Händer med Amazons helt nya Fire TV-enheter

BERLIN – Vid årets IFA introducerade Amazon en massa nya Fire TV-produkter. Från andra generationens Fire TV Cube till Grundig OLED-Fire TV Edition med Hands-Free Alexa, och några uppgraderade Fire TV Sticks däremellan, har företaget ett varierat utbud av nya alternativ. Vi kollade ut dem på utställningen.

Amazon Fire TV Cube

På utsidan behåller andra generationens Fire TV Cube samma design som sin föregångare. Men på insidan är det mycket kraftfullare och dubbelt så snabbt med en ny sexkärnig processor. Lokal röststyrning gör det också möjligt att behandla vanliga kommandon mycket snabbare, vilket resulterar i snabbare svarstider. Med röstigenkänning i fjärrfältet och åtta mikrofoner inuti behöver du inte heller ta tag i fjärrkontrollen varje gång.

I en demo svarade Fire TV Cube på kommandon som “Alexa, spela Adele” eller “Alexa, play” genom att dra upp det begärda innehållet inom några sekunder från nästan hela rummet. Dessutom kan du använda Fire TV Cube för att byta ingångar, kanaler eller streamingtjänster med bara din röst.

Amazon Fire TV Cube på IFA 2019

Fire TV Cube är också utrustad med multiriktad infraröd teknik och HDMI CEC, som låter dig styra smarta hemenheter som din TV, kabelbox, A / V-mottagare och mer. Med den medföljande högtalaren kan du också använda den för att ställa frågor, från att kontrollera vädret eller fråga om aktuella händelser.

Fire TV Cube är för närvarande tillgänglig för förbeställning för $ 119,99 och kommer att börja levereras den 10 oktober.

Grundig OLED-Fire TV Edition

För närvarande endast tillgänglig i Tyskland och Österrike är Grundig OLED-Fire TV Edition den första i sitt slag. Med fjärrstyrd röststyrning och åtta inbyggda mikrofoner har du tillgång till Fire TV och Amazon Alexa ur lådan och handsfree.

I en demo demonstrerade en Amazon-representant hur det fungerar på tyska. Jag såg när TV: n bytte kanal på live-TV, gick tillbaka till startskärmen, samt ökade och sänkte volymen, allt genom röstkommandon, utan några hicka.

Grundig OLED-Fire TV Edition Hands-Free With Alexa

Grundig OLED-Fire TV finns i fyra olika modeller, två med fjärrstyrd röststyrning och två utan, vilka båda erbjuds i antingen en 55- eller 65-tumsmodell. Handsfree-upplagan är för närvarande tillgänglig för förbeställning från 1 299,99 euro.

JVC-Fire TV Edition Smart 4K TV

JVC-Fire TV Edition är en smart 4K HDR LED-TV som levereras med en Alexa röst fjärrkontroll. Till skillnad från Grundig OLED-TV har den inte inbyggda fjärrfältmikrofoner men du kan fortfarande styra TV: n genom att prata i fjärrkontrollens mikrofon. Men om du är inställd på handsfree-upplevelsen kan du också ansluta TV: n till en Echo-enhet för att styra TV: n via den smarta högtalaren.

JVC-Fire TV Edition Smart 4K TV

Som med Grundig kan du använda röstkommandon för att bläddra igenom live-TV, växla mellan olika streamingtjänster, gå tillbaka till startskärmen och mer. I en demo såg jag på att någon frågade Alexa om filmtider i närheten och en lista dök upp automatiskt. När hon frågades om de senaste fotbollsresultaten läste Alexa slutresultaten för de senaste spelen högt samtidigt som de visade dem. Samtidigt drog ett kommando som “Alexa, visa mig ytterdörrens kamera” livevideofilmer från en kamera som sattes upp i lokalen.

JVC-Fire TV Edition finns i tre modeller inklusive 40, 49 och 55 tum. Den är för närvarande tillgänglig för förbeställning i Storbritannien från 349 euro.

Relaterade Artiklar

Back to top button