GSMA scheman MWC 2021; hålls mellan 28 juni – 1 juli

24 september 2020 10:52:23

Världens största fyra dagars telekomförsamling Mobile World Congress har planerats att starta den 28 juni 2021, sa det globala branschorganet GSM Association på onsdagen.

Mobile World Congress hålls den sista veckan i februari varje år men i år avbröts den på grund av COVID-19-pandemin och efter att telekomföretagen efter varandra började dra sig ur den årliga konferensen efter koronavirusutbrottet.

”MWC21 Shanghai kommer nu att äga rum från 23-25 ​​februari 2021, och MWC21 Barcelona kommer nu att äga rum mellan 28 juni och 1 juli 2021,” sade GSMA i ett uttalande.

Det tillade att flyttning av MWC21 Barcelona, ​​som ursprungligen var planerad till den första veckan i mars 2021, gör det möjligt för GSMA att kämpa med yttre omständigheter relaterade till COVID-19.

GSM Association har arrangerat evenemanget årligen sedan 2006 i Barcelona, ​​Spanien, där regeringar, ministrar, politiska beslutsfattare, operatörer och branschledare i hela det bredare ekosystemet diskuterar utvecklingen inom teknologisektorn med telekom som en röd tråd.

Det globala telekombranschevenemanget deltar också från de bästa indiska industriledarna och de bästa regeringstjänstemännen och ministrarna.

Bharti Airtels chef Sunil Mittal, kommunikationsminister Ravi Shankar Prasad och telekomsekreterare Anshu Prakash förväntades också delta i det globala evenemanget tidigt i år.

Cirka 1 lakh människor från hela världen deltar i evenemanget varje år. PTI PRS

Relaterade Artiklar

Back to top button