Googles Android Go för nybörjartelefoner blir snabbare och sÀkrare

Googles Android Go för nybörjartelefoner blir snabbare och sÀkrare

Det Àr lÀtt att glömma att Google faktiskt gör tvÄ versioner av Android för telefoner. Det finns Android med full fetthalt, men sedan finns den lÀtta Android Go för smarttelefoner pÄ grundnivÄ med begrÀnsade hÄrdvaruspecifikationer. Idag lanserade Google den senaste versionen Android 10 (Go Edition).

Google introducerade först Android Go 2018 för att stödja smartphones med högst 1,5 GB minne och begrÀnsad lagring. Sedan dess har över 500 tillverkare slÀppt mer Àn 1600 Android Go-telefoner i 180 lÀnder. Nu har Google uppdaterat det lÀtta OS för att göra det snabbare och Ànnu lÀttare samtidigt som sÀkerheten förbÀttras.

Android 10 (Go Edition) Àr sÀkrare tack vare Adiantum-kryptering. Android förlitar sig pÄ AES-kryptering, men det Àr inte lÀmpligt för lÄgtelefoner som inte innehÄller hÄrdvarusupport. SÄ Google utvecklade Adiantum som en alternativ form för kryptering som möjliggör datakryptering utan prestationshitt.

Smartphones som kör den hÀr nya versionen ska kÀnnas mÀrkbart snabbare Àn förra Ärets Go Edition eftersom Google sÀger att appar kommer att lanseras 10 procent snabbare. De omförestÀllda officiella apparna Àr ocksÄ mindre (med upp till 50 procent) och det finns fÀrre förinstallerade appar vilket innebÀr mer lagringsutrymme för ditt eget innehÄll och de appar du vill installera. Andra företag registrerar sig ocksÄ för att stödja Go-telefoner, med Facebook, Spotify, Twitter och Uber som alla erbjuder lÀttare appupplevelser.

BegrÀnsning av dataanvÀndning Àr ocksÄ ett fokus för Go Edition, inte bara för att den medföljande lagringen av nybörjarsmartphones Àr liten utan ocksÄ för att det kan bli dyrt att överskrida datatak. DÀrför inkluderade Google Data Saver för att möjliggöra hantering av dataanvÀndning per app, peer-to-peer-delning som möjliggör fildelning utan att pÄverka datatillÀgget och en Chrome-webblÀsare med egen datasparare inbyggd för att minska dataanvÀndningen med upp till 60 procent .

Google skapade Android 10 (Go Edition) som en del av sina anstrĂ€ngningar att fĂ„ nĂ€sta miljard anvĂ€ndare online. Men dĂ€rmed verkar det ha skapat ett mobiloperativsystem som gör i stort sett allt som en anvĂ€ndare vill ha, och snabbt, pĂ„ hĂ„rdvaror med lĂ„g prestanda. Är det inte nĂ„got vi alla skulle vilja ha pĂ„ smartphones vi inte behöver betala $ 700- $ 1000 för att njuta av det?