Half-Life: Alyx startar i mars, men krÀver VR-headset

Half-Life: Alyx startar i mars, men krÀver VR-headset

Valves uppföljning av Half-Life kommer faktiskt att vara ett prequel-spel innan Half-Life 2 och kommer att sÀljas i mars 2020.

PÄ torsdag visade företaget bilder för Half-Life: Alyx, ett virtuellt verklighetsbaserat spel. Det lÄter dig anta karaktÀren Alyx Vance i ett Àventyr för att rÀdda sin far.

Som vi misstÀnkte krÀver spelet att du Àger ett VR-headset. Genom kontrollerna kommer du att kunna plocka upp och ladda vapen och slÄss mot fiender, som frÀmmande huvudkrabbor och kombinera soldater.

Vi Àr imponerade av vad vi sÄg. Valve tog i princip vÀrlden av Half-Life 2 och uppdaterade den med modern grafik. Trailern retar ocksÄ utsikterna till en nÀstan livsliknande fördjupning i spelvÀrlden genom att lÄta dig interagera med objekt och mÀnniskor genom tvÄ VR-baserade hÀnder.

Half-Life Alyx

“Luta dig runt en trasig vĂ€gg och under en kĂ€kt för att göra ett omöjligt skott Rumla genom hyllorna för att hitta en lĂ€kningsspruta och nĂ„gra hagelgevĂ€rsskal”, sĂ€ger Valve nĂ€r han beskriver spelet. “Manipulera verktyg för att hacka frĂ€mmande grĂ€nssnitt. Riv en headcrab av ditt ansikte och kasta ut det genom fönstret. VR byggdes för den typ av spel som ligger i hjĂ€rtat av Half-Life.”

Företaget sĂ€ger ocksĂ„ att spelet kommer att vara ett “fullĂ€ngdsintrĂ€de”, sĂ„ vi förvĂ€ntar oss mĂ„nga timmars spel i motsats till en kort demo-liknande upplevelse. Enligt systemkraven kommer spelet att köras pĂ„ SteamVR-plattformen, krĂ€ver Windows 10 och behöver minst ett Nvidia GTX 1060- eller AMD RX 580-grafikkort för att skapa VR-upplevelsen.

Valve har lanserat en dedikerad webbplats för Half-Life: Alyx med mer information. Du kan ocksÄ förbestÀlla den pÄ Steam till en rabatterad $ 53,99. Företaget har ocksÄ publicerat en lista över kompatibla VR-headset, som inkluderar Valve Index, HTC Vive och Oculus-headset.

SÄ varför gjorde Valve inte bara en uppföljare till Half-Life 2? I en video gav Valves utvecklare inte ett direkt svar, men indikerade att det att skapa ett Half-Life 3-spel verkade för skrÀmmande nÀr företaget först startade projektet 2016. I stÀllet var företagets huvudfokus dÄ att bygga ett blockbuster VR-spel nÀr marknaden för virtual reality-spel Àr relativt liten.

“Vi Ă€r mycket glada över att bygga mer Half-Life som Ă€r sĂ€kert”, sĂ€ger Valve-utvecklaren Robin Walker i videon.

“Vi vill lĂ€gga ut detta och se hur vĂ€rlden reagerar pĂ„ det, innan vi gör nĂ„gra konkreta planer för vad vi gör nĂ€sta gĂ„ng”, tillade utvecklaren David Speyrer.

Intressant nog vÀgde företaget ocksÄ att skapa ett VR-baserat spel för sin andra hit-franchise, Portal. Men utvecklarna fruktade att ett sÄdant spel skulle göra mÀnniskor sjuka, eftersom spelet skulle kretsa kring att hoppa genom portaler och flyga genom rymden.