Googles expert uppgraderar gitarr för dÀmpade, döva och blinda mÀnniskor

Googles expert uppgraderar gitarr för dÀmpade, döva och blinda mÀnniskor

FörmÄgan att spela musik Àr en givande utmaning för alla, men gitarren Àr inte tillgÀnglig för alla. Joe Birch, en Google-expert och Android-utvecklare som arbetar pÄ Buffer, bestÀmde sig för att Àndra det och skapade en ny gitarr som heter Chord Assist.

Björk har en genetisk störning i ögonen som kallas retinitis pigmentosa, vilket orsakar synförlust och i Joes fall tunnelsyn. Han vÀxte upp med att spela musik och bestÀmde sig för att göra en standardgitarr mer tillgÀnglig för stumma, döva och blinda mÀnniskor. Slutresultatet Àr en gitarr som du kan ha en konversation.

Chord Assist kan mata ut instruktioner via punktskrift, ljud eller pĂ„ en inbĂ€ddad skĂ€rm i gitarrens kropp och anvĂ€ndaren kan be den “Visa mig hur man spelar ett G-ackord” till exempel pĂ„ ett liknande sĂ€tt som vi anvĂ€nder Google Assistant pĂ„ vĂ„ra smartphones.

Chord Assist har möjliggjorts med Actions on Google, vilket gör det möjligt för utvecklare att integrera Google Assistant med sina enheter eller tjÀnster. Att driva tekniken som lÀggs till Chord Assist-gitarren Àr en Raspberry Pi ($ 45,99 pÄ Amazon) gömd i löpande programvara som Joe skrev för att stödja undervisning i olika delar av gitarrspel (med hjÀlp av Googles SDK).

Googles expertprogram syftar till att kÀnna igen personer som Àr experter pÄ att anvÀnda Googles teknik och erkÀnner dem genom stöd. De fÄr direkt tillgÄng till Googles team och projekt, uppmanas att gÄ med i stÀngda samhÀllen och e-postlistor och fÄ sponsring frÄn Google för att resa till evenemang runt om i vÀrlden.

Förhoppningsvis kan Chord Assist-gitarren gÄ vidare Àn att vara en fungerande prototyp till en fullfjÀdrad produkt, antingen som en tillgÀnglig gitarr eller ett kit för att göra vilken gitarr som helst mer tillgÀnglig.