Googles Stadia att erbjuda ett gratis spel per månad på $ 9,99 Pro-plan

Nej, Googles Stadia är inte en Netflix-liknande tjänst för streaming av videospel. Men företaget planerar att erbjuda gratis spel för prenumeranter på Stadia Pro-planen på 9,99 USD per månad.

“Stadia Pro kommer att likna Xbox Live Gold eller PlayStation Plus”, enligt Stadias produktchef Andrey Doronichev. På torsdag tog han till Reddit för att svara på frågor om den kommande tjänsten, som kommer att lanseras i november.

“Pro-abonnenterna får 4K / HDR-streaming, 5.1-ljud, exklusiva rabatter och tillgång till några gratisspel. Ungefär ett gratisspel per månad ger eller tar,” tillade han.

Den första gratistiteln blir Bungies Destiny 2, den populära multiplayer-shootern. När månaderna går kan du lägga till fler gratisspel till ditt Stadia Pro-konto så länge du förblir prenumerant. I händelse av att du avbryter ditt konto, men sedan återvänder, kommer du tillbaka till Stadia Pro-spelen som du tidigare gjort anspråk på, tillade Doronichev.

En gratisversion som heter Stadia Base är också inställd på att lanseras nästa år, så att du kan spela upp innehåll på 1080p. Men enligt Doronichev kommer det inte med några gratisspel. Du måste istället betala för att fylla i ditt spelbibliotek.

“Du kan förvänta dig att spelpriserna är konkurrenskraftiga med andra plattformar”, tillade han. “När allt kommer omkring handlar utvecklare om att tjäna pengar på sitt fantastiska arbete de gör.”

Google Stadia på GDC 2019 (Foto av Justin Sullivan / Getty Images)

(Foto av Justin Sullivan / Getty Images)

Doronichev tillfrågades också vad som kommer att hända om Stadia misslyckas med att locka användare och stängs av. Kommer prenumeranter fortfarande att ha tillgång till de spel de köpte?

Som svar sa Doronichev att Google åtar sig att göra Stadia till en framgång, men åtminstone vill företaget tillåta kunder att ladda ner alla sparade filer som gjorts över sina köpta spel.

“De spel du köper på Stadia är ditt att spela”, sa han och tillade: “Det är naturligtvis ok att tvivla på mina ord. Det finns inget jag kan säga nu för att få dig att tro om du inte gör det. Men vad vi kan göra är att lansera tjänsten och fortsätta investera i den i många år framöver. “

Även om Stadia Pro-planen kommer att kosta användarna $ 9,99 per månad över tiden, lanseras tjänsten först i november som ett paket på $ 129, vilket ger dig tre månaders åtkomst, en anpassad kontroller och andra förmåner inklusive en Chromecast Ultra-dongel och en kompis passera att ge till en vän. Intresserade kunder kan förbeställa nu.

När den lanseras låter Stadia dig strömma spel över bärbara datorer med Googles Chrome-webbläsare, TV-apparater utrustade med en 4K Chromcast Ultra-dongel och på Pixel 3-smartphones. Men målet är att så småningom göra tjänsten kompatibel över alla Android- och iOS-enheter, förutom andra strömmande donglar, sa Doronichev. Att aktivera korsspel av spel med andra plattformar är en annan prioritet.

Inte alla kanske gillar tanken på molnbaserat spel. Men enligt Doronichev har tekniken några stora uppgångar jämfört med traditionella konsoler. “Det bästa med Stadia och molnspel är att det fortsätter att förbättras. Vi kan driva på nya funktioner och itera baserat på din feedback, men du behöver inte ladda ner uppdateringar eller uppgradera hårdvaran! Är det inte coolt?” han sa.

På baksidan kräver Stadia minst en 10 Mbps-anslutning för att spela spel med en 720p-upplösning och en 35 Mbps-anslutning för att strömma dem på 4K. Det är inte heller en bra idé att prenumerera på Stadia om din bredbandsleverantör har ett datatak per månad. Tjänsten kommer att konsumera mycket data och kan få din Internetleverantör att stänga av din anslutning om du inte uppgraderar till en dyrare plan.

Relaterade Artiklar

Back to top button