Googles sökresultat omdesignar mark pÄ stationÀra datorer

Googles sökresultat omdesignar mark pÄ stationÀra datorer

I maj förra Äret lanserade Google en ny design för sökresultat för mobila enheter. Nu lanseras samma redesign för stationÀra anvÀndare den hÀr veckan.

Google bekrÀftade att den nya designen var överhÀngande pÄ skrivbordet via sitt Google SearchLiaison Twitter-konto. Tweeten innehöll en mockup av designen, som du kan se nedan:

Förra Ă„ret fick vĂ„ra sökresultat pĂ„ mobil ett nytt utseende. Det lanseras nu till skrivbordsresultat den hĂ€r veckan, dĂ€r domĂ€nnamn och varumĂ€rkesikoner presenteras pĂ„ ett framtrĂ€dande sĂ€tt, tillsammans med en fetstil “Annons” -etikett för annonser. HĂ€r Ă€r en mockup: pic.twitter.com/aM9UAbSKtv

– Google SearchLiaison (@searchliaison) 13 januari 2020

NyckelförĂ€ndringen hĂ€r ser ut att sĂ€tta varumĂ€rket för en webbplats “front & center” enligt Google. Fokus ligger pĂ„ att visa ett varumĂ€rkesikon bredvid webbplatsens domĂ€nnamn pĂ„ första raden. Det borde hjĂ€lpa mĂ€nniskor att snabbt veta var lĂ€nken ska ta dem om de vĂ€ljer att klicka pĂ„ den. Lika viktigt Ă€r att annonser Ă€r tydligt markerade med en fet etikett i stĂ€llet för en varumĂ€rkesikon.

NĂ€r Google först tillkĂ€nnagav den nya designen i maj förra Ă„ret förklarade Jamie Leach, senior interaktionsdesigner pĂ„ Googles sökteam, mĂ„let var att erbjuda “en visuell uppdatering av mobilsökresultatsidan för att bĂ€ttre vĂ€gleda dig genom informationen pĂ„ webb, “och det,” Med den hĂ€r nya designen kan en webbplats varumĂ€rke vara i centrum och hjĂ€lpa dig att bĂ€ttre förstĂ„ var informationen kommer ifrĂ„n och vilka sidor har det du letar efter. “

Det Àr uppenbart att Google kÀnner att designen nÄr dessa mÄl och Àr nu övertygad om att skrivbordsanvÀndare ocksÄ kommer att njuta av den nya upplevelsen. Om du inte redan upplever det nya utseendet, förvÀnta dig att bytet kommer att ske antagligen innan veckan Àr över.