Googles lÀttviktsappappgalleri Go lanseras

Googles lÀttviktsappappgalleri Go lanseras

Inte alla har tillgÄng till en snabb, tillförlitlig dataanslutning för sin smartphone, sÄ Google lanserar en ny, lÀttviktsfotoapp som heter Gallery Go som Àr utformad för att fungera offline.

MÄlet med Gallery Go Àr att erbjuda en komplett lösning för att fÄnga och redigera foton som inte krÀver nÄgon data för att fungera. Foton som tagits med Gallery Go kommer automatiskt att ordnas i kategorier som Selfies, Screenshots, Nature, People eller Food. Fotolagring finns direkt pÄ din telefon, men Google har ocksÄ inbyggt stöd för SD-kort.

Fotoredigering hanteras med hjĂ€lp av nĂ„gra enkla att anvĂ€nda verktyg, med de mest populĂ€ra sĂ€ker pĂ„ att vara automatisk förbĂ€ttring. Det fixar omedelbart ett foto sĂ„ att det ser sĂ„ bra ut som möjligt, men kan sedan justeras ytterligare av anvĂ€ndaren med rotations- och beskĂ€rningsverktyg. Det finns ocksĂ„ en rad filter som kan appliceras som en prick. Återigen görs allt detta offline och utan dataanvĂ€ndning.

LÀtta appar verkar vara en vÀxande trend, med Spotify som lanserar Spotify Lite tidigare denna mÄnad. Och precis som den appen vÀger Gallery Go bara en nedladdning pÄ 10 MB, som bör hanteras av Àven de mest opÄlitliga anslutningarna. Det ger ocksÄ gott om utrymme pÄ din telefon för fotolagring.

Gallery Go Àr redan tillgÀngligt för nedladdning och anvÀndning frÄn Play Store med en förutsÀttning att din telefon mÄste köra Android 8.1 (Oreo) eller högre. Om du Àr i Nigeria förinstallerar Google Gallery Go pÄ Itel S15 och vÀljer A55-enheter frÄn augusti.