Gör dig redo för tillbaka till skolan genom att streama dessa klassiker

PEN15 (Foto av: Alex Lombardi / Hulu)

Tillbaka till skolan är över oss igen. Oavsett om du är en förälder som gör dina barn redo för förskolan eller grundskolan, en student som förbereder sig för en ny klass i mellan- eller gymnasiet eller en högskolestudent som gör en annan termin, är det bara en del av förberedelsen att köpa ny skolutrustning. Det är alltid tufft att skaka av sommarsemestern och få tillbaka hjärnan också.

Ett av de mest smärtfria sätten att lindra dig tillbaka i utbildningsläget är en film eller TV-show med skoltema. Tack och lov har överflödet av videostreamingstjänster där ute massor av klassiker att erbjuda. Om du behöver Billy Madison, Ferris Bueller eller The Breakfast Club, måste du dela med dig några dollar för att hyra dem, men vi hittade fortfarande några fantastiska alternativ som strömmar nu, från årtionden av komediklassiker till animerade shower och nyare favoriter från strömmande eran.

Annons

The Magic School Bus (Netflix)

Ingen får barn glada för skolan som fruzle. Netflix har hela den ursprungliga körningen av den animerade serien samt två säsonger omstart. Gå vilse på skolbussdrivna äventyr i rymden, under vattnet, inuti människokroppar och bortom.

Hej Arnold! (Hulu)

Den största animerade barn-serien genom tiderna. Punkt. Slut på konversationen. Gör inte @ mig. har hoppat runt streamingplattformar, men strömmar för närvarande på Hulu. Bortsett från att vara den bästa barnvänliga skildringen av hur det är att växa upp i en varierad stad (med massor av äventyr kastade in), finns det också regelbundna berättelser som involverar Arnold och hans kompisers prövningar och prövningar som femte klassare på PS 118.

Tillbaka till skolan (CBS All Access)

Om du aldrig har sett denna Rodney Dangerfield-klassiker, skäm bort dig själv. Tillgänglig för att strömma med en CBS All Access-prenumeration, följer en självtillverkad miljonär som uppmuntrar sin son att gå på college genom att registrera sig tillsammans med honom. Hijinks följer uppenbarligen och ingen respekt ges.

Riverdale (Netflix / CW)

Ingen serie har helt fångat Gen-Z high school-upplevelsen som Stream the teen dramaserie på Netflix eller gratis på CW-appen och webbplatsen.

Åttonde klass (Amazon Prime Video)

Gymnasiet är grovt; återupplev besvärligheten genom ögonen på 13-åriga Kayla, en blyg men insiktsfull tonåring som uthärdar allt det har att erbjuda: ögonrullande drottningsbin, douchey heartthrobs, clueless men välmenande pappor och mycket mer.

Max Keebles stora drag (HBO)

Jag kanske fick den här vid den perfekta tiden när jag växte upp, men den är fortfarande en av mina favoritskolefilmer. Den har en ond rektor, en motbjudande mobbning och en hämndlysten glassman som alla får sin uppkomst genom en serie härliga upptåg som är orkestrerade av vår titulära hjälte. Strömma det på HBO.

Till alla pojkar jag har älskat tidigare (Netflix)

Netflix ursprungliga filmer är mycket hit-or-miss, men den här var en omedelbar klassiker. är en smart, hjärtlig high school-komedi förankrad av några fantastiska breakout-föreställningar … och det är också jävla roligt.

Skolslipsar (Amazon Prime Video / Tubi)

Detta drama från 1950-talet innehåller en ung Brendan Fraser, Matt Damon, Ben Affleck och Chris O’Donnell i berättelsen om en stjärnkvartback som vinner ett stipendium till en elitförskola men måste dölja det faktum att han är judisk. Streama den på Prime Video och det kostnadsfria, ad-stödda Tubi.

Superbad (Hulu)

High school party klassiker, som är tillgänglig för att strömma på Hulu, är fortfarande lika roligt ett decennium senare. Men om du hellre vill se en modern version och du kan hitta en teater som fortfarande visar den, gör dig själv en tjänst och se istället.

Charlie Bartlett (Prime Video / Tubi / Vudu)

Med den sena, stora Anton Yelchin i en av hans breakout-roller, följer den titulära välbärgade gymnasieelevernas försök att förvandla sig till sin skolas provisoriska terapeut, komplett med en blomstrande receptbelagd läkemedelssida. Kom till Robert Downey Jr. som rektor, men stanna för Yelchins enkla prestanda som den till synes trygga skolbråkaren som egentligen bara försöker räkna ut sitt liv. Streama den på Prime Video, Tubi eller Vudu.

Mean Girls (HBO)

Det är som om hon har ESPN eller något. Trots att den nu är 15 (!) År gammal, förblir den lika bitande rolig som den var i mitten av 00-talet. Det finns för många fantastiska föreställningar för att räkna, från Rachel McAdams och Amanda Seyfried till Tina Fey och Amy Poehler. För närvarande tillgänglig för att strömma på alla HBO-plattformar, är det den perfekta komedin som hjälper eleverna att klara sig för ytterligare ett dramatiskt gymnasium.

Kindergarten Cop (Hulu)

Jag minns fortfarande att jag spelade med Arnold Schwarzenegger-soundboards förr i tiden när internet fortfarande var roligt. Många av de bästa linjerna kom från som följer Det. John Kimble undercover som dagislärare för att fånga en drogherre. Detta kan vara en mer katartisk skolklocka för lärare som har drömt om att skrika “STÄLL” till eleverna högst upp i lungorna. Strömma det på Hulu.

Not Another Teen Movie (IMDb TV)

Varför titta på 90-talets gymnasiefilmer när du kan se dem alla parodierade samtidigt med en ung Chris Evans? är gratis att strömma på IMDb TV.

Easy A (Starz)

Denna komedie från Emma Stone-gymnasiet om en tjej som ljuger för att förlora sin oskuld är en smart, rolig skildring av gymnasiet i sig. Mellan och Stone äger mer eller mindre 00-talets gymnasiemiljö. Den är tillgänglig för strömning med en Starz-prenumeration eller med tillägget Starz för Prime Video eller Hulu.

Animal House (Cinemax Max Go)

Dubbel hemlig prövning. Krossar en akustisk gitarr i bitar. Toga-fester. Parader gick fel. gav oss så många popkulturstöd som fortfarande kvarstår idag, och förblir en av de mest roliga parodierna i universitetets grekiska liv som någonsin skapats. Streama den om du har ett abonnemang på Cinemax MAX GO-streamingtjänst.

Grannar (FX)

Denna överraskande fantastiska komedi följer ett ungt par (Seth Rogen och Rose Byrne) vars nya hus visar sig vara bredvid en vild broderskap (ledd av Zac Efron och Dave Franco). Medan filmen förvandlas till ett eskalerande krig av upptåg mellan de två husen, är det också en ganska exakt skildring av den existentiella rädslan som kommer i slutet av college och början på vuxenlivet. Streama det just nu på FX och FX Now.

Pen15 (Hulu)

Gymnasiet är värst, oavsett när du gick. Men för Anna och Maya är året 2000, och den oskiljaktiga duon är mycket glada för början av sjunde klass. Streama originalserien på Hulu.

Boy Meets World (Hulu)

En hel generation växte upp med att följa Cory, Sean och Topanga från sjätte klass hela vägen genom gymnasiet och ung vuxen ålder med Mr. Feeny (William Daniels) som övervakade dem hela vägen. Nu kan en ny generation uppleva samma känsla med att strömma på Hulu; för att titta på behöver du en Hulu + Live TV-prenumeration.

Friday Night Lights (Amazon Prime Video / Hulu)

är inte bara den bästa fotbollsshowen på gymnasiet som någonsin gjorts, den är också den mest gripande tonårsserien och familjeserien. Serien ägde rum i en liten stad i västra Texas där gymnasiefotboll är kung, och uppfann sig kontinuerligt under fem säsonger och gav ett brett utbud av studenter, tränare, lärare och föräldrars rika karaktärbågar som blev det sanna fokuset för visa. Fotboll var bara bakgrunden. Streama den på Prime Video eller på Hulu.

Vidare läsning

Tjänsterecensioner för videostreaming

Video Streaming Service Bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button