modellen har klockan också ett citat graverat på baksidan av fodralet. Medan den har ett läderband fäst kan du också få ett extra blå silikonband som matchar detaljerna på klockan. När det gäller batteritid varar det upp till åtta dagar i smartwatch-läge.

Båda modellerna har 24/7 pulsövervakning, GPS, ett NFC-chip, aktivitets- och hälsospårning, övervakning av kroppsbatteriets energi, sömnspårning och incidentdetektering. Med hjälp av Garmin Connect-appen har du också möjlighet att välja exklusiva urtavlor med karaktärstema.

Legacy Hero-serien klockor kostar $ 399,99 och kommer ut i september. Vi kommer säkert att testa alla Garmins senaste modeller, så kom tillbaka snart för fullständiga recensioner.

Relaterade Artiklar

Back to top button