Half-Life-spelserien kommer Àntligen tillbaka med VR-baserat projekt

Half-Life-spelserien kommer Àntligen tillbaka med VR-baserat projekt

Efter 12 lÄnga Är Äterkommer officiellt Half-Life-serien.

PÄ mÄndag tappade Valve överraskningsmeddelandet med en tweet; företaget arbetar med Half-Life: Alyx, ett virtuellt verklighetsbaserat spel. Valve planerar att slÀppa mer information pÄ torsdag klockan 10 PST.

Vi Àr glada att presentera Half-Life: Alyx, vÄrt flaggskepp VR-spel, denna torsdag klockan 10 pÄ Pacific Time.

Kan inte vÀnta med att dela den med er alla! pic.twitter.com/BupFCxSrTw

– Ventil (@valvesoftware) 18 november 2019

Vi fÄr vÀnta och se om projektet Àr en uppföljare till det senaste spelet Half-Life 2: Episode Two, som slÀpptes hela vÀgen tillbaka i oktober 2007. Det bidraget slutade pÄ en klippvÀxlare med tvÄ huvudpersoner, Gordon Freeman och Alyx Vance, lÀmnade osÀkra nÀr jorden stÄr inför förslavning av interdimensionella utomjordingar.

Efter spelets slÀpp hade Valve förblivit mamma pÄ statusen för en uppföljning. Under Ärens lopp gick ocksÄ nyckelförfattare av de tidigare Half-Life-titlarna, vilket fick mÄnga att undra om serien var död.

SÄ vad kan vi förvÀnta oss av det kommande spelet? Tja, det kommer nÀstan sÀkert att kretsa kring karaktÀren Alyx Vance, med tanke pÄ projektets titel.

Valves tweet beskriver ocksĂ„ Half-Life: Alyx som företagets “flaggskepp VR-spel”, vilket innebĂ€r att du förmodligen behöver ett virtual reality-headset för att spela det. I juni gick företaget in pĂ„ VR-hĂ„rdvarumarknaden genom att lansera sitt eget headset som heter Valve Index, som börjar pĂ„ $ 499.

Dessutom hÀvdar en lÀckare som startade rykten om att Valve arbetar pÄ ett nytt Half Life-spel att du kan förvÀnta dig att det kommer fram i mars 2020. PÄstÄendet Àr baserat pÄ en avskrift av en intervju som Valve-utvecklare redan gav om spelet, vilket förmodligen Àr designad för att helt fördjupa dig i din karaktÀr.