Gooligan Android-skadlig kod påverkar över 1 miljon enheter: Rapportera

Android-smartphones, Android, Android google, skadlig kod, skadlig programvara attack på Android-enheter, stjäla privata data, hot mot skadlig programvara, Android-enheter, indiska expressnyheter En rapport från Check Point Software Technologies säger att skadlig programvara som kallas Gooligan riktar sig till enheter som kör Android 4.0 och 5.0.

Skadlig programvara utformad för att attackera Android-smartphones har brutit mot mer än en miljon Google-användares konton, sa säkerhetsforskare på onsdagen. Rapporten från Check Point Software Technologies säger att skadlig programvara som kallas Gooligan riktar sig till enheter som kör Android 4.0 och 5.0, vilket representerar nästan 74 procent av mobila enheter som använder det Google-drivna operativsystemet.

Attacken kan stjäla e-postadresser och autentiseringsdata som lagras på enheterna för att komma åt känslig data från Gmail, Google Foto, Google Docs och andra tjänster, sade Check Point.

“Den här stölden av över en miljon Google-kontouppgifter är mycket alarmerande och representerar nästa steg i cyberattacker”, säger Michael Shaulov, chef för mobila produkter i Check Point. “Vi ser en förändring i strategin för hackare, som nu riktar sig mot mobila enheter för att få den känsliga informationen som lagras på dem.”

Check Point sa att forskare upptäckte Gooligans kod i en applikation förra året och att en ny variant dök upp i augusti 2016 och påverkade cirka 13 000 enheter per dag. Cirka 57 procent av dessa enheter finns i Asien och cirka nio procent finns i Europa.

“Infektionen börjar när en användare laddar ner och installerar en Gooligan-infekterad app på en sårbar Android-enhet, eller genom att klicka på skadliga länkar i phishing-attackmeddelanden”, säger företaget i ett uttalande.

Angripare kan få kontroll över enheten och generera intäkter genom att bedrägligt installera appar från Google Play och betygsätta dem på offrets vägnar. Check Point sa att de rapporterade detaljerna om skadlig programvara till Google och att teknikjätten angav att de skulle vidta åtgärder för att skydda användarna. Google svarade inte omedelbart på en AFP-fråga.

Relaterade Artiklar

Back to top button