Hacker besegrar dussintals Reddit-forumsidor med Pro-Trump-bilder

En Pro-Trump-hackare avskedade tillfälligt dussintals forumsidor på Reddit för att främja presidentens omvalskampanj.

På fredagen lyckades hackaren ändra bakgrunds- och profilbilder till många underreddits med bilder av Trump och hans kampanjslogan: “Make America Great Again!” I vissa fall skickade den skyldige också ett meddelande och hyllade befälhavaren med något meningslöst språk och kinesiska mandarin:

”Donald Trump (唐纳德 · 特朗普) är den bästa, största, premiären för folkrepubliken Amerikas förenta stater. [sic] Batman, var miljardär. Vet du vad Superman också var? ”

Hacket berodde dock inte på en programvarusårbarhet eller företagsintrång på webbplatsen för sociala medier. Reddit säger att stuntet drogs av genom att bryta in på användarkontona som tillhör subreddit-moderatorer. “Vi arbetar för att låsa dessa konton och återställa påverkade samhällen”, säger företaget i ett uttalande.

Den ansvariga hackaren tog också till Twitter för att kräva kredit för stuntet och sa att de drabbade kontona hade svaga lösenord. “Deras lösenord är svaga och läcker så det var så jävla lätt att ta över dem”, hävdade den skyldige. (Twitter har sedan dess stängt personens konto.)

Reddit säger att ingen av de komprometterade kontona hade tvåfaktorsautentisering aktiverad. Skyddet fungerar ovanpå din vanliga inloggningsuppgifter och kan förhindra att en hackare bryter in om ditt lösenord är gissat.

Som ett resultat rekommenderar Reddit att moderatorer aktiverar tvåfaktorautentiseringsinställningen. Företaget överväger också att göra skyddet obligatoriskt för alla moderatorer för att förhindra framtida vandalism.

Avskedade subreddits inkluderar r / Space, r / NFL, r / Naruto och r / Avengers, som har hundratusentals till miljoner följare. Men många av de drabbade subredditsna tog snabbt bort Trump-bilderna. En fullständig lista över de påverkade sidorna finns här.

Relaterade Artiklar

Back to top button