Google till Apple: Teknikföretag fortsätter ansträngningarna att förvisa extremistiska konton

Charlottesville-våld, Virginia vit-nationalistiskt möte, Gab, Daily Stormer-konton stängda, social mediaförvisning, tjänsteleverantörsförvisning, Southern Poverty Law Center-donation, Anti-Defamation League-donation, Apple-donation, Fox-donation Gab hade redan varit otillgänglig i Apples butik, även om den fortfarande är tillgänglig på webben. (Filfoto)

Teknikföretagens ansträngningar att förvisa extremistgrupper och individer fortsätter eftersom ett socialt nätverk som är populärt bland extremister försvann från Googles Android-appbutik. Gab hade redan varit otillgänglig i Apples butik, även om den fortfarande är tillgänglig på webben.

Förvisningarna kommer i kölvattnet av den dödliga sammandrabbningen vid ett vit-nationalistiskt möte förra helgen i Virginia. Förespråkare för medborgerliga rättigheter välkomnade flytten, men säger att mer behöver göras, och mer borde ha gjorts tidigare. Här är en titt på några av de teknologitjänster som har förbjudit hatgrupper eller på annat sätt har kommit ut mot vita supremacister och deras anhängare:

AIRBNB: Innan demonstrationen utestängde bostadstjänsten Airbnb uthyrning till personer som de trodde skulle resa för att delta. Företaget sa att det använde sina befintliga bakgrundskontroller och ”input från communityn” för att identifiera användare som inte anpassade sig till dess standarder.

förvisning av teknikföretag, våld i Charlottesville, vitnationalistisk demonstration i Virginia, Gab, Daily Stormer-konton stängt, förvisning av sociala medier, förvisning av tjänsteleverantörer, Southern Poverty Law Center donation, Anti-Defamation League donation, Apple donation, Fox donation Facebook tog bort flera grupper och individer från sin tjänst och Instagram för vad de kallar överträdelser av villkor som förbjuder hatprat. (Filfoto)

SOCIALA MEDIA: Facebook tog bort flera grupper och individer från sin tjänst och Instagram för vad de kallar överträdelser av villkor som förbjuder hatprat. Grupper inkluderade Vanguard America, fysisk borttagning och äkta Donald Trump. Företaget använder en kombination av artificiell intelligens och mänskliga moderatorer för att rensa bort grupper, inlägg och personer som bryter mot dess policy. Talskvällen Ruchika Budhraja erkänner att detta är en svår uppgift, eftersom det är svårare att bestämma vad som är hatprat än något liknande en halshuggningsvideo eller barnpornografi.

Twitter verkar under tiden ha stängt av kontot för nynazistiska webbplatsen Daily Stormer, även om företaget inte kommenterar enskilda konton.

APP-LAGRAR: Google har tagit bort Gab, ett socialt nätverk som extremister strömmade till, för ”hatprat”, twittrade Gab. Gabs logotyp är en grön tecknad groda som påminner om ”Pepe the Frog”, internetmeme som har blivit en symbol för ”alt-right”, en fransrörelse som är känd för sina rasistiska, antisemitiska och sexistiska åsikter.

TJÄNSTELEVERANTÖRER: Daily Stormers förläggare sa att han på ett effektivt sätt har “förbjudits från internet” efter att ha hånat offret för en dödlig bilattack under protesterna i Charlottesville. Andrew Anglin sa via e-post att han “räknar ut nästa steg” efter att fyra domänregistreringsföretag vägrade att betjäna sin webbplats. GoDaddy och Google sa tidigare att webbplatsen bryter mot deras användarvillkor. Efter att ha återkommit en kort stund under ett ryskt domännamn var webbplatsen igen offline onsdag efter att säkerhetsföretaget Cloudflare Inc. tappade honom som kund och lämnade sajten sårbar för hackattacker.

E-postmarknadsföringsföretaget MailChimp sa att vissa grupper hade avslutat sina konton efter att det ändrade sina servicevillkor på måndag för att utesluta kunder vars huvudsakliga syfte var att “uppmuntra till skada” eller främja “diskriminerande, hatande eller trakasserande innehåll.” Squarespace, ett webbtjänstföretag, sa att det förvisade vissa webbplatser av oro att de ”kunde användas för att underlätta eller främja beteende som ger upphov till våld.” Identity Evropa, en hatgrupp i norra Kalifornien som hjälpte till att organisera deltagare i Charlottesville, twittrade att den hade förlorat tjänsten från MailChimp, Squarespace och PayPal.

förvisning av teknikföretag, våld i Charlottesville, vitnationalistisk demonstration i Virginia, Gab, Daily Stormer-konton stängt, förvisning av sociala medier, förvisning av tjänsteleverantörer, Southern Poverty Law Center donation, Anti-Defamation League donation, Apple donation, Fox donation PayPal har tagit bort betalkonton kopplade till kända hatgrupper under månaderna fram till Charlottesville, enligt företaget och en medborgerlig organisation som det arbetade med. (Filfoto)

ONLINE BETALNINGAR: PayPal har tagit bort betalkonton kopplade till kända hatgrupper under månaderna fram till Charlottesville, enligt företaget och en medborgerlig organisation som det arbetade med. Exempelvis förbjöds kontot för Daily Stormer för flera månader sedan. I ett blogginlägg sa företaget att det “strävar efter att navigera i balansen mellan yttrandefrihet och öppen dialog, och begränsning och stängning av webbplatser som tar emot betalningar eller samlar in pengar för att främja hat, våld och intolerans.”

Online-insamlingssajter GoFundMe och Patreon förbjöd också människor och avbröt insamlingar i samband med högerhata grupper. GoFundMe bekräftade att det tog bort ”flera kampanjer” för James Fields, föraren som anklagades för att ha kört sin bil till demonstranter och dödat en kvinna.

SPOTIFY: Musikströmningstjänsten förbjöd musik som den sa ”gynnar hat eller uppmuntrar till våld mot ras, religion, sexualitet eller liknande” efter att den varnades till vita supremacistband på sin tjänst av musikbloggen Digital Music News. Bloggen hittade band som identifierats av Southern Poverty Law Center som streaming av vit kraftmusik på Spotify.

HITTA KÄRLEK: Dejtingsajten OKCupid twittrade att den hade förbjudit den vita nationalisten Christopher Cantwell och sagt ”Det finns inget utrymme för hat på en plats där du letar efter kärlek.”

UTANFÖR TEKNIKVÄRLDEN: Discover sa torsdag att det är “i färd” att avsluta konton för hatgrupper. Rasrättvisa gruppen Color of Change hade uppmanat kreditkortsföretaget, tillsammans med American Express, Mastercard och Visa, att sluta behandla medel för hatgrupper.

Amex sa att de flesta av de webbplatser det varnades om av aktivister redan inte accepterar sina kreditkort. Företaget sa att det “för närvarande granskar de andra sajterna och kommer att vidta lämpliga åtgärder. Vi behåller rätten att avsluta alla relationer som är skadliga för vårt varumärke. ”

Mastercard sa i ett uttalande att man granskade webbplatserna ”från medborgerliga ledare och andra” och stängde av användningen av kort på webbplatser som de såg som uppmuntrar till våld. Samtidigt sa företaget att det i allmänhet inte blockerar kort ”baserat på vår oenighet med specifika åsikter som förespråkas eller främjas.”

Visa utfärdade ett liknande uttalande och sa att även om det förbjuder olagliga transaktioner, begränsar det inte ”lagligt yttrande, även om vi kan finna att organisationen eller dess positioner är stötande.”

förvisning av teknikföretag, våld i Charlottesville, vitnationalistisk demonstration i Virginia, Gab, Daily Stormer-konton stängt, förvisning av sociala medier, förvisning av tjänsteleverantörer, Southern Poverty Law Center donation, Anti-Defamation League donation, Apple donation, Fox donation Apple donerar 2 miljoner dollar till två mänskliga rättighetsgrupper som en del av VD Tim Cooks löfte om att hjälpa till att leda kampen mot hatet som drivit våldet i Charlottesville. (Filfoto)

DONATIONER: Apple donerar 2 miljoner dollar till två mänskliga rättighetsgrupper som en del av VD Tim Cooks löfte om att hjälpa till att leda kampen mot hatet som drivit våldet i Charlottesville. Apple ger 1 miljon dollar stycket till Southern Poverty Law Center och Anti-Defamation League. IPhone-tillverkaren kommer också att matcha anställdas donationer till dessa två grupper och andra mänskliga rättighetsorganisationer på två-mot-en-basis.

21st Century Fox vd James Murdoch berättade för vänner i ett personligt e-postmeddelande att han och hans fru, Kathryn, kommer att donera 1 miljon dollar till Anti-Defamation League.

American Airlines sa att de kommer att donera $ 150.000 till Habitat for Humanity of Greater Charlottesville.

Relaterade Artiklar

Back to top button