Googles Wing Drones levererar biblioteksböcker till studenter i Virginia

Många amerikanska stater upphäver några eller de flesta av sina COVID-19-begränsningar för låsning, vilket gör att folk kan behålla åtminstone en del av före-pandemins liv. Men inte alla är redo eller kan ge sig ut igen. Och för dessa människor har Google en hög lösning.

Offentliga skolor i Montgomery County, Va., Blev förra veckan de första i världen att erbjuda en leveransservice för biblioteksdroner. Idén – att låta barn få åtkomst till titlar även när biblioteket stängdes på grund av det nya koronaviruset – kom från Kelly Passek, en bibliotekarie i Blacksburg Middle School och en av de ursprungliga kunderna för Wing drone.

“Tillgång till skolbibliotekets resurser är avgörande för våra elevers framgång,” sade Passek i ett uttalande som publicerades på Wing-bloggen. “MCPS-Wing-partnerskapet ger oss det mest unika sättet att fortsätta tillhandahålla den åtkomst så att våra studenter kan förbli engagerade med oberoende läsning och fortsätta på sin framgångsväg även under denna tid av social distansering.”

Under den begränsade provkörningen kan kvalificerade studenter i Montgomery County Public School begära vilken bok som helst från en katalog med mer än 150 000 titlar och sedan få den levererad med drönare till deras gård – gratis.

Wing Aviation, ett dotterbolag till Googles moderbolag Alphabet, blev förra året det första droneleveransföretaget som fick ett lufttrafikföretagscertifiering från Federal Aviation Administration. I oktober började det transportera FedEx- och Walgreens-paket till konsumenter i Christiansburg, Va.

“Min mamma, också en bibliotekarie i grundskolan, lärde mig alltid att uppskatta biblioteket och läsa i ung ålder”, säger Wings Virginia-ledare Keith Heyde. “Vårt system är utformat för att leverera små paket direkt till hem genom luften. Vi har alltid trott att de samhällen vi betjänar skulle berätta vad de behöver för att vi ska lägga i dessa paket, och detta är ett utmärkt exempel på det.”

Relaterade Artiklar

Back to top button