Google vill ha Chromebooks som kör Steam

Google vill ha Chromebooks som kör Steam

Valve stöder spel med Steam pÄ Windows, macOS och Linux, men det kan snart lÀgga till ett fjÀrde operativsystem i listan. Google vill att Steam ska köras pÄ Chrome OS.

Som Android Police rapporterar, under CES förra veckan, medgav Kan Liu, Senior Director of Product Management för Chrome OS, att Chrome-utvecklingsteamet arbetar för att fÄ Valves Steam-klient till Chrome OS. PÄ sÄ sÀtt skulle det lÄsa upp tusentals spel att spela pÄ Chromebooks.

Det har föreslagits att Google faktiskt arbetar i samarbete med Valve om detta projekt, men Liu skulle inte bekrÀfta att de Àr det. Vad han bekrÀftade var att Steam skulle fungera med Chrome OS: s Linux-kompatibilitetslÀge, sÄ medan det fungerade genom Chrome OS skulle det faktiskt förlita sig pÄ Linux för att fungera.

Även om officiellt stöd för Steam pĂ„ Chrome OS Ă€r bra nyheter för Valve och alla som vill spela pĂ„ en billig Chromebook, finns det nĂ„gra allvarliga begrĂ€nsningar just nu pĂ„ grund av hĂ„rdvaran som anvĂ€nds. Majoriteten av Chromebooks har inte mycket prestanda, minne eller lagring och har verkligen inte en dedikerad GPU. Mycket gamla spel bör fungera bra, men allt som slĂ€ppts under de senaste Ă„ren skulle troligen kĂ€mpa eller inte springa alls.

Baksidan till det problemet Àr möjligheten för Chromebook-spel att visas. Leverantörer kan marknadsföra dem som ett sÀkert sÀtt att surfa pÄ internet och göra lite arbete, samtidigt som de Àr den perfekta underhÄllningsenheten. Priset pÄ dessa Chromebooks skulle dock vara betydligt högre, förutsatt att de skulle behöva en snabbare CPU, dedikerad GPU och mycket mer inbyggd lagring.

Oavsett om Steam pÄ Chrome OS hamnar, har Google ett annat ess i Àrmen. Om Stadia fortsÀtter att utvecklas som en plattform kan vi spela vilket spel som helst, gammalt eller nytt pÄ Àven de billigaste Chromebook-enheterna sÄ lÀnge Chrome OS fÄr en Stadia-klient.