Gör alla appar lättare att använda med guidad åtkomst på iPhone

Gör alla appar lättare att använda med guidad åtkomst på iPhone

Sveper du någonsin på fel sätt, trycker du på fel del av skärmen eller trycker du på fel knapp när du använder din favorit iPhone-app?

Kanske älskar ditt barn att titta på YouTube-videor på din iPhone, men du vill hellre att de inte rör vid appen Telefon eller sveper genom dina e-postmeddelanden.

Om du är tummen med fingrarna när du använder din iPhone, eller om du vill ha en snabb och enkel föräldrakontrollapp för iPhone, finns det en lösning på iOS som heter Guided Access.

Vad är guidad åtkomst på iPhone?

Guidad tillgång är tillgänglig via telefonens tillgänglighetsinställningar och inaktiverar alla kranar, gester, knapptryckningar och annan aktivitet på din iPhone utanför de som behövs för din nuvarande app. Så du kan svepa, göra gester och knacka på ikoner inom vilken app som helst på skärmen, men alla oavsiktliga kranar, gester eller knapptryckningar påverkar inte appen eller stör den.

När du har aktiverat Guidad åtkomst trycker du bara på sidoknappen tre gånger för att slå på den och trycker på trippel för att stänga av den. Guidad åtkomst är ett praktiskt sätt att hålla dig, dina barn och din iPhone fokuserad på en enda app. Låt oss gå igenom de steg som behövs för att aktivera den här värdefulla funktionen.

Annons

Guidad åtkomst

Tryck på för att nå funktionen Guided Access på din iPhone Inställningar> Allmänt> Tillgänglighet. Svep ner till botten till avsnittet Learning och tryck på inställningen för Guided Access.

Aktivera guidad åtkomst

Aktivera inställningen för Guidad åtkomst. Gå sedan tillbaka till din startskärm och öppna appen som du vill fokusera på. Tryck på sidoknappen tre gånger. Skärmen Guidad åtkomst visas.

Ange ett lösenord

För att använda Guidad åtkomst med standardalternativen, tryck på Start. Din iPhone ber dig skapa ett lösenord för att aktivera och inaktivera Guidad åtkomst. Ange ett lösenord och verifiera det.

Använda guidad åtkomst

Försök nu använda en app. Du kommer att upptäcka att själva appen är helt funktionell. Du kan knacka, svepa och utföra andra gester för att navigera och använda din nuvarande app. Din hemknapp och de fysiska knapparna är dock inaktiverade, vilket innebär att du inte av misstag kan få din app att försvinna. Oavsett vad du gör förblir din nuvarande app på skärmen Рsärskilt användbart om du vill att ditt barn ska stanna kvar i en viss app eller ett spel och inte peka runt dina e-postmeddelanden och textmeddelanden.

För att komma ur Guidad åtkomstläge, tryck på sidoknappen tre gånger. Du ombeds att ange lösenordet du skapade. Guidad åtkomst skärm dyker upp. Du kan nu trycka på Avsluta för att inaktivera Guidad åtkomst.

Anpassa guidad åtkomst

Du kan anpassa Guidad √•tkomst genom att aktivera eller inaktivera vissa alternativ. √Ėppna appen som du vill fokusera p√• och tryck p√• sidoknappen tre g√•nger f√∂r att utl√∂sa guidad √•tkomst. N√§r du √§r i l√§get Guided Access trycker du p√• sidoknappen tre g√•nger igen. Ange ditt l√∂senord, ist√§llet f√∂r att v√§lja Avsluta, tryck p√• l√§nken f√∂r Alternativ.

Du kan nu aktivera eller inaktivera specifika alternativ som Sleep / Wake-knappen, volymknapparna, rörelsegester, tangentbord och touch. Du kan också ställa in en tidsgräns efter vilken Guidad åtkomst automatiskt stoppas. Ställ in dina alternativ och tryck på Klar. Tryck sedan på Fortsätt.

√Ąndra inst√§llningar f√∂r l√∂senord

Du kan också justera några av inställningarna för Guidad åtkomst. Återvänd till Inställningar> Allmänt> Tillgänglighet> Guidad åtkomst> Inställningar för lösenord. För att ändra ditt lösenord, tryck på länken till Ange guidad åtkomstkod och ange och verifiera ett nytt lösenord. Du kan också välja att avsluta Guidad åtkomst genom att ställa in alternativet att dubbelklicka på sidoknappen och använda Touch ID eller Face ID.

Tidsgränsinställningar

Om du ställer in en tidsgräns kan du få en varning när tiden är på väg att löpa ut. Tidsgränsinställningen kan utlösa ett ljud och / eller tala hur lång tid som återstår.

Vidare läsning

Mobiltelefonrecensioner

Mobiltelefon bästa val