Googles självkörande bil dras av polisen för att ha kört för långsamt

Google, Googles självkörande bil, Googles självkörande bilprojekt, självkörande bil, Googles självkörande bilolyckor, teknik, tekniknyheter Andra självkörande bilar som Google har testat på vägar och motorvägar i Kalifornien var inblandade i 17 mindre kollisioner sedan maj 2010, enligt företaget.

En bil byggd av Google som kör sig själv runt stadens gator hade en pensel med lagen för att köra för långsamt. En polis i teknikjättens hemstad Silicon Valley drog över prototypbilen torsdag för att den gick en trafikbindande 24 km / h i en zon på 35 km / h.

Polisen pratade med personen i förarsätet men utfärdade inget citat, enligt Mountain View Police Department. Även om bilen körde själv kräver statlig lag att en person kan ingripa när tekniken testas på allmänna vägar.

Tjänstemannen ville “lära sig mer om hur bilen valde hastigheter längs vissa vägar och att utbilda operatörerna om hindrande trafik”, enligt ett blogginlägg från avdelningen.

Den bubblformade prototypen har två säten. Dess topphastighet är 25 km / h. ”Kör för långsamt? Satsa på att människor inte dras för ofta för det ”, skrev Googles självkörande bilprojekt i ett blogginlägg. Det sa att bilarna utrustade med högteknologiska sensorer och datorkraft aldrig har fått en biljett.

Andra självkörande bilar som Google har testat på vägar och motorvägar i Kalifornien var inblandade i 17 mindre kollisioner sedan maj 2010, enligt företaget. Google har sagt att alla kollisioner var mindre, inte orsakades av dess bilar och hände över 2,2 miljoner miles av testning, inklusive nästan 1,3 miljoner miles i självkörningsläge.

Representanter för Googles självkörande bilprojekt har sagt att de under de senaste månaderna har försökt programmera fordonen för att köra mindre som robotar och mer som människor delvis för att minska antalet gånger de drabbas av andra förare som förväntar sig visst körbeteende .

Mountain View-polisen säger att de regelbundet träffar teknikjätten för att se till att fordonen fungerar säkert.

Relaterade Artiklar

Back to top button