Hacker arresterad för att stjÀla icke-slÀppta lÄtar frÄn toppartister

Hacker arresterad för att stjÀla icke-slÀppta lÄtar frÄn toppartister

UK-polisen har arresterat en misstÀnkt hackare för att ha stulit oslÀppt musik frÄn inspelande artister och försökt att sÀlja de plundrade filerna för kryptovaluta.

Den 19-Ă„rige misstĂ€nkta riktade sig mot “prisbelönta internationella superstjĂ€rnor” genom att bryta sig in pĂ„ deras webbplatser och molnbaserade konton för att fĂ„ tillgĂ„ng till inspelad musik, sade City of London Police i ett uttalande pĂ„ fredagen.

Arrestationen baserades pĂ„ ett tips frĂ„n Manhattan District Attorney’s office i New York, som har undersökt hacken baserat pĂ„ remisser frĂ„n konstnĂ€rernas ledningsföretag. Den 19-Ă„rige misstĂ€nkta namngavs inte, men han greps i Ipswich pĂ„ grund av misstankar om brott mot upphovsrĂ€tt och datormissbruk.

“Dagens handling markerar en viktig punkt i vĂ„r undersökning av de personer som Ă€r ansvariga för att stjĂ€la musik och sĂ€lja den pĂ„ olagliga streamingwebbplatser över hela vĂ€rlden”, sa kriminalinspektör Nick Court i ett uttalande.

Ingen av artisterna namngavs, men gripandet intrĂ€ffade efter att Radiohead i juni sa att en hacker stal oslĂ€ppt musik frĂ„n sĂ„ngaren Thom Yorkes minidiskarkiv. Men i det hĂ€r fallet hotade hackaren att slĂ€ppa musikfilerna om inte Radiohead betalade 150 000 dollar. Som svar beslöt bandet att slĂ€ppa och sĂ€lja musiken och sa att inspelningarna var “bara tangentiellt intressanta.”

Hur hackaren fick tillgÄng till Radiohead-filerna Àr oklart. Enligt Pitchfork kan det ha inneburit att nÄgon bryter mot en tredje part som arkiverar Radioheads musik pÄ bandets vÀgnar. De stulna filerna handlades möjligen pÄ den digitala svarta marknaden innan de nÄdde en samlare som försökte utpressa Radiohead.

Manhattans DA-kontor sa till PCMag: “TyvĂ€rr, eftersom detta Ă€rende Ă„talas i Storbritannien, Ă€r vi bundna av deras lagar och praxis avseende pĂ„gĂ„ende utredningar och pĂ„gĂ„ende Ă€renden, sĂ„ informationen i pressmeddelandet Ă€r omfattningen av vad vi kan tillhandahĂ„lla vid denna tidpunkt. ” City of London Police vĂ€grade att kommentera Ă€rendet.