GRANSKNING AV KUGOO S1 För: Den elektriska skoter för 300 € Ă€r nu Ă€nnu bĂ€ttre!

GRANSKNING AV KUGOO S1 För: Den elektriska skoter för 300 € Ă€r nu Ă€nnu bĂ€ttre!

Vi Àr vana vid möjligheten att testa smartphones eller bÀrbara datorer. Men nÀr möjligheten uppstÄr att testa en enhet som vi kan springa utanför kontoret med, Àr det nÄgot helt annat. Tack vare det goda vÀdret lyckades vi ventilera nya KUGOO S1 Pro flera gÄnger under de senaste veckorna. Vi tog skoter till staden, till parken och mellan familjens hus. Helt enkelt var du kan ventilera den.

Elektriska skotrar blir mer och mer kĂ€nda i kanske alla slovakiska stĂ€der. ÄndĂ„ stöter vi ofta pĂ„ obegripliga Ă„sikter om mĂ€nniskor, sĂ€rskilt i förortsomrĂ„den.

MĂ„nga kĂ€nner till skotrar, men hittills hade de inte rĂ„d med det. Till och med Kugoo S1 Pro Ă€r inte det billigaste, men samtidigt nĂ„got som inte kunde hanteras. Butiken Geekbuying, dĂ€r vi ocksĂ„ har en skoter, kostar för nĂ€rvarande bara 314 €. LĂ€gg bara en kupong nĂ€r du bestĂ€ller KGS1PRO.

Butiken skickar den frÄn ett lager i Polen, tack vare vilken du kommer snabbt, gratis och frÀmst utan extra avgifter. Servicecenter finns ocksÄ i Poland, sÄ eventuella problem kan lösas mycket snabbt och enkelt.

Regler för skotrar i Slovakien

Slovakiska regeringen nyligen godkÀnt en lagÀndring angÄende anvÀndare av elektriska skotrar. ScooteranvÀndare har varit tills nu uppfattning som fotgÀngarevilket inte lÀngre Àr fallet. VÀgÀndringen omfördelade dem till gruppen förare av icke-motoriserade fordon. Denna förÀndring gÀller skotrar med en effekt högre Àn 250 W och en maximal snabb hastighet högre Àn 25 km / h.

Du kommer att kunna fortsÀtta köra pÄ trottoaren, men med en maximal hastighet som inte överstiger fotgÀngarens hastighet. Slovakien förvÀntar sig att Àgarna till elektriska skotrar kontrollerar om de har alla sÀkerhetsfunktioner, t.ex. reflexer, som andra trafikanter kan identifiera dig med. De kan dock lekfullt ersÀttas med reflekterande element pÄ klÀder eller skor.

HjÀlmen behöver inte bÀras av mÀnniskor över 15 Är, inte heller utanför byn. Det rekommenderas ÀndÄ att köpa den hÀr sÀkerhetsfunktionen. Det handlar fortfarande om din hÀlsa, resp. livet, försumma det inte riktigt.

KUGOO S1 Pro: Vad finns i lÄdan?

KUGOO S1 Pro kom till oss i en stor (och riktigt tung) lÄda, som han levererade DPD kurir. Tack vare polystyrenfyllningar packas scootern tÀtt i lÄdan utan möjlighet att röra sig. Paketet i sig innehÄller inte mycket.

Du fÄr skoter sjÀlv, vilket Àr redan vikta, len böjd i fogen. Dessutom ingÄr det naturligtvis ocksÄ laddare, manuell pÄ engelska och vÀska för transport.

Det finns ocksÄ en liten broschyr dÀr steg för steg förklaras hur man monterar och demonterar skoter. Det Àr den hÀr processen som Xiaomis bÀttre sparkcykel har, men efter en kort stund av experiment och anvÀndningen av brute force kommer scootern lekfullt att ge efter för dig ocksÄ.

Tillverkaren sjÀlv förbjuder anvÀndning av KUGOO S1 för personer under 12 Är och det Àr bra. Han kan utveckla en anstÀndig hastighet, vilket kan vara mycket farligt för barn.

KUGOO S1 Pro: Specifikation

Hastighet: 3 lĂ€gen – 15 km / h, 20 km / h, 25 km / h
Batteri: 18650 mAh Li-ion, 7,5 Ah, 36 V
Laddning: 4 timmar
RÀckvidd: upp till 30 km beroende pÄ lÀge, medelhastighet, anvÀndarvikt, nedstigning / stigning
Maxhastighet: 25 km / h
Lastkapacitet: 120 kg
Ljus: LED-frontljus, rött bakljus
Maximal stigning: 15 grader (beroende pÄ anvÀndarens vikt)
Motor: borstlös, borstlös, 350 W
Vridmoment: 13,3 Nm
VattentÄlighet: IP54
Hjul: 8-tums, slanglös
BromsstrÀcka: 4 meter
BlÄtand: Inte
Ansökan: Inte
Vikt: 11 kg
MÄtt: 1.050 x 450 x 930 / 1.070 / 1160 mm (öppet tillstÄnd), 960 x 210 x 330 mm (stÀngt tillstÄnd)

KUGOO S1 Pro: Design och kvalitet pÄ utförandet

KUGOO S1 Pro Ă€r designmĂ€ssigt en mycket liknande skoter som versionen utan attributet “Pro”. Tillverkaren har dock förbĂ€ttrat hur fast sparkcykeln fungerar och hur bekvĂ€m den rider. Scootern Ă€r tillverkad av metall, resten av hĂ€rdad plastdet varar riktigt lĂ€nge. Skoterns helhetsintryck Ă€r dĂ€rför mycket positivt.

Sparkcykelstyret Àr gummerat för bÀsta möjliga stabilitet. Som med S1 och S1 Pro kan de vikas mycket snabbt sÄ att skoter inte sticker ut. En liten förÀndring i S1 Pro Àr Blinkers i bÄda Àndarna av styret. De aktiveras genom att trycka pÄ sjÀlva ljuset, vilket Àr bra sÀrskilt nÀr du reser pÄ natten. Blinkers kan blixt eller ljus utan att flimra. Du mÄste dock vara försiktig, jag förlorade en skylt den första dagen.

Grunden för “scootern” Ă€r fortfarande multifunktionsdisplay visar all viktig information som hastighet, batteristatus, körstrĂ€cka och strĂ„lkastare bestĂ„ende av 24 lysdioder.

Displayen Àr fantastisk under soluppgÄng, solnedgÄng eller körning genom skuggorna. Det Àr vÀrre nÀr du kör i direkt solljus, men Àven det kan göras. Under displayen finns ocksÄ fem fysiska knappar: att sÀtta pÄ skoter, stÀlla in hastighetslÀge, visa information pÄ skÀrmen och aktivera lamporna eller slÄ pÄ ljudvarningen, som du inte anvÀnder. Det Àr riktigt dÄligt.

SjĂ€lva delen av skoter som du stĂ„r pĂ„ har ocksĂ„ genomgĂ„tt en liten förbĂ€ttring. Hela ytan Ă€r nyligen tĂ€ckt med ett halkskikt för Ă€nnu bĂ€ttre stabilitet. Dessutom omges “basen” pĂ„ sidorna av reflekterande element som lĂ„ter andra trafikanter veta att du Ă€r i nĂ€rheten.

Hjulen Ă€r ocksĂ„ nya. JĂ€mfört med den Ă€ldre versionen har 8 ”-hjulen smĂ„ hĂ„l i sig som Ă€r utformade för att dĂ€mpa ojĂ€mnheter. De Ă€r sjĂ€lslösa, sĂ„ du behöver inte oroa dig för defekten, du har bara inget sĂ€tt att fĂ„ den. Det finns fendrar pĂ„ bĂ„da hjulen, medan den bakre ocksĂ„ fungerar som en broms, men du mĂ„ste gĂ„ fysiskt pĂ„ den. Detta Ă€r dock inte det enda sĂ€ttet att bromsa. Det finns ocksĂ„ regenerativ bromsning, som aktiveras av en spak pĂ„ styrets vĂ€nstra sida.

KUGOO S1 Pro: körupplevelse

KUGOO S1 Pro Àr en skoter designad för personer med vikter upp till 120 kgsÄ att Àven de som sticker ut frÄn definitionen av en genomsnittlig person kan transporteras. SÀtt bara pÄ skoter med mittknappen, stÀll in lÀmpligt hastighetslÀge sÄ kan du börja.

Allt du behöver göra Ă€r att stĂ„ pĂ„ det, studsa en gĂ„ng och trycka pĂ„ “gasen”. Elmotorn Ă€r aktiverad och du reser redan med den hastighet du vĂ€ljer. Men försiktighet mĂ„ste iakttas. Scootern kan ordentligt sparka och de som inte förvĂ€ntar sig det kan bli ganska förvĂ„nad. Ta hand om dig.

Som jag nÀmnde ovan sker bromsning i form av ÄterhÀmtning, i vilken retardationsenergi laddar batteriet. Denna metod Àr bra, men den Àr lÄngsammare Àn den klassiska bromsningen som till exempel en skoter frÄn Xiaomi. Men nÀr du kombinerar regenerativ bromsning med att trycka ned den bakre skÀrmen kan du stanna riktigt snabbt. I mitt fall upp till 4 meter.

KUGOO S1 Pro erbjuder ocksÄ möjligheten aktivera farthÄllaren, vilket Àr mer utmanande Àn vad det kan verka. Allt du behöver göra Àr att hÄlla samma hastighet ett tag och skoter tar över för dig. FarthÄllaren stÀngs av nÀr bromsen Àr pÄslagen, dvs precis som i en bil. FarthÄllare aktiveras dock ofta i staden, eftersom du ofta Àndrar hastighet pÄ grund av olika hinder. I parken dÀremot, dÀr det inte finns sÄ mÄnga hinder, fungerade det bra.

NÀr du kör, Ätminstone initialt, rekommenderar vi att du böjer knÀna nÄgot, vilket hjÀlper dig att klara av de olika utsprÄng och ojÀmlikheter som Àr vÀlsignade i Slovakien. Scootern i vÄrt test tappade aldrig stabilitet, resp. grepp och vi föll aldrig ur det. Det kan dock vara vÀldigt snabbt, sÄ var mycket försiktig.

Ytterligare ett tips i slutet. Det Àr sant att skotrar inte har sÄ strikta regler som bilar, men ÀndÄ vara försiktiga. NÀr du kör en skoter kan du blÄsa upp maximalt 0,5 promille, vilket bara Àr 2-3 öl. Om du gÄr för en öl, bör du skjuta skoter bredvid dig pÄ vÀgen tillbaka.

KUGOO S1 För: Access

En av styrkorna med KUGOO S1 Pro Àr sortimentet som tas om hand av dess 7,5 Ah batteri. Det Àr allt frÄn 0% till 100% avgifter pÄ cirka 4 timmar. Efter denna tid Àr hon redo att ge dig en Äktur upp till 30 kilometer.

Under mitt test, nÀr jag körde genom staden och parken, mÀrkte jag ett genomsnittligt intervall cirka 20 kilometer med det faktum att det fortfarande fanns en tredjedel i batteriet som jag behöll som reserv för hemresan. Men det handlade om kombinerad körning med vÀxlande högre och lÀgre hastigheter.

Under ett test dÀr jag rusade pÄ skoter med högsta möjliga hastighet jag dog efter 15 kilometer. Det Àr dÀrför mer Àn tydligt att en elmotor med ökande hastighet förbrukar mer och mer energi, vilket Àr logiskt. För bÀsta möjliga intervall rekommenderar jag dÀrför att du vÀljer den gyllene medelvÀrdet och körningen pÄ det nÀst högsta hastighetslÀget.

KUGOO S1 För: Ett ord i slutet

KUGOO S1 Pro Àr mycket kraftfull pÄ samma gÄng mycket bra pris skoter. Den Àr lÀmplig för platser dÀr du behöver transporteras snabbt och ekonomiskt. NÀr allt kommer omkring Àr det billigare att ladda en skoter Àn att stÀndigt betala för kollektivtrafik eller ens Àga en bil.

Med en skoter som KUGOO S1 Pro mÄste du lÀra dig att Äka sÀkert ett tag, men nÀr du vÀl har gjort det har du ett verktyg till ditt förfogande som hjÀlper dig frÄn punkt A till punkt B transporter snabbt och bekymmersfritt.

En skoter i Geekbuying kostar € 314. Glöm inte att ange kupongen KGS1PRO!

Om du vill spara nĂ„gra euro kan du bestĂ€lla versionen utan “Pro”. Vi granskade det för nĂ„gra mĂ„nader sedan. För nĂ€rvarande anvĂ€nder en kupong GKB066S det kostar € 282, med tillĂ€gget av € 22 Apods i12 trĂ„dlösa headset.

TECHBYTE tackar Geekbuying för att tillhandahÄlla en skoter för granskning.