Google Tez registrerade sig som Reliance Energys betalningsfönster

Google Tez-app, Reliance Energy, Reliance Energy-Google Tez-koppling, verktygstjänster, UPI-baserade betalningar, Paytm, Freecharge, Bill Desk, Google-samarbeten Kopplingen mellan Reliance Energy och Google Tez följer den UPI-baserade appens mottagning efter lanseringen i oktober förra året. (Filfoto)

Reliance Energy tillkännagav på fredag ​​att det har blivit det första verktyget som länkar till Google för sin Google Tez, en Unified Payments Interface (UPI) -baserad betalningsplattform. Kunder kan nu ladda ner Tez-appen och identifiera sitt bankkonto via deras registrerade mobilbanknummer för mobilbank, vilket skulle mappas till bankkontot och en virtuell betalningsadress ska skapas för att genomföra alla betalningar.

Jämfört med andra betalningsalternativ online tar Google Tez mindre tid att göra betalningar eftersom det inte finns något behov av att ange kortinformation, CVV-nummer, OTP och andra processer, säger en talesman. “Det kommer att gynna 2,50 miljoner av kunder som faktureras av Reliance Energy som betalar elräkningar och olika spännande erbjudanden finns också i beredskap med Googles samarbete”, säger talesmannen.

Eftersom Google är en av de mest populära och allmänt accepterade sökmotorerna kommer det att vara en lättanvänt plattform för konsumenterna eftersom Tez-appen automatiskt synkroniseras med Google-kontot i telefonen för att påskynda faktureringstransaktioner. Med flera online-betalningsalternativ skapade är Reliance Energys nuvarande bidrag av digitala betalningsvägar mer än en tredjedel (35 procent) i Mumbai, vilket sparar konsumenterna för att stå i långa köer.

Några andra alternativ inkluderar Paytm, PayUmoney, Freecharge, Bill Desk och UPI-baserad Phonepe etc. för kontantlös, digital och problemfri betalningsupplevelse för sina konsumenter.

Relaterade Artiklar

Back to top button