Google testar ett prenumeration på Android Play Pass på $ 5

I höst får användare av iOS / macOS / Apple TV möjlighet att prenumerera på Apple Arcade och låsa upp åtkomst till över 100 spel, några exklusiva, att spela varje månad. Google står dock inte med, och dess Android-alternativ ser ut att kallas Play Pass.

Som Android Police rapporterar har Google bekräftat att det börjar testa en app- och spelabonnemangstjänst för Android som heter Play Pass. Användare som har turen att delta i testet delar skärmdumpar som bekräftar namnet, men också priset som har fastställts till $ 4,99 per månad.

Till gengäld för dina kontanter lovar Google att du aldrig kommer att bli ombedd att köpa några appar direkt, alla köp i appen låses upp automatiskt och att inga annonser visas. Den trioen av funktioner kommer säkert att locka många Android-spelare och övertyga dem om att dela med $ 5 varje månad.

När det gäller vad Play Pass kommer att erbjuda när det gäller ett app- / spelval, står det på informationssidan som ingår i testversionen: “Utforska en samlad katalog som spänner över pusselspel till premiummusikappar och allt däremellan. Från actionträffar till pussel och fitness spårare, med Google Play Pass låser du upp åtkomst till hundratals premiumappar och spel utan annonser, nedladdningsavgifter eller köp i appen. “

Så även om vi inte vet vilka appar och spel som kommer att fungera specifikt, om detta ska fungera måste de byta regelbundet och erbjuda en bra blandning av spelgenrer. Att konsekvent erbjuda välkända och populära spel är också ett måste.

Vi vet inte när Play Pass kommer att lanseras, men när Apple Arcade anländer till hösten förväntar jag mig att Google försöker slå Apple och starta tidigare.

Relaterade Artiklar

Back to top button