Googles policy begränsar annonser för val som för katastrofer

google, google-annonser, Google-annonspolicy, google-annonsval, YouTube, amerikanska val, amerikanska val google-annonser

Google kommer att stoppa valreklam efter att omröstningarna officiellt stängts för USA: s presidentval, ett steg som syftar till att begränsa falska meddelanden om resultatet av tävlingen.

Det största internetföretaget sa att annonsörer inte kommer att kunna visa annonser som hänvisar till kandidater, valet eller resultatet, enligt ett e-postmeddelande från Bloomberg News. Policyn, som är utformad för att blockera alla annonser relaterade till valet, gäller även YouTube, den största onlinevideotjänsten.

Google sa också att annonsörer borde förvänta sig att vänta minst två dagar på att politiska annonser ska godkännas inför valet. Med sin nya policy behandlar företaget valet som en ”känslig händelse”, såsom naturkatastrofer, där det förbjuder annonser som kan dra nytta av tragedier. Axios rapporterade förändringen tidigare.

”Med tanke på sannolikheten för försenat valresultat i år, när omröstningarna stängs den 3 november, kommer vi att pausa annonser som hänvisar till valet 2020, kandidaterna eller resultatet”, säger en taleskvinna från Google i ett uttalande. “Det här är en tillfällig åtgärd och vi meddelar annonsörerna när denna policy upphävs.”

Tekniska plattformar bråttom för att skriva om policyer för att säkerställa att kampanjannonser inte vilseleder väljarna. Facebook Inc. kommer att blockera kampanjer från att skicka in nya annonser under veckan fram till valdagen. Twitter Inc. har förbjudit alla politiska annonser.

USA: s president Donald Trump anklagade Twitter och Facebook för politisk partiskhet efter sina beslut. Däremot gav Googles beslut på fredag ​​inte omedelbar upprördhet.

“Jag köper inte många fyrverkerier den 5 juli”, säger Will Ritter, grundare av Poolhouse, ett digitalt annonsföretag som arbetar med republikaner.

Sedan maj 2018 har Google sålt mer än 432 miljoner dollar i politiska annonser, enligt företagets databas. Tidigare i år bjöd Trump-kampanjen framgångsrikt att visa annonser på YouTubes hemsida inför valet, rapporterade Bloomberg News.

Relaterade Artiklar

Back to top button