Half-Life-spelserien kommer äntligen tillbaka med VR-baserat projekt

Efter 12 långa år återkommer officiellt Half-Life-serien.

På måndag tappade Valve överraskningsmeddelandet med en tweet; företaget arbetar med Half-Life: Alyx, ett virtuellt verklighetsbaserat spel. Valve planerar att släppa mer information på torsdag klockan 10 PST.

Vi är glada att presentera Half-Life: Alyx, vårt flaggskepp VR-spel, denna torsdag klockan 10 på Pacific Time.

Kan inte vänta med att dela den med er alla! pic.twitter.com/BupFCxSrTw

– Ventil (@valvesoftware) 18 november 2019

Vi får vänta och se om projektet är en uppföljare till det senaste spelet Half-Life 2: Episode Two, som släpptes hela vägen tillbaka i oktober 2007. Det bidraget slutade på en klippväxlare med två huvudpersoner, Gordon Freeman och Alyx Vance, lämnade osäkra när jorden står inför förslavning av interdimensionella utomjordingar.

Efter spelets släpp hade Valve förblivit mamma på statusen för en uppföljning. Under årens lopp gick också nyckelförfattare av de tidigare Half-Life-titlarna, vilket fick många att undra om serien var död.

Så vad kan vi förvänta oss av det kommande spelet? Tja, det kommer nästan säkert att kretsa kring karaktären Alyx Vance, med tanke på projektets titel.

Valves tweet beskriver också Half-Life: Alyx som företagets “flaggskepp VR-spel”, vilket innebär att du förmodligen behöver ett virtual reality-headset för att spela det. I juni gick företaget in på VR-hårdvarumarknaden genom att lansera sitt eget headset som heter Valve Index, som börjar på $ 499.

Dessutom hävdar en läckare som startade rykten om att Valve arbetar på ett nytt Half Life-spel att du kan förvänta dig att det kommer fram i mars 2020. Påståendet är baserat på en avskrift av en intervju som Valve-utvecklare redan gav om spelet, vilket förmodligen är designad för att helt fördjupa dig i din karaktär.

Relaterade Artiklar

Back to top button