Googles annonspolicyförändring lämnar reparationsindustrin från tredje part i en svåra situation

)

Jonathan Strange äger en mobiltelefonverkstad i Montgomery, Alabama, och med närmaste Apple Store cirka 100 mil bort har hans etablering blivit en bekväm plats för lokalbefolkningen att få en trasig iPhone fixad.

Men nyligen har hans butik blivit lite svårare att hitta online av en anledning utanför hans kontroll: Google accepterar inte längre sina annonser.

“Även om det inte finns någon Apple Store nära kunderna har vi definitivt sett en minskning av trafiken till butiken”, sa han.

Konstigt är inte ensam. I flera månader har Google slagit ned annonser från tredjepartsreparationstjänster. Målet är att stoppa bedrägerier från tekniskt stöd från att byta intet ont anande användare via Google-annonser. Annonsförbudet skadar dock många legitima reparationstjänster, inklusive Stranges XiRepair-butik. “Förmodligen kommer 70 eller 80 procent av våra kunder från Google. Det är inte bara vi utan hela reparationsindustrin. Så mycket kraft [Google has] över oss, sade han.

Faktum är att om du behöver reparera en mobiltelefon eller dator, så gör du det antagligen på Google. På några sekunder kan företagets sökmotor eller Google Maps berätta för dig närmaste reparationstjänster och hur de har fått betyg.

Dessa reparationstjänster dyker fortfarande upp i sökresultaten. Men ursprungligen kunde företag också köpa och visa annonser i sökresultaten, vilket ger dem bättre synlighet online. Matt Ham är bland de reparationsföretagare som rutinmässigt köpte dem. “Det finns ingen ersättning för Google. Konsumentbeteendet är detsamma: De bryter sin telefon, de Google för iPhone-reparationer nära mig”, sa han.

Skinka skulle veta; han äger sju Computer Repair Doctor-butiker över hela USA och driver också ett marknadsföringsföretag för 300 olika elektroniska verkstäder. “Vi bara spenderade över 200 000 dollar per månad med våra (marknadsförings) kunder”, berättade han för PCMag. Med de pengarna kunde Ham köpa nyckelord för när människor sökte efter “iPhone-reparation”, “datorreparation” och “laptopreparation.” En annons för reparationsverksamheten visas då i resultaten.

XiRepair i Montgomery, Alabama

)

Men Googles aggregering resulterade i att företaget avbröt Hams annonskampanjer och skadade hans verksamhet, sa han.

“Vi har sett en betydande minskning, från 10 till 35 procent minskade intäkter på grund av detta förbud,” sade Ham. Hans marknadsföringskunder har å andra sidan sett intäkter minska från 5 procent till 70 procent sedan förbudet trädde i kraft, med träffen mer uttalad bland nyare reparationsföretag.

Cory Meisenheimer driver 10 tegelbutiker i staten Idaho och Washington, inklusive Idaho iRepair. Han köpte också annonser på Google, men såg söktrafiken sjunka när annonsförbudet trädde i kraft. “Vi trodde inte att detta någonsin skulle hända”, sa han. “Vi kämpar för att ta reda på hur man når konsumenter nu.”

Förbudet påverkar också ägare av reparationsföretag utanför USA. “Under de första månaderna av förbudet såg vi att detaljhandelsbokningar minskade med så mycket som 40 procent som ett direkt resultat av Googles åtgärder”, säger Sam Walker, som driver ett reparationsföretag i Australien som heter Fix2U, som kan skicka en tekniker till ditt hem för att fixa enheten.

Naturligtvis har reparationsföretag andra butiker där de kan marknadsföra och marknadsföra sig själva, inklusive Yahoo, Bing, Facebook, Instagram och Yelp. Men ingen är lika populära som Google när det gäller att leta upp reparationstjänster, sa företagsägare till PCMag.

“Det finns ett segment av befolkningen som använder ett företag för 90 procent av allt de gör och det är Google”, säger Timothy Hoppe, som driver Cellular Mekanix i Eugene, Oregon.

Googles annonsförbud kan dock ha en tydlig mottagare: stora företag. Även om reparationstjänster från tredje part inte längre kan placera annonser i sökmotorn är stora företag som Best Buy, Verizon och tillverkarna av elektronik tillåtna.

“Vi har sett att de större butikerna fortfarande kan visa sina annonser, vilket inte är rättvist alls”, säger Ham. “Så istället för lokala företag hittar användare som Googles reparationstjänster Best Buy.”

Google Ads reparationsförbud

Förändringen är subtil, men den kan ha stora konsekvenser för en konsument. I Montgomery, Alabama, till exempel Strangers reparationsverkstad, kan man installera ett nytt iPhone-batteri för $ 50. Han kan också göra andra smartphone-reparationer till liknande kostnader, allt samma dag. Men reparationstjänster från de stora varumärkena tenderar att vara dyrare, erbjuder ett smalt utbud av tjänster och kan ibland kräva att du lämnar över din enhet och skickar den till en annan plats över hela landet, sa han.

Effekten kan tvinga en konsument att spendera mer och till och med köpa en helt ny telefon när de kunde ha fixat sin gamla till en bråkdel av kostnaden. “Många människor går till operatörsbutiken och de får höra att om telefonen inte slås på ska de skaffa en annan”, sa Strange. “De inser inte att iPhone 6 inte slog på eftersom batteriet är urladdat, vilket är en reparation på 50 $ jämfört med att få en iPhone X, som kostar 1 000 $.”

Frågan återspeglar pågående spänningar mellan reparationsföretag och de officiella tekniska leverantörerna, som har anklagats för att blockera konsumenter från att skaffa billigare reparationer från tredje part. Även om Googles annonsförbud är fokuserat på att stoppa bedrägerier med tekniskt stöd – ett verkligt problem – skadar Googles lösning småföretag, säger iFixit, en webbplats som är avsedd att hjälpa konsumenter att fixa sina enheter.

“Google handikappar reparationsföretag allvarligt, prioriterar inköp framför reparation och återanvändning, och beslutar vilka företag kunder kan vända sig till när de behöver fixa elektronik”, skrev iFixit till USA: s Federal Trade Commission om Googles annonsförbud förra månaden.

Google svarade inte på flera begäranden om kommentarer. I augusti 2018 lovade det att “lansera ett verifieringsprogram för att säkerställa att endast legitima leverantörer av teknisk support från tredje part kan använda vår plattform för att nå konsumenter.” Det var tänkt att hända “under de kommande månaderna”, men ett år senare säger reparationsägare att de inte har hört något från Google om att bli verifierade.

“Det är svårt för oss att tro att det inte finns något sätt att avgränsa online” Snabba upp din PC “-bedrägeriannonser från sedan länge etablerade företag som tillhandahåller en tjänst till människor som tar med sig sina enheter till dem, säger Kevin Purdy, iFixit-medarbetare som skrev det öppna brevet till FTC. “Det måste finnas något sätt att dela håret.”

Ändå har inte alla annonser förbjudits; iFixit gjorde en informell undersökning av 281 reparationstjänster från tredje part och fann att endast 65 procent hade tagit bort sina Google-annonser. Vad som orsakar ojämn tillämpning är inte klart, men det är möjligt att Googles algoritmer misslyckas med att fånga några av annonserna. “Eftersom den bedrägliga aktiviteten sker utanför vår plattform blir det allt svårare att skilja de dåliga aktörerna från de legitima leverantörerna”, erkände Google förra året.

Under tiden anser vissa ägare av reparationsföretag att teknikjätten har de-legitimerat sin handel. “Resten av oss ses av någon anledning,” sa Meisenheimer. “Det borde verkligen vara upp till kunden att bestämma vem de vill göra affärer med.”

Relaterade Artiklar

Back to top button