Googles Stadia att erbjuda ett gratis spel per mÄnad pÄ $ 9,99 Pro-plan

Googles Stadia att erbjuda ett gratis spel per mÄnad pÄ $ 9,99 Pro-plan

Nej, Googles Stadia Àr inte en Netflix-liknande tjÀnst för streaming av videospel. Men företaget planerar att erbjuda gratis spel för prenumeranter pÄ Stadia Pro-planen pÄ 9,99 USD per mÄnad.

“Stadia Pro kommer att likna Xbox Live Gold eller PlayStation Plus”, enligt Stadias produktchef Andrey Doronichev. PĂ„ torsdag tog han till Reddit för att svara pĂ„ frĂ„gor om den kommande tjĂ€nsten, som kommer att lanseras i november.

“Pro-abonnenterna fĂ„r 4K / HDR-streaming, 5.1-ljud, exklusiva rabatter och tillgĂ„ng till nĂ„gra gratisspel. UngefĂ€r ett gratisspel per mĂ„nad ger eller tar,” tillade han.

Den första gratistiteln blir Bungies Destiny 2, den populÀra multiplayer-shootern. NÀr mÄnaderna gÄr kan du lÀgga till fler gratisspel till ditt Stadia Pro-konto sÄ lÀnge du förblir prenumerant. I hÀndelse av att du avbryter ditt konto, men sedan ÄtervÀnder, kommer du tillbaka till Stadia Pro-spelen som du tidigare gjort ansprÄk pÄ, tillade Doronichev.

En gratisversion som heter Stadia Base Àr ocksÄ instÀlld pÄ att lanseras nÀsta Är, sÄ att du kan spela upp innehÄll pÄ 1080p. Men enligt Doronichev kommer det inte med nÄgra gratisspel. Du mÄste istÀllet betala för att fylla i ditt spelbibliotek.

“Du kan förvĂ€nta dig att spelpriserna Ă€r konkurrenskraftiga med andra plattformar”, tillade han. “NĂ€r allt kommer omkring handlar utvecklare om att tjĂ€na pengar pĂ„ sitt fantastiska arbete de gör.”

Google Stadia pÄ GDC 2019 (Foto av Justin Sullivan / Getty Images)

(Foto av Justin Sullivan / Getty Images)

Doronichev tillfrÄgades ocksÄ vad som kommer att hÀnda om Stadia misslyckas med att locka anvÀndare och stÀngs av. Kommer prenumeranter fortfarande att ha tillgÄng till de spel de köpte?

Som svar sa Doronichev att Google Ätar sig att göra Stadia till en framgÄng, men Ätminstone vill företaget tillÄta kunder att ladda ner alla sparade filer som gjorts över sina köpta spel.

“De spel du köper pĂ„ Stadia Ă€r ditt att spela”, sa han och tillade: “Det Ă€r naturligtvis ok att tvivla pĂ„ mina ord. Det finns inget jag kan sĂ€ga nu för att fĂ„ dig att tro om du inte gör det. Men vad vi kan göra Ă€r att lansera tjĂ€nsten och fortsĂ€tta investera i den i mĂ„nga Ă„r framöver. “

Även om Stadia Pro-planen kommer att kosta anvĂ€ndarna $ 9,99 per mĂ„nad över tiden, lanseras tjĂ€nsten först i november som ett paket pĂ„ $ 129, vilket ger dig tre mĂ„naders Ă„tkomst, en anpassad kontroller och andra förmĂ„ner inklusive en Chromecast Ultra-dongel och en kompis passera att ge till en vĂ€n. Intresserade kunder kan förbestĂ€lla nu.

NÀr den lanseras lÄter Stadia dig strömma spel över bÀrbara datorer med Googles Chrome-webblÀsare, TV-apparater utrustade med en 4K Chromcast Ultra-dongel och pÄ Pixel 3-smartphones. Men mÄlet Àr att sÄ smÄningom göra tjÀnsten kompatibel över alla Android- och iOS-enheter, förutom andra strömmande donglar, sa Doronichev. Att aktivera korsspel av spel med andra plattformar Àr en annan prioritet.

Inte alla kanske gillar tanken pĂ„ molnbaserat spel. Men enligt Doronichev har tekniken nĂ„gra stora uppgĂ„ngar jĂ€mfört med traditionella konsoler. “Det bĂ€sta med Stadia och molnspel Ă€r att det fortsĂ€tter att förbĂ€ttras. Vi kan driva pĂ„ nya funktioner och itera baserat pĂ„ din feedback, men du behöver inte ladda ner uppdateringar eller uppgradera hĂ„rdvaran! Är det inte coolt?” han sa.

PÄ baksidan krÀver Stadia minst en 10 Mbps-anslutning för att spela spel med en 720p-upplösning och en 35 Mbps-anslutning för att strömma dem pÄ 4K. Det Àr inte heller en bra idé att prenumerera pÄ Stadia om din bredbandsleverantör har ett datatak per mÄnad. TjÀnsten kommer att konsumera mycket data och kan fÄ din Internetleverantör att stÀnga av din anslutning om du inte uppgraderar till en dyrare plan.