HĂ€nder med Garmin Venu

HĂ€nder med Garmin Venu

BERLIN – Du kanske fortfarande tĂ€nker pĂ„ GPS-enheter nĂ€r du tĂ€nker pĂ„ Garmin, men pĂ„ IFA i Ă„r handlar företaget om smarta klockor. Det inkluderar uppdateringar av befintliga linjer som Vivoactive och Vivomove-serien, och mer spĂ€nnande, den helt nya, avancerade Garmin Venu. Vi fick hĂ€nderna pĂ„ nĂ„gra av dessa klockor pĂ„ utstĂ€llningen och har nĂ„gra inledande tankar att dela.

Garmin Venu

Venu (bilden ovan) Àr den verkliga utstÀllningen hÀr. Den har en vacker 1,2-tums AMOLED-pekskÀrm. Medan du kan navigera i grÀnssnittet genom att svepa runt pÄ skÀrmen anvÀnds en knapp pÄ sidan för att gÄ tillbaka och för att snabbt utlösa varvrÀkning nÀr du simmar.

Under huven finns en pulsmÀtare, ett NFC-chip för Garmin Pay, GPS och ett batteri som ger upp till fem dagars ström. Det finns över 20 olika trÀningslÀgen för att spÄra aktiviteter som löpning, simning, golf, cykling och mer. Med en trÀningsfunktion pÄ enheten kan du följa med pÄ övningar som Àr animerade pÄ skÀrmen för styrka, cardio, yoga och pilates; Om trÀningen du vill inte ingÄr kan du ladda ner mer frÄn Garmin Connect-appen. En Health Stats-widget visar hjÀrtfrekvens, stress, kroppsbatteri, pulsoximetri och andning (antalet andetag du tar per minut medan du sover), allt i en enda vy.

Andningsfunktionen hjÀlper ocksÄ till att upptÀcka nÀr det sker en förÀndring i miljön eller om luftkvaliteten har förÀndrats och analyserar sedan hur detta pÄverkar din hÀlsa. Andra nya funktioner inkluderar uppskattning av svettförlust och hydratiseringsspÄrning, som fungerar tillsammans; klockan berÀknar hur mycket vatten du ska dricka beroende pÄ hur mycket du tappar genom svett.

Under hela natten spÄrar klockan dina sömnsteg (ljus, djup och REM), tillsammans med dina blodsyremÀttnadsnivÄer med hjÀlp av pulsoximetern.

Venu kommer ut denna mÄnad för $ 399,99. Den kommer att finnas i nÄgra olika fÀrgkombinationer, inklusive ett svart armband med ett guld- eller silverfodral, ett lÀtt sandarmband med ett rosaguldfodral eller ett granitblÄtt armband med ett silverfodral.

Vivoactive 4 och 4S

Vivoactive 4 och 4S

För lite mindre pengar har Vivoactive 4-serien samma serie hÀlso- och fitnessfunktioner som Venu. Men snarare Àn AMOLED, kommer den med samma transreflekterande skÀrm som pÄ Vivoactive 3. PÄ plussidan finns Vivoactive-modellerna i tvÄ olika storlekar och har upp till Ätta dagars batteritid.

Vivoactive 4 finns i ett 45 mm rostfritt stÄlfodral med upp till Ätta dagars batteritid i smartklocklÀge och sex timmar i GPS- och musiklÀge. Vivoactive 4S levereras i ett 40 mm rostfritt stÄlfodral, med upp till sju dagars batteritid i smartklocklÀge och fem timmar i GPS- och musiklÀge. BÄda modellerna Àr prissatta till $ 349,99 och kommer att finnas tillgÀngliga i september.

Vivomove

Vivomove-serien

Om du föredrar utseendet pÄ en mer traditionell klocka erbjuder Garmins uppdaterade Vivomove-serie 16 olika stilalternativ. För en mer exklusiv, premium design finns det $ 549,99 Vivomove Luxe (bilden ovan), som har ett 42 mm rostfritt stÄlfodral och safirglaslins; Du har ocksÄ valet mellan en Milanese metall- eller italiensk lÀderrem. Om du letar efter ett mer avslappnat alternativ Àr Vivomove Style 42 mm fodral gjord av aluminium runt en Corning Gorilla Glass-skÀrm. Priset Àr 299 dollar och levereras med antingen ett vÀvt nylon- eller silikonband. Slutligen kommer Vivomove 3 och 3S $ 249 i antingen 39 mm eller 44 mm rostfria fodralstorlekar med ett urval av silikonband.

BÄde Luxe- och Style-modellerna har en dold AMOLED-fÀrgpekskÀrm med tickande klockhÀnder och rattdetaljer ovanpÄ. NÀr du sveper pÄ skÀrmen rör sig klockhÀnderna ur vÀgen för att avslöja hÀlsovÀrden, smarttelefonaviseringar och annan information. Vivomove 3 och 3S-modellerna har monokroma OLED-skÀrmar.

NÀr det gÀller funktioner erbjuder alla klockor i Vivomove-serien 24/7 pulsövervakning, sömnspÄrning med pulsoximetri, spÄrningsspÄrning med avslappningspÄminnelser, menstruationscykelspÄrning och övervakning av kroppsbatteriets energi. De levereras ocksÄ med GPS för att spÄra avstÄnd under utomhusaktiviteter och NFC-marker för Garmin Pay. För trÀning spÄrar de steg, klÀttrade golv, intensitetsminuter och har trÀningslÀgen för cardio, löpning, styrketrÀning, yoga, promenader och mer.

Legacy Hero

Legacy Hero Series

För fans av fitness och superhjÀltar, se inte lÀngre Àn Garmins Legacy Hero Series. Captain Marvel Special Edition smartwatch har ett 40 mm fodral med en ljus guldfÀrgad ram och Kree-insignier pÄ linsen. Fodralets baksida Àr graverad med ett kapten Marvel-citat. Klockan levereras med ett blÄtt lÀderurband och ett extra blÄtt silikonband. NÀr det gÀller batteriets livslÀngd hÄller Captain Marvel-modellen upp till sju dagar i smartwatch-lÀge.

Det finns ocksÄ ett Captain America-alternativ, som har ett större 45 mm fodral med midnattblÄ accenter och en rostfri ramen inspirerad av hans signaturskydd. Liksom Captain Marvel-modellen har klockan ocksÄ ett citat graverat pÄ baksidan av fodralet. Medan den har ett lÀderband fÀst kan du ocksÄ fÄ ett extra blÄ silikonband som matchar detaljerna pÄ klockan. NÀr det gÀller batteritid varar det upp till Ätta dagar i smartwatch-lÀge.

BÄda modellerna har 24/7 pulsövervakning, GPS, ett NFC-chip, aktivitets- och hÀlsospÄrning, övervakning av kroppsbatteriets energi, sömnspÄrning och incidentdetektering. Med hjÀlp av Garmin Connect-appen har du ocksÄ möjlighet att vÀlja exklusiva urtavlor med karaktÀrstema.

Legacy Hero-serien klockor kostar $ 399,99 och kommer ut i september. Vi kommer sÀkert att testa alla Garmins senaste modeller, sÄ kom tillbaka snart för fullstÀndiga recensioner.