HĂ€nder med Amazons helt nya Fire TV-enheter

HĂ€nder med Amazons helt nya Fire TV-enheter

BERLIN – Vid Ă„rets IFA introducerade Amazon en massa nya Fire TV-produkter. FrĂ„n andra generationens Fire TV Cube till Grundig OLED-Fire TV Edition med Hands-Free Alexa, och nĂ„gra uppgraderade Fire TV Sticks dĂ€remellan, har företaget ett varierat utbud av nya alternativ. Vi kollade ut dem pĂ„ utstĂ€llningen.

Amazon Fire TV Cube

PÄ utsidan behÄller andra generationens Fire TV Cube samma design som sin föregÄngare. Men pÄ insidan Àr det mycket kraftfullare och dubbelt sÄ snabbt med en ny sexkÀrnig processor. Lokal röststyrning gör det ocksÄ möjligt att behandla vanliga kommandon mycket snabbare, vilket resulterar i snabbare svarstider. Med röstigenkÀnning i fjÀrrfÀltet och Ätta mikrofoner inuti behöver du inte heller ta tag i fjÀrrkontrollen varje gÄng.

I en demo svarade Fire TV Cube pĂ„ kommandon som “Alexa, spela Adele” eller “Alexa, play” genom att dra upp det begĂ€rda innehĂ„llet inom nĂ„gra sekunder frĂ„n nĂ€stan hela rummet. Dessutom kan du anvĂ€nda Fire TV Cube för att byta ingĂ„ngar, kanaler eller streamingtjĂ€nster med bara din röst.

Amazon Fire TV Cube pÄ IFA 2019

Fire TV Cube Àr ocksÄ utrustad med multiriktad infraröd teknik och HDMI CEC, som lÄter dig styra smarta hemenheter som din TV, kabelbox, A / V-mottagare och mer. Med den medföljande högtalaren kan du ocksÄ anvÀnda den för att stÀlla frÄgor, frÄn att kontrollera vÀdret eller frÄga om aktuella hÀndelser.

Fire TV Cube Àr för nÀrvarande tillgÀnglig för förbestÀllning för $ 119,99 och kommer att börja levereras den 10 oktober.

Grundig OLED-Fire TV Edition

För nĂ€rvarande endast tillgĂ€nglig i Tyskland och Österrike Ă€r Grundig OLED-Fire TV Edition den första i sitt slag. Med fjĂ€rrstyrd röststyrning och Ă„tta inbyggda mikrofoner har du tillgĂ„ng till Fire TV och Amazon Alexa ur lĂ„dan och handsfree.

I en demo demonstrerade en Amazon-representant hur det fungerar pÄ tyska. Jag sÄg nÀr TV: n bytte kanal pÄ live-TV, gick tillbaka till startskÀrmen, samt ökade och sÀnkte volymen, allt genom röstkommandon, utan nÄgra hicka.

Grundig OLED-Fire TV Edition Hands-Free With Alexa

Grundig OLED-Fire TV finns i fyra olika modeller, tvÄ med fjÀrrstyrd röststyrning och tvÄ utan, vilka bÄda erbjuds i antingen en 55- eller 65-tumsmodell. Handsfree-upplagan Àr för nÀrvarande tillgÀnglig för förbestÀllning frÄn 1 299,99 euro.

JVC-Fire TV Edition Smart 4K TV

JVC-Fire TV Edition Àr en smart 4K HDR LED-TV som levereras med en Alexa röst fjÀrrkontroll. Till skillnad frÄn Grundig OLED-TV har den inte inbyggda fjÀrrfÀltmikrofoner men du kan fortfarande styra TV: n genom att prata i fjÀrrkontrollens mikrofon. Men om du Àr instÀlld pÄ handsfree-upplevelsen kan du ocksÄ ansluta TV: n till en Echo-enhet för att styra TV: n via den smarta högtalaren.

JVC-Fire TV Edition Smart 4K TV

Som med Grundig kan du anvĂ€nda röstkommandon för att blĂ€ddra igenom live-TV, vĂ€xla mellan olika streamingtjĂ€nster, gĂ„ tillbaka till startskĂ€rmen och mer. I en demo sĂ„g jag pĂ„ att nĂ„gon frĂ„gade Alexa om filmtider i nĂ€rheten och en lista dök upp automatiskt. NĂ€r hon frĂ„gades om de senaste fotbollsresultaten lĂ€ste Alexa slutresultaten för de senaste spelen högt samtidigt som de visade dem. Samtidigt drog ett kommando som “Alexa, visa mig ytterdörrens kamera” livevideofilmer frĂ„n en kamera som sattes upp i lokalen.

JVC-Fire TV Edition finns i tre modeller inklusive 40, 49 och 55 tum. Den Àr för nÀrvarande tillgÀnglig för förbestÀllning i Storbritannien frÄn 349 euro.