GTA IV återvänder till Steam utan multiplayer

Förra månaden slutade Rockstar att sälja GTA IV på Steam. Nästa månad ska spelet återvända, men det kommer att saknas en nyckelfunktion.

GTA IV utvecklades med hjälp av Microsofts spel för Windows Live (GFWL) -plattform för att hantera multiplayer, men Rockstar gjorde inte jobbet för att gå bort från det när Microsoft stängde av tjänsten 2014. Det beslutet slutade slutligen med utvecklaren i år när det inte längre kunde generera nya nycklar för att fortsätta sälja spelet och i slutändan var tvungen att ta bort det från Steam.

Som Eurogamer rapporterar har Rockstar bekräftat att GTA IV kommer att återvända till Steam den 19 mars. Alla tidigare versioner av spelet, inklusive Episodes from Liberty City, ersätts med en ny version som heter Grand Theft Auto IV: Complete Edition. Namnet är dock vilseledande, eftersom den här versionen kommer att vara allt annat än komplett.

För att lösa multiplayer-problemet bestämde Rockstar sig för den enklaste lösningen. Så när Complete Edition blir tillgänglig nästa månad kommer multiplayer inte längre att vara ett alternativ och leaderboards har också tagits bort. Vissa radiostationer som tidigare hittats i avsnitt från Liberty City – inklusive RamJam FM, Self-Actualization FM och Vice City FM – kommer inte heller att vara tillgängliga i spelet, men detta anses bara vara en tillfällig uteslutning.

Denna förändring påverkar inte bara någon som köper spelet den 19 mars eller senare. Befintliga ägare kommer att ha sin version uppdaterad till den nya kompletta utgåvan. Det är dock en komplicerad situation, eftersom uppgradering beror på hur du köpte och aktiverade spelet. Den goda nyheten är att sparade spel kommer att fortsätta att fungera.

Om du köpte spelet via Steam kommer uppgraderingen till Complete Edition att ske automatiskt. Om du istället köpte en fysisk kopia, måste du ange nyckeln på baksidan av rutan. Men om du ursprungligen aktiverade din kopia via GFWL krävs lite extra arbete. Rockstar behöver att du länkar till eller skapar ett Social Club-konto via Microsofts webbplats innan den nya versionen av spelet kan installeras.

Den som inte äger spelet ännu har också ett nytt alternativ för att köpa det via Rockstar Games Launcher, men oavsett hur du skaffar eller uppdaterar din kopia verkar multiplayer vara borta för alltid.

Relaterade Artiklar

Back to top button